Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in 60. yaş günü dolayısıyla belgesel hazırlandı - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in 60. yaş günü dolayısıyla belgesel hazırlandı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 60. yaş günü dolayısıyla belgesel hazırlandı.

24.12.2021 14:50  Güncelleme: 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 60. yaş günü dolayısıyla belgesel hazırlandı.

Azerbaycan Devlet Televizyonunca (AZTV) hazırlanan ve "Cumhurbaşkanı. Tekrarsız Diplomasi" ismi ile yayınlanan belgeselde, Aliyev'in hayatından, cumhurbaşkanlığı dönemindeki faaliyetlerinden kesitlere yer verildi.

Belgeselde, Kazakistan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Şefik Caferoviç ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aliyev'le ilgili kutlama mesajı ve görüşlerine de yer verildi.

Eski Karadağ Başbakanı İgor Luksic, eski Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi Mladen İvaniç, eski Letonya cumhurbaşkanları Vayra Vike-Freyberga ve Valdis Zatlers ile Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus de belgeselde Aliyev'le ilgili görüşlerini paylaştı.

Erdoğan, belgeselde yer alan mesajında, Azerbaycan'ın İlham Aliyev'in liderliğinde yaklaşık 30 yıllık işgali 44 günde sona erdirerek haklı davasında destansı bir zafer kazandığını belirtti.

Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev döneminde başlayan ve İlham Aliyev'le devam eden inkişafla Azerbaycan'ın bölgede cazibe merkezine dönüştüğünü söyleyen Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

"Bir yıl gibi kısa bir süre içinde Karabağ'ın incisi ve Azerbaycan'ın kültür başkenti olan Şuşa, Fuzuli ve işgalden azat edilen diğer yerleşim yerlerinde büyük projeler süratle hayata geçirildi. Karabağ'ın azatlığında olduğu gibi yeniden imarı ve ihyası sürecinde de Azerbaycan'a desteğimizi sürdüreceğiz. Türkiye olarak şimdi ve her zaman Azerbaycanlı kardeşlerimizle omuz omuza yürümeye devam edeceğiz.

İlham kardeşim Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin her alanda gelişmesinde de büyük gayret sarf etti. Ülkelerimiz arasındaki kardeşliğin zirvede olmasında İlham kardeşimin samimiyetinin payı büyüktür. Umummilli lider Haydar Aliyev'in bizlere miras bıraktığı 'tek millet iki devlet' şiarını İlham kardeşimle birlikte daha ilerilere taşımak kararlılığımız da bakidir."

Belgeselde, Rusya Devlet Başkanı Putin'in "Cumhurbaşkanı Aliyev'in siyasi bilgeliği, Karabağ'daki askeri operasyonların durmasına katkı yaptı. Onun birçok iyi özelliği var. Onunla bir konuda anlaştıysanız emin olun ki sözünü tutacaktır. Onu uzun yıllardır tanıyorum. Başlıca amacı ülkesini ve halkını mutlu etmektir." mesajına yer verildi.

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ise mesajında, "Azerbaycan'ın bize sergilediği kardeşlik beni duygulandırıyor. Kardeşim İlham Aliyev Karabağ'ın işgalden kurtarılmasında büyük rol oynamıştır." ifadesini kullandı.

Kazakistan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Nazarbayev de İlham Aliyev'in, Haydar Aliyev'in başlattığı yolu başarıyla devam ettirdiğini kaydetti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev\'in 60. yaş günü dolayısıyla belgesel hazırlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in 60. yaş günü dolayısıyla belgesel hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement