Erdoğan: ''Biz Borç Ödediğimiz İçin Onur Duyuyoruz'' - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: ''Biz Borç Ödediğimiz İçin Onur Duyuyoruz''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, diğer partilerin kendilerini ''IMF ile vurmaya çalıştıklarını'' ifade ederek, ''Siz borçlandığınız için emir aldınız. Biz borç ödediğimiz için onur duyuyoruz, farkımız bu'' dedi.

18.06.2006 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, diğer partilerin kendilerini ''IMF ile vurmaya çalıştıklarını'' ifade ederek, ''Siz borçlandığınız için emir aldınız. Biz borç ödediğimiz için onur duyuyoruz, farkımız bu'' dedi.

Erdoğan, partisinin Giresun İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, devletin, 14.5 katrilyon lira işçi ve memura borçlandığını belirterek, bu paranın tamamının 20 Hazirana kadar ödenmiş olacağını kaydetti.

Bir partilinin ''para nereye gitti Başbakanım?'' diye sorması üzerine Erdoğan, ''hortumcuya'' karşılığını verdi.

Bir başka partilinin ''size kurban olurum'' demesi üzerine Erdoğan ''Biz de size kurban oluruz'' dedi.

IMF'ye ilişkin görüşlerini de açıklayan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Diğer partiler bizi IMF ile vurmaya çalışıyorlar. Güya IMF'nin biz ortağıyız. Bizden öncekiler IMF'den durmadan para almışlar. Hem alıyorlar, hem kötülüyorlar. Bunları anlamak mümkün değil. Ne kadar para almışlar? 23.4 milyar dolar. Bizim dönemimizde 11 milyar dolara indi. Ödeyen biziz, saldırılan da biz. Siz borçlandınız, biz ödüyoruz. Siz borçlandığınız için emir aldınız, biz borç ödediğimiz için onur duyuyoruz, farkımız bu. Biz masada oturuyoruz, ülkemizin menfaati neyi gerektiriyorsa bunun kararını veriyoruz, kararını alıyoruz. Olay bu kadar basit.''

Başbakan Erdoğan, nema ödemeleri, İmar Bankası ödemeleri, IMF'ye olan borçların ödenmesi ve Merkez Bankasındaki rezerv artışıyla birlikte toplam 92 katrilyon liralık bir artı değer yaratıldığını belirterek, ''Peki nereden bu parayı bulduk? Petrol kuyumuz yok. Dürüstlük, yolsuzluğa prim vermeyiş... İşte buradan geldi'' diye konuştu.

SSK ve Sağlık Bakanlığı hastanelerini birleştirdiklerini, SSK'lıların da serbest eczanelerden ilaç alabildiklerini hatırlatan Erdoğan, şunları dile getirdi:

''(Olmaz) diyen ana muhalefet sosyal demokrat ya... Hani bunlar emekliden, işçiden yanaydı. Ah ah... Bunlar bu işin lafını yapar; biz ise icraatını yaparız, farkımız budur. Biz dertliyiz, bunlar dertli değil. Bunların emekliliği...'' dedi.

Çıkardıkları yasayla her çocuğun sigortalı doğacağını belirten Erdoğan, muhalefetin buna ''altından kalkılmaz'' diye karşı çıktığını söyledi.

Karadeniz otoyol projesine de değinen Erdoğan, kendilerinden önceki dönemde 240 kilometrelik yolun yapıldığını, kendilerinin ise bu yılın sonu itibariyle 300 kilometrelik bölümü tamamlamış olacaklarını bildirdi. Erdoğan, bir iki tünel dışında bu yolun tamamlanacağını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: ''Biz Borç Ödediğimiz İçin Onur Duyuyoruz'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement