Erdoğan: BM Güvenlik Konseyi'nde Karar Alıyorlar Batsın Sizin Kararınız -5 - Son Dakika
Politika

Erdoğan: BM Güvenlik Konseyi'nde Karar Alıyorlar Batsın Sizin Kararınız -5

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'nde alınan Doğu Guta kararına ilişkin "Doğu Guta'daki gelişmeler yenilir yutulur mu, insanlığa sığar mı? BM Güvenlik Konseyi'nde karar alıyorlar batsın sizin kararınız. Batsın kararınız.

06.03.2018 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'nde alınan Doğu Guta kararına ilişkin  "Doğu Guta'daki gelişmeler yenilir yutulur mu, insanlığa sığar mı? BM Güvenlik Konseyi'nde karar alıyorlar batsın sizin kararınız. Batsın kararınız. İşleme konulmayan kararın insanlık için ne anlamı var? Siz insanlığı aldatıyorsunuz, kandırıyorsunuz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

"YILLARCA HEP KARA DİYE ÖĞRETİLEN AFRİKA'NIN ..."

Afrika seyahatine değinen Erdoğan, "Afrika seyahatimizde gittiğimiz ülkelerin ortak özelliği 15 Temmuz darbe girişiminde ülkemize verdiği güçlü ve samimi destektir. Bu ülkeler, FETÖ okullarını kısa sürede Maarif Vakfımıza devrederek samimiyetlerini sözde bırakmayıp fiiliyatda da  göstermişlerdir. Gezilerimizde, gördüğümüz bir başka gerçek de Afrika'da FETO'nun ülkemize ne kadar büyük zaman kaybettirdiğidir. Kamu kurumlarımız, TİKA'mızla burslarımızla eğitim sağlık tarım alanındaki desteklerimizle Afrikalı kardeşlerimizin yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Bu kıtada tüm ilişkilerimizi kazan kazan ilkesine göre tesis ediyoruz. Sadece almak veya vermek bu ülkelere iyi niyet değildir. Lazım olduğu zaman balık da vereceğiz ama asıl balık tutmayı öğreteceğiz. İşte Fransa ... bize belli noktada akıl vermeye kalkanlar sadece Cezayir'de 5 milyon insanın katlini icra ettiler. Bize hep yıllarca hep kara diye öğretilen Afrika'nın aslında ne kadar renkli, aydınlık, bereketli bir yer olduğunu gördükçe bu kıtayı sömürenlerin insafsızlıklarını, vicdansızlıklarını, ahlaksızlıklarını çok daha iyi anlamıyoruz. İlk fırsatta Afrika'nın en güneyine ineceğiz. Böyle bir seyahati de planlıyoruz. Kıtada ayak basmadık yer bırakmadan durmayacağız, dinlenmeyeceğiz" diye konuştu.

"700 KİLOMETRE KARENİN ÜZERİNDE BİR ALAN TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ VE BİZİM KONTROLÜMÜZ ALTINDA"

Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Şu ana kadar 700 kilometre karenin üzerinde bir alan teröristlerden temizlendi ve bizim kontrolümüz altında. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı son aldığım rakam, 2 bin 872. 41 askerimiz ile ÖSO'dan 159 kardeşimiz şehit oldu. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

KİME HİZMET ETTİĞİ BELLİ OLMADAN GEBERİP GİDEN TERÖRİSTLERİ KİMSE HATIRLAMAYACAK

Döktüğü kanın tek damlası dahi boşa gitmeyen bizim askerimizin yattığı toprak da tuttuğu bayrak da bellidir. Ruhunu ve bedenini kirli pazarlıkların aracı haline getirmiş, kime hizmet ettiği belli olmadan geberip giden teröristleri kimse hatırlamayacak.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SINIRLARIMIZ İLE OLAN İRTİBATI ARTIK TAMAMEN KESİLMİŞ DURUMDA

Zeytin Dalı Harekatı'nda gelinen nokta itibariyle terör örgütünün sınırlarımız ile olan irtibatı artık tamamen kesilmiş durumda. Raco, Şeyh Hadid büyük çarpışmalar sonucu teröristlerden  temizlendi. Kritik nokta olan Meydanlı Barajı'nın çevresi ele geçirildi. Cinderesi'ndeki teröristler havadan, karadan sürekli sıkıştırılıyor. Çok yakında burası da temizlenecek. Böylece Afrin şehir merkezinin kuşatması önünde bulunan en büyük engellerden biri kalkmış olacak.

SIRA AFRİN ŞEHİR MERKEZİNİN KUŞATILARAK TERÖRİSTLERİN BAŞLARININ EZİLMESİNE GELİYOR

Bundan sonra sıra Afrin şehir merkezinin kuşatılarak teröristlerin başlarının ezilmesine geliyor. Harekatın bunda sonra çok daha hızlı ilerleyeceğine inanıyorum.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SINIRLARIMIZLA İRTİBATI TAMAMEN KESİLMİŞ DURUMDA

Şüphesiz ÖSO'yu bir yere koymak mümkün değil. Ana muhalefetin başındakiler veya temsilcileri ÖSO'ya bir  terör örgütü yakıştırmasını yapacak kadar densiz olsalar da bizim için onlar beraber bu mücadeleyi verdiğimiz kardeşlerimizdir. Gördüğümüz manzara, operasyonun ve zamanlamasının ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor.

OPERASYONLARIMIZDA KASTİ OLARAK TEK BİR SİVİLİN ZARAR GÖRDÜĞÜNÜ KİMSE İDDİA EDEMEZ

Bugüne kadar bizim operasyonlarımızda kasti olarak tek bir sivilin zarar gördüğünü kimse iddia edemez, ispatlayamaz. Başka yerlerde, zamanlarda başka güçler tarafından gerçekleştirilmiş zulümleri sosyal medyada bize mal etmeye kalkanların maskesi anında düşüyor. Ülkemize yönelik ithamların, iftiraların, saldırıların hiç birini karşılıksız bırakmamalı derhal gerçekleri ortaya koyarak cevabını vermeliyiz. Yanlış kanaatlere gönlümüz razı olmaz.

SİZ ORALARA ANCAK OLSA ANCAK 6. FİLO, UÇAK GEMİLERİNİZ İLE GELİRSİNİZ

Türkiye'nin DEAŞ, PKK, PYD'ye yönelik sınır ötesi operasyonları içeride ve dışarıda pek çok kesimin gerçek yüzünü de ortaya koydu. Amerika'nın Afganistan'daki operasyonları 17. yılını geride bıraktı Irak'taki de neredeyse 18 yıla ulaştı. Kimse Amerika'ya ne işin var burada diye söyledi mi bunlarla sınır mı? Değil. 10 bin kilometreyi aşkın yerden kalkıp buraya geliyorsun. 'Bulunduğunuz yerlerden hemen çekilip gidin' dediklerini duydunuz mu? Ama her gün Türkiye'ye 'Afrin operasyonu uzun sürdü çekilin' çağrısı yapılıyor. Türkiye, 7 yıldır 4 milyon civarında sığınmacıya elinde, avucunda ne varsa paylaşırken onlar 3-5 mülteciyi alıp almamanın kavgasını veriyorlardı. Hanginiz Ege'de, Akdeniz'de ölümle baş başa olan insanları topladınız? Siz oralara ancak olsa ancak 6. Filo, uçak gemileriniz ile gelirsiniz. Avrupa ülkelerinin sahil güvenlik birimleri, sığınmacıların botlarını delip onları denize, ölüme terk ederken biz hiçbir ön şart aramadan her insanın canını kurtarmanın peşindeyiz."

"BM GÜVENLİK KONSEYİ'NDE KARAR ALIYORLAR BATSIN SİZİN KARARINIZ"

BM Güvenlik Konseyi'nde alınan Doğu Guta kararına ilişkin Erdoğan, "Türkiye'nin, Afrin'de, El Bab'da Suriye sınırları boyunca her yerde ne yapmak istediğini milletimiz de dostlarımız da gayet iyi biliyor. Ülkemizin amacının terör örgütleri ve arkasındaki güçler de farkındalar. Çok iyi biliyorlar. Bölgenin asli sahibi olan Suriyeli kardeşlerimizin yaşayabileceği bir yer haline getirmek istediğimizi herkes biliyor. Batılılarla, Amerika, Rusya onlarla da konuştuk. Terör örgütlerinin ve arkalarındaki güçlerin derdi Suriye halkının geleceği, esenliği olmadığı için bu çaba onların işine gelmiyor. En son gelişmeler, Doğu Guta'daki gelişmeler yenilir yutulur mu, insanlığa sığar mı? BM Güvenlik Konseyi'nde karar alıyorlar batsın sizin kararınız. Batsın kararınız. İşleme konulmayan kararın insanlık için ne anlamı var? Siz insanlığı aldatıyorsunuz, kandırıyorsunuz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Erdoğan: BM Güvenlik Konseyi'nde Karar Alıyorlar Batsın Sizin Kararınız -5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement