Erdoğan: "Ben kimsenin tavuğuna kışt demedim" - - Son Dakika
Politika

Erdoğan: "Ben kimsenin tavuğuna kışt demedim" -

Erdoğan: "Ben kimsenin tavuğuna kışt demedim" -

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Rize'den aldığımız kültürle 77 milyonun, 81 vilayetin hizmetkarı olurken, tüm dünya mazlumlarına el uzattık. Dünyanın neresinde olursa olsun muhtaçlara kucak açtık. Biz Rize'den şunu öğrendik: Atmaca gibi atak olacaksın, Kaçkar kadar cesur olacaksın, Karadeniz kadar kucaklayıcı olacaksın, Fırtına Deresi gibi çağlayacaksın, bereketli çay bahçeleri gibi almadan veren el olacaksın.

21.03.2014 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Rize'den aldığımız kültürle 77 milyonun, 81 vilayetin hizmetkarı olurken, tüm dünya mazlumlarına el uzattık. Dünyanın neresinde olursa olsun muhtaçlara kucak açtık. Biz Rize'den şunu öğrendik: Atmaca gibi atak olacaksın, Kaçkar kadar cesur olacaksın, Karadeniz kadar kucaklayıcı olacaksın, Fırtına Deresi gibi çağlayacaksın, bereketli çay bahçeleri gibi almadan veren el olacaksın. İşte biz bunu öğrendik" dedi.

Erdoğan, partisinin Rize mitinginde yaptığı konuşmada, ana-baba ocağı olan Rize'ye en son 24 Ağustos'ta geldiğini ve toplu açılış töreni yaptığını anımsattı.

Aradan 7 ay geçtiğini belirterek, "Özledik be. Ana ocağımızı özledik, baba ocağımızı özledik. Rizeli kardeşlerimizi özledik. Elhamdülillah şu coşkuya bak, şu aşka bak, şu sevdaya bak. 30 Mart'ın rengi belli oldu Rize'de. Sizden Allah razı olsun. Ne diyor; 'Gemi milinen olur, sevda dilinen olur, güzeller çok var ama meyil Rize'ye olur.' Öyle mi? 81 güzel var ama içlerinde Rize'nin yeri başka, bugün bambaşka" diye konuştu.

Öğleden önce Artvin'de bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Artvin gümbür gümbür geliyor. Biraz sonra buradan Erzurum'a geçiyorum. Erzurum'da büyük bir heye, coşku var her zaman olduğu gibi. 'Rizeliyim, Rizeli, zülfüne bağla beni, ölür isem hasretten, otur da ağla beni.' Rabbim muhabbetimizi daim eylesin. Allah birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi, yol arkadaşlığımızı muhafaza eylesin. 30 Mart seçimleri Türkiye için, milletimiz için, demokrasimiz için, en çok da Rizemiz için hayırlara vesile olsun" ifadesini kullandı.

-"Ben kimsenin tavuğuna kışt demedim"

1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı seçildiğini hatırlatan Erdoğan, 4,5 yıl boyunca büyük hizmetler yaparak, kendilerine oy verenleri mahcup etmediklerine dikkat çekti. Siirt'te okuduğu bir şiirden sonra Pınarhisar Cezaevi'ne konulduğunu anımsatan Erdoğan, "Ben kimsenin tavuğuna kışt demedim" dedi.

Alandakilerin Ziya Gökalp'e ait şiiri bir daha okumasını istemesi üzerine Erdoğan, "Bir daha mı? Bir daha gider miyiz Pınarhisara" diye sordu. "Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker" dizelerini okuyan Erdoğan, "Bir şey bizi sindiremez. Gökler, yerler açılsa, üzerimize tufanlar, yanardağlar saçılsa biz oyuz ki imanı ile övündüğümüz ecdadımız titretici şeylere hiçbir gün diz çökmemiş. Zaferlerin tapusu, Anadolu'nun tapusu, Malazgirt'ten ta Çanakkale'ye imanın geçilmez kalesine kadar ecdadımızı zaferden zaferden koşturan şey şu işte içinde bulunduğunuz birlikti, beraberlikti, kardeşlikti. Bu. İşte bundan dolayı, hadi bakalım dediler. Güzel oldu. Oradan AK Parti doğdu. Ana-baba ocağımız Rize'yi hiç mahcup etmedik. Rize'ye mahcup olmadık" değerlendirmesini yaptı.

AK Parti'yi 14 Ağustos 2001'de kurduklarını anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeniden yollara çıktık. Bu sefer Türkiye bize güvendi, yetki verdi. Emaneti bize teslim etti. Rabbime sonsuz şükürler olsun. 11 yıl boyunca başbakanlık yaptık. Ardı ardına. Bizi seçenlere, 81 vilayetimize, Rizemize mahcup olmadık. Yaptıklarımızla Türkiye'nin yüzünü ağarttık, eserlerimizle, hizmetlerimizle, yatırımlarımızla Rize'nin yüzünü ağarttık. Rize'den aldığımız kültürle 77 milyonun, 81 vilayetin hizmetkarı olurken, tüm dünya mazlumlarına el uzattık. Dünyanın neresinde olursa olsun muhtaçlara kucak açtık. Biz Rize'den şunu öğrendik: Atmaca gibi atak olacaksın, Kaçkar kadar cesur olacaksın, Karadeniz kadar kucaklayıcı olacaksın, Fırtına Deresi gibi çağlayacaksın, bereketli çay bahçeleri gibi almadan veren el olacaksın.' İşte biz bunu öğrendik. Nereden? Rize'den. Biz Rize'den Rizeli gibi yiğit, mert, dürüst olmayı öğrendik."

77 milyona hep bir nazarla baktıklarını, herkesi kardeş gördüklerini, 81 il, 7 coğrafi bölgenin arasında asla ayrımcılık yapmadıklarını vurgulayan Erdoğan, "BDP siyasi Kürtçülük yapıyor. MHP siyasi Türkçülük yapıyor. CHP, 'ben kumsalların partisiyim' diyor. Ne işe yararsın sen? Kumsalların partisiymiş. Bunların hiçbirinden bir şey olmaz. Unutmayın, 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz. Biz ne yaptık? '77 milyonun partisiyiz' dedik, '780 bin kilometrakarenin partisiyiz' dedik. Ben Türk'ü Türk olduğu için sevmedim ki, Kürt'ü Kürt olduğu için sevmedim ki, Laz'ı Laz olduğu için sevmedim ki, Gürcü'yü Abhaza'yı, Gürcü Abhaza olduğu için sevmedim ki, Roman'ı Roman olduğu için sevmedim ki, Ya? Beni yaradan Allah onları da yarattığı için sevdim. Biz böyle bir kültürle yetiştik" diye konuştu.

-"Biz hizmetin eli olduk"

Erdoğan, daima Türkiye, kardeş, insan dediklerinin altını çizerek, "Biz hizmetin eli olduk. Biz bu millete efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik. Her dakikamızı, saniyemizi, anımızı hizmetle dolu dolu geçirdik. Türkiye'nin 'yola ihtiyacı var' dedik. Yollar inşa ettik. Göreve geldiğimizde şu Karadeniz Sahil Yolu'nun ne kadarı bitmişti biliyor musunuz? Yüzde 35. Tamamlamak bize nasip oldu. Bizden öncekiler böyle dağları delmediler. Biz dağları deldik. Şu anda gördüğünüz o tünelleri biz deldik biz. İşte şimdi Ovit Tüneli'ni deldik, deliyoruz" ifadesini kullandı.

Yıllar yılı hep söz verildiğini ancak yerine getirilmediğini belirten Erdoğan, ikti geldikten sonra 205 bin yeni derslik açtıklarını var olan 99 üniversite kurarak, Türkiye genelindeki üniversite sayısını 175'e çıkardıklarını anlattı. Erdoğan, "Rizemizde üniversite var mıydı? Bizden önce gelenler ne diyordu? 'Rize'ye üniversite yapacağız' yaptılar mı? Ama biz yaptık. İstedik ki Rize'nin uşakları, Rize'nin bu güzelim kızları kalkıp da Rize'nin dışına çıkmasın, burada okusun. Rize'ye de ayrıca dışarıdan gençlerimiz gelsin" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin konut ihtiyacını gidermek için 2 yılda 622 bin konut inşa ettiklerini dile getirerek, "Türkiye'nin barajlara ihtiyacı var dedik. İşte Artvin'den geliyoruz. Deriner Barajı'nı bitirdik. Muratlı'yı bitirdik. Borçka Barajı'nı bitirdik. Şimdi Yusufeli Barajı'na başladık, onu da bitireceğiz. Enerji sıkıntısı Türkiye'nin biz aştık. Türkiye'nin dört bir yanına barajlar açtık. Türkiye'nin sağlıkta reforma ihtiyacı var dedik, hastanelerle şehirlerimizi donattık. Türkiye'de hızlı tren neden yok dedik? Hızlı trenle Türkiye'yi tanıştırdık. Türkiye'nin evlatları neden uçağa binmesin dedik. Her yeri havalimanları ile donattık. Herkesi uçakla tanıştırdık" diye konuştu.

(Sürecek)

Muhabir: Yusuf Çelebi, Kadir Karakuş

Yayınlayan: Eda Ay

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan: 'Ben kimsenin tavuğuna kışt demedim' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement