Erdoğan Bölgemiz Huzura Ermeden, Türkiye'nin Huzuru Olmayacağını Biliyoruz - Son Dakika
Güncel

Erdoğan Bölgemiz Huzura Ermeden, Türkiye'nin Huzuru Olmayacağını Biliyoruz

Erdoğan Bölgemiz Huzura Ermeden, Türkiye\'nin Huzuru Olmayacağını Biliyoruz

Dha ANKARA - Erdoğan: Bölgemiz huzura ermeden, Türkiye'nin huzuru olmayacağını biliyoruz (2)BENZER OLAYLAR ALMANYA, FRANSA, AMERİKA'DA OLUNCA ÜÇ MAYMUNU OYNADILARTürkiye'de ve Avrupa'da yaşanan siyasi protestoları kıyaslayarak sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Benzer olaylar birkaç...

15.11.2016 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha ANKARA - Erdoğan: Bölgemiz huzura ermeden, Türkiye'nin huzuru olmayacağını biliyoruz (2)

BENZER OLAYLAR ALMANYA, FRANSA, AMERİKA'DA OLUNCA ÜÇ MAYMUNU OYNADILAR

Türkiye'de ve Avrupa'da yaşanan siyasi protestoları kıyaslayarak sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Benzer olaylar birkaç ay sonra Almanya, Fransa, Amerika'da olunca üç maymunu oynadılar. Alman ve ya Amerikan polislerinin göstericileri yerlerde sürüklemesi, hiçbir zaman polis şiddeti olarak tanımlanmadı. Sokakları işgal edenlere zeki çocuklar güzellemesi yapılmadı. Kesintisiz bir şekilde canlı olarak da verilmedi. Mısır'da demokrasi katledilirken, %52 ile gelmiş başkan darbeyle indirilirken, binlerce insan iradelerine sahip çıktıkları için öldürülürken, medya organları sırra kadem basmışlardır. Darbeyi meşrulaştıracak yayın politikası izlemekten de geri durmadı bazıları. DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi veren, yüzlerce vatandaşını kanlı eylemlerde kaybeden ülkemiz, yine bu medya kuruluşları tarafından kara propagandanın hedefi oldu' şeklinde konuştu.

'15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşadıklarımız Türkiye'ye yapılan çifte standardın ayyuka çıktığı en çarpıcı örnektir' diyen Cumhurbaşkanı, 'Bize demokrasi ve özgürlük dersi verenler 7'den 70'e milletimizin seferber olduğu, 248 şehit, 2193 gazi pahasına yazdığı demokrasi destanını adeta görmezden geldiler. Kimse bize parmak sallamasın. Bu millet kendi kaderini tayin etme iktidarına sahiptir' dedi.

'16 TEMMUZ SABAHI NASIL SÜKÜT-U HAYALE UĞRADIKLARINI GÖRDÜK'

Erdoğan şöyle devam etti: 'O gece sadece içinde bulunduğumuz cumhurbaşkanlığı külliyesinin çevresinde, tedavisi devam ederken birkaç gün önce Hakkın rahmetine kavuşan bir kardeşimiz ile birlikte 30 vatandaşımız darbeciler tarafından şehit edildi. Bu çevrede 36 kardeşimiz de yaralandı. Darbe girişiminin başarılı olmasını umut eden birçok basın yayın kuruluşunun 16 Temmuz sabahı nasıl bir süküt-u hayale uğradıklarını hep birlikte gördük. Darbecileri Türkiye'nin son umudu olarak gören yazarlar ve yorumcular vardı. PKK ve FETÖ sempatizanlığı Batı medyasında alıp başını gitti. Canları pahasına istikballerine sahip çıkan bir milleti koyunlar, vahşi sürüler diye aşağılamaya cüret eden gazeteciler gördük.'

'MEDYA KURULUŞLARIMIZIN ÇOĞU, DEMOKRASİ ADINA ÖRNEK TAVIR SERGİLEDİ'

'O gece darbe teşebbüsü başarılı olsaydı bugün demokrasi ve özgürlük havarisi kesilen uluslararası medya, kamerasını, kalemini darbeyi meşrulaştırmak için seferber edecekti' diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Geçmişte bunu yaptılar zaten. Mısır'da olduğu gibi, eli kanlı darbeci katiller demokrasi kahramanı gibi yansıtılacaktı ama başarılı olamadılar. Ülkemiz ve demokrasimiz, kaydettiğimiz bu başarıda yerli ve milli çizgide yayın yapan medya kuruluşlarımızın ve en başta TRT'nin çok önemli bir payı vardır. TRT World'ün o gece darbeciler tarafından ele alınmasını son derece manidar buluyorum. Özel medya kuruluşlarımızın çoğu demokrasi ve hukuk adına örnek gösterilecek bir tavır sergilediler. Onlara şimdi yine teşekkür ediyorum.

'Şimdi önümüzde yeni ve kritik bir dönem bulunuyor. O gece FETÖ'cü teröristlerin başarılı olması için dua edenler, yeni Türkiye'nin önünü kesme çabalarından vazgeçmediler. Vazgeçmeyecekler. Bu kesimler milletimizi 2023 hedeflerinden alıkoymak için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar.'

'TRT WORLD'DEN DEVLETİN RESMİ BÜLTENİ OLMASINI BEKLEMİYORUZ'

'Tüm görüntülü ve yazılı medya kurulumlarımıza, TRT World'e çok önemli görevler düşüyor' diyen Erdoğan, 'Biz TRT World'den devletin resmi bülteni olmasını asla beklemiyoruz. Ülkemizin ve milletimizin gerçeklerinin en iyi haberciliği ve televizyonculuğu yaparak dünyaya anlatmasını bekliyoruz. TRT World'ün kameralarını güce ve güçlüye değil, mazluma odaklamasını arzu ediyoruz. Bu kanalımızı mazlumların gür sesi olarak görmek istiyoruz. Bu kadro bunu gerçekleştirecektir. Bu cümlelerle bir kez daha TRT World'ün hayırlı olmasını diliyorum. Bu uzun ama çok önemli yolculuklarında tüm ekibe başarılar, emeği geçen arkadaşlarımızı tekrar şükranlarımı şahsım ve milletim adıma ifade ediyorum' diyerek sözlerini noktaladı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Haber: Batuhan POZUT, Edip SÖNMEZ/ ANKARA, (DHA)

(Tür: Ankara)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan Bölgemiz Huzura Ermeden, Türkiye'nin Huzuru Olmayacağını Biliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri Başladı
    14:49 MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri Başladı

    Milli Savunma Üniversitesi'nde (MSÜ) askeri öğrenci aday tercih işlemleri, 10 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Tercih işlemleri https://personeltemin.msb.gov.tr/ internet adresinden yapılacaktır.

  • Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor
    14:48 Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor

    Hayrat İnsani Yardım Derneği, 'Dünya Kur'an Okuyor' sloganıyla yürüttüğü faaliyet kapsamında, Brezilya'da 5 bin Kur'an-ı Kerim'i dağıtıyor. Dernek, bugüne kadar 41 ülkede 1 milyon 400 binden fazla Kur'an-ı Kerim dağıtırken, Brezilya'da 3 bin Kur'an-ı Kerim Müslümanlara ulaştırıldı ve 2 bin Kur'an-ı Kerim'in de farklı bölgelere dağıtılması planlanıyor. Dernek yetkilileri, Türk Hava Yolları'na destekleri için teşekkür ederek, faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi
    14:47 Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi

    Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara tepki gösterdi. Aday ülke Türkiye, AB üyeliği konusunda kararlılığını korurken, işbirliğinin seçici bir anlayışla sınırlanmasını reddettiğini belirtti. Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesinin kabul görmeyeceği vurgulandı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek
    14:47 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2008 yılında Türkiye-Hollanda arasında ikili ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla tesis edilen Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında yarın Hollanda'yı ziyaret edecek. Ziyaret çerçevesinde Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot ve Başbakan Mark Rutte ile görüşmeler yapılacak. Türkiye-AB ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele gibi konular ele alınacak.

  • Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi
    14:47 Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makam temsili vekaletini öğrencilere devretti. Lunapark ve Kent Lokantası çalışmaları hakkında bilgi verildi.


Advertisement