Erdoğan: Biz İyi Niyetimizden Maalesef Bu Oyuna Geldik - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Biz İyi Niyetimizden Maalesef Bu Oyuna Geldik

Erdoğan: Biz İyi Niyetimizden Maalesef Bu Oyuna Geldik

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP şaşkınlık içinde, MHP gözlerine inanamaz halde.

06.03.2014 15:04  Güncelleme: 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP şaşkınlık içinde, MHP gözlerine inanamaz halde. Bir kısım medya zaten burnunun ucunu göremiyor. Akıl erdiremiyorlar, hafsalaları almıyor. Hele hele bu manzarayı hiç almıyor. Günlerdir, 'Bu görüntüler montaj, montaj, montaj' diyorlar. Şu meydanda montaj var mı? Medya size sesleniyorum, şu meydanda montaj var mı?" dedi.

Erdoğan, partisinin İstasyon Meydanındaki mitinginde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmaya, "vefa şehri" ve "mertliğin, yiğitliğin şehri" olarak nitelediği Elazığ'ı selamlayarak başladı. Vatandaşlara "Bu ne muhteşem bir manzara ne güzel bir tablo" diye seslenen Erdoğan, "Çıkacak buna da montaj diyecekler. Medya siz de montajları iyi görüntüleyin. Gakgoş, bu meydanda montaj var mı? Burada photoshop var mı? Burada muhabbet, coşku, heyecan, vefa var. Elazığ kabına sığmıyor" diye konuştu.

Elazığ'ın bir kez daha demokrasiye, iradesine, ülkesine, bakanlarına, Başbakanına sahip çıktığını, bir kez daha tarih yazdığını söyleyen Erdoğan, "Siz göynümüzün gövercinisiniz gakgoşlar. Siz bize kucak açanlarsınız, siz dert ortağı baboşlarsınız gakgoşlar. Gakgom babacandır, gözü de pektir. Mazluma yumuşak, zalime serttir. Kalleşliği bilmez haşa, merttir, mert. Herkese 'gakkomsun' denilmez gakgoş" dedi. Kentin ilçelerini sayarak selamlayan Erdoğan, ilçeleri ve beldeleriyle kentin 30 Mart akşamı destan yazacağına olan inancını ifade etti. Tüm Elazığlılarla gurur duyduğunu dile getiren Erdoğan, "Rabbime hamdolsun, sizler gibi yol arkadaşlarım, can yoldaşlarım var. Onun için bu yolda yalnız olmamanın gururunu yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

30 Mart seçimlerinin Türkiye, millet ve Elazığ için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, eski belediye başkanı olan, AK Parti Elazığ milletvekili olduğu dönemde hayatını kaybeden Hamza Yanılmaz'ı rahmetle andı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde, 28 yaşındaki uzman çavuş Musa Sumay'ın önceden döşenmiş mayına basarak dün akşam şehit olduğunu hatırlatan Erdoğan, Sumay'a Allah'tan rahmet, yakınları ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diledi.

Elazığ'a 16'ncı kez geldiğini belirten Erdoğan, CHP ve MHP genel başkanlarının kentin yolunu bilmediğini söyledi. Kendisinin hem genel başkan hem başbakan olarak görev yaptığını hem de dünyayı dolaştığını kaydeden Erdoğan, vatandaşlara "Elazığ'a da 16 kere geliyoruz. Niye? Biz dertliyiz, size sevdalıyız. Elazığ'dan gakgoşlardan bu kadar ayrı yaşanır mı" diye seslendi.

-"Gelsinler, kürsüye çıkaracağım onları, kürsüden seyretsinler"

Miting yapılan illerde hiç görülmemiş bir coşku ve heyecanla vatandaşlarla kucaklaştıklarını ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"CHP şaşkınlık içinde, MHP gözlerine inanamaz halde. Bir kısım medya zaten burnunun ucunu göremiyor. Akıl erdiremiyorlar, hafsalaları almıyor. Hele hele bu manzarayı hiç almıyor. Günlerdir 'Bu görüntüler montaj, montaj, montaj' diyorlar. Şu meydanda montaj var mı? Medya size sesleniyorum, şu meydanda montaj var mı? MHP ve CHP genel başkanlarına, onların yandaş medyalarına buradan çok açık bir çağrı yapıyorum. Bugün bu mitingimizden sonra Malatya var, buyursunlar gelsinler. Pazar günü Şanlıurfa'dayım, oraya da gelsinler. Kayseri'ye, Konya'ya Ankara'ya, İstanbul'a gelsinler. Davet ediyorum gelsinler. İzmir'e gelsinler. Söz veriyorum, kürsüye çıkaracağım onları. Kürsüden seyretsinler.

Buradan bir şey daha söylüyorum, Elazığ'dan, Elaziz'den sesleniyorum, eğer dürüst, doğruysanız ey CHP'nin genel müdürü siyaset niye yapılır? MHP'nin genel müdürü siyaset niye yapılır? Birinci olmak için yapılır. Seçimden bir numara çıkmak için yapılır. Batıda eğer seçimi birisi kazanamıyorsa pek durmaz, bırakır gider. Ben eğer bu seçimlerde partim birinci olmazsa genel başkanlığından çekileceğim. Demek ki iyi yönetemedim. Ama şimdi diyorum ki CHP'nin genel başkanı eğer sen birinci olmazsan partiyi bırakıp gidecek misin? MHP'nin genel başkanı sen birinci olmazsan bırakıp gidecek misin? Bırakamazlar çünkü birisi kasetle geldi, kasetle gideceği günü bekliyor. Diğeri de partimizi kurduktan 16 ay sonraki seçimde, bizim 34,5 ile birinci olduğumuz seçimde MHP Parlamento'ya da girememişti. O zaman da başındaydı. O günden bugüne koltuk sıcak. Bırakmıyor ve bırakamaz. O onun adeta oyuncağı. Bunlar siyaset nedir bilmezler, sadece hakaret ederler. Hakaretle siyaset yaparlar."

-"81 vilayet ayağa kalktı, bunların öğrenmeye niyeti yok"

MHP-DSP-ANAP hükümetinin beş yıl için göreve geldiğini ama 3,5 yılda gittiğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin AK Parti ile dimdik ayakta olduğunu belirterek, "Ama bunların anlamaya niyeti yok. 81 vilayet ayağa kalktı, bunların öğrenmeye niyeti yok" değerlendirmesinde bulundu.

Elazığ'daki mitingin sadece 81 ilden değil Kahire, Gazze, Kudüs, Bağdat, Şam, Halep, Humus ve Saraybosna'dan izlendiğinin hatırlanmasını isteyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Akşamları döndüğümde telefonla arıyorlar ve 'Bugün yine sizi izledik' diyorlar. Bütün bu meydanları izliyorlar. Dünyanın en doğusundan en batısına kadar kardeşlerimiz, vatandaşlarımız, mazlumlar, mağdurlar bizi izliyor yani sizin bu heyecanınızı izliyorlar. Hele hele ellerini semaya açıp, şu anda, Kabe'de bile Medine-i Münevvere'de bile sizler, bizler için dua edenler var. Öyle diyor ya şair, 'Dua dua eller karıncalanmış, yıldızlar avuçta, gök parçalanmış' diyor ya. İşte gök parça parça. Evelallah 30 Mart akşamı yine sadece Tükiye'de bu davaya gönül verenler değil unutmayın tüm dünya, mazlumlar, mağdurlar gülecek. Çünkü siz bir güven çıtası koyuyorsunuz ve buraya bakıyorlar.

Ey MHP'nin genel başkanı, ey CHP'nin genel müdürü sen bunu anlayamazsın. Ey bir kısım medya siz bunu hiçbir zaman anlamadınız, hiçbir zaman da anlamayacaksınız. 'Montaj' deyip avunacaksınız, 'photoshop' deyip kendinizi kandıracaksınız, 'taşıma' deyip bahaneler uyduracaksınız. Halep oradaysa Elazığ burada. Ne yapıyorlar biliyor musunuz? Şu meydanın saatler öncesinden fotoğrafını çekiyorlar ya da bu kalabalık dağıldıktan sonra fotoğraflarını çekiyorlar ve sosyal medyada dolaşıma sokup, 'Elazığ boş, kalabalık fotoğraflarına montaj yapıyorlar' diyorlar. Montaj, dublaj sizin işiniz. Burada montaj yok, burada dublaj yok. Burada başbakan var, burada onu bağrına basan millet var."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Biz İyi Niyetimizden Maalesef Bu Oyuna Geldik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement