Erdoğan: Bu Güne Kadar Sanatçılarımız Arasında Ayrım Yapmadık - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Bu Güne Kadar Sanatçılarımız Arasında Ayrım Yapmadık

Erdoğan: Bu Güne Kadar Sanatçılarımız Arasında Ayrım Yapmadık

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 18 Ocak'ta katıldığı Fazıl Say konseriyle ilgili "Cumhurbaşkanı olarak o gece, ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil eden bir sanatçımızın yanında bulunmaktan memnuniyet duydum.

30.01.2019 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 18 Ocak'ta katıldığı Fazıl Say konseriyle ilgili "Cumhurbaşkanı olarak o gece, ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil eden bir sanatçımızın yanında bulunmaktan memnuniyet duydum. Ancak malum kesimler, daha konser daveti şahsıma ulaştığı andan itibaren büyük bir linç kampanyası başlattılar. Bugüne kadar sanatçılarımız arasında ayrım yapmadığımız gibi sanat türleri arasında da ayrım yapmadık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 'Mülki İdare Amirleri Buluşması'nda konuştu. Mülki idare amirlerinin görev yaptıkları yerlerdeki diğer kamu görevlileriyle aralarında oluşan 'özlük hakkı' ayrışmasının farkında olduğunu belirten Erdoğan, "Böyle bir durumu kabullenmek mümkün değildir. Bu konuda İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen bir çalışma var. Bu çalışmanın süratle neticelendirilerek önümüze getirilmesini bekliyoruz. Zaten bu sorunu en geç 2019'da çözme sözü vermiştik. İnşallah gayretlerini ve fedakarlıklarını yakından bildiğimiz kaymakamlarımızın bu sıkıntısını da çok yakında neticeye kavuşturmuş olacağız" diye konuştu.

Özlük haklarına ilişkin açıklamasının, idare amirlerince kuvvetle alkışlanması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerçekten para, çok muktedirmiş" dedi.

'CUMHUR İLE CUMHURİYETİN BARIŞMASINI TEHDİT GÖRÜYORLAR'

Cumhuriyetin, 'elitlerin cumhuriyeti' olmasından çıkıp, 'cumhurun cumhuriyeti' olmasının tarihi başarı olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ülkemizde sayısı az ama sesi çok çıkan bir kesim, devlet ile vatandaşları arasındaki uçurumun kapanmasından rahatsız oluyor. Bu kesim cumhur ile cumhuriyetin barışmasını, kucaklaşmasını, kendi ikballerine, çıkarlarına yönelik büyük bir tehdit olarak algılıyor. En sert tepkiyi de normalleşme yolunda atılan adımlar karşısında gösteriyorlar. Ülkemizde sosyal gerilimleri düşürecek, milletimizin tüm farklılıklarıyla kenetlenmesini sağlayacak çabalar niyeyse bunları çok öfkelendiriyor. Bu kesimler, kendi ipoteklerinde olduklarını düşündükleri sanat, müzik, resim ve edebiyat gibi alanlarda bir başkasının bırakın varlık göstermesini, söz söylemesini dahi kabul edemiyorlar. Çünkü bunların nazarında sanatçı ancak kendilerine hizmet ettiği, kendi çizdikleri sınırlar içinde hareket ettiği sürece sanatçıdır. Bunlara göre sanat, sadece kendilerinin onay verdiği kalıplarla olduğu zaman sanattır. Bunlara göre müzik sadece belli türlerde olduğu zaman değerlidir. Aynı nobran tavır resim, roman, hikaye, şiir için de geçerlidir. Kalıplarına sığmayan, ideolojik ön kabullerine uymayan her şeye düşmanlık etmeyi de bunlar muhaliflik zanneder. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin safında yer alarak, milli iradenin üstünlüğüne olan inancımızdan taviz vermeyerek, yolumuza devam edeceğiz."

'LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATTILAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Ocak'ta katıldığı Fazıl Say konserini anımsatarak, şunları söyledi:

"Gerçekten güzel bir müzik ziyafetini hep beraber yaşadık. Cumhurbaşkanı olarak o gece, ülkemizi uluslararası alanda başarıyla temsil eden bir sanatçımızın yanında bulunmaktan memnuniyet duydum. Ancak malum kesimler, daha konser daveti şahsıma ulaştığı andan itibaren büyük bir linç kampanyası başlattılar. Şahsıma ve hatta konsere katılan herkese edebe, ahlaka, vicdana sığmayacak laflar ettiler. Bizim gelenekli sanatlarımızla bütün bunlarla beraber modern sanatlara verdiğimiz değer ortadadır. Bugüne kadar sanatçılarımız arasında ayrım yapmadığımız gibi sanat türleri arasında ayrım yapmadık. Nazım Hikmet'ten Necip Fazıl'a, Sezai Karakoç'tan İdris Küçükömer'e Evliya Çelebi'den Ahmed-i Hani'ye, merhum Müslüm Gürses'ten 'bozkırın tezenesi' rahmetli Neşet Ertaş'a kadar bu toprakların yetiştirdiği bütün değerleri hiçbir ayrım yapmadan bağrımıza bastık."

'YAPAMAZLAR, ONLARIN ÖYLE BİR DERDİ YOK'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı döneme atıfta bulunan Erdoğan, "Hem modern sanatların hem de ebrudan minyatüre, hüsnühata kadar geleneksel sanatlarımızın ihyası ve güçlenmesi için çaba sarf ettik. Sanatçılarımızı desteklemenin yanı sıra onların ürünlerini en güzel, en modern, en ferah ortamlarda icra edebilecekleri fiziki mekanlar inşa ettik. Kendi alanında ülkemizin en büyük eseri olan Harbiye Kongre Merkezi'ni İstanbul'umuza biz kazandırdık. Taksim'deki ömrünü tamamlamış olan AKM'nin yerine, çok daha modern bir eserin inşallah önümüzdeki hafta temelini atacağız. E niye yapmadılar? Yapsaydılar. Yapamazlar; çünkü onların öyle bir derdi yok. Şu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde ülkenin en büyük opera ve kongre binasını yine biz inşa ettik. Rami Kışlası'nın restorasyonunu yaparak Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden birini orada kuruyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde içinde 5 milyon cilt kitabın yer alacağı, 24 saat açık olacak bir eseri ülkemize kazandırıyoruz" diye konuştu.

'TELEFONUNUZ DEVAMLI AÇIK OLACAK'

Kaymakamların halkla iç içe olması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Kaymakam, öyle 8 saat mesai, yok öyle bir şey. Kaymakam vatandaşıyla yatar, vatandaşıyla kalkar. Biz de öyleyiz. Vatandaşımızla yatarız, vatandaşımızla kalkarız. Telefonumuz bizim kapalı olmaz. Sakın telefonunuz kapalı olmasın ha. Telefonunuz devamlı açık olacak. Aradığı zaman sizi ilgili, ilgisiz herkes bulabilecek. Yönettiği ilçedeki her bir hanenin eksiği, gediği, ihtiyacı, sıkıntısı, derdini bilmeyen kaymakam, bizim gözümüzde görevini layıkıyla yerine getirmiyor demektir. Bu; kaymakam, vali yardımcısı, vali, emniyet müdürlerimiz için böyle" diye konuştu.

'DEMOKRASİNİN BAŞLADIĞI YER, SANDIKLAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda, 31 Mart'ta tarihi yerel seçim olacağını belirterek, "Bu yerel seçimle de siz değerli kaymakamlarımız ilçelerdeki en önemli sorumluluğu üstleneceksiniz. Demokrasinin başladığı yer; sandıklar, en ücra köşedeki mahallelerdir. Buralarda muhtarıyla kaymakamıyla valilerimizle sizler en önemli sorumlu noktasındasınız. Bu süreçte sizlerden ülkemiz ve milletimiz adına büyük gayret bekliyorum. Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolculuğunda her birinizden özel bir çaba bekliyorum. Buradaki her bir arkadaşımın vazifesinin vakarına yaraşır bir şekilde hareket edeceğine inanıyorum" dedi.

HAM GÖRÜNTÜLER AŞAĞIDAKİ FTP ADRESİMİZDEN ALINABİLİR

ftp://178.211.55.238

kullanıcı: dhaabone

şifre: dha

Haber: Arda ERDOĞAN/ANKARA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Bu Güne Kadar Sanatçılarımız Arasında Ayrım Yapmadık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı
    11:06 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı

    CHP'de 2010 yılından bu yana TBMM Grup Müdürlüğü yapan Levent Bayraktar, 59 yaşında hayatını kaybetti. Bayraktar'ın cenazesi yarın Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. CHP'li yöneticiler ve milletvekilleri baş sağlığı mesajları yayımladı.

  • Türkiye'de Tavuk Eti ve Yumurta Üretimi Azaldı
    11:05 Türkiye'de Tavuk Eti ve Yumurta Üretimi Azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubat ayında tavuk eti üretimi yüzde 0,7 azalarak 201 bin 680 ton, tavuk yumurtası üretimi yüzde 5,7 azalarak 1,73 milyar adet oldu. Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk yumurtası üretimi yüzde 7,3, kesilen tavuk sayısı yüzde 13,1, tavuk eti üretimi yüzde 14,6, hindi eti üretimi yüzde 31,2 arttı. Ocak-Şubat döneminde ise tavuk yumurtası üretimi yüzde 6,8, kesilen tavuk sayısı yüzde 9,4, tavuk eti üretimi yüzde 10,1, hindi eti üretimi yüzde 32,2 arttı.

  • Edirne'deki tarlalarda kanola bitkisi çiçek açmaya başladı
    11:04 Edirne'deki tarlalarda kanola bitkisi çiçek açmaya başladı

    Edirne'de tarlaları sarıya boyayan kanola bitkisi, çiçek açarak bölgeye ayrı bir güzellik katıyor. Sapsarı görüntüsüyle ilgi çeken tarlalara giren vatandaşlar, doğal stüdyo olarak nitelendirdikleri alanda güzel anları ölümsüzleştiriyor. Kanola, çiftçilerin tercih ettiği alternatif ürünler arasında yer alıyor ve bu yıl Edirne'de 35 bin dekar alana ekildi.

  • Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin Seçildi
    11:04 Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin Seçildi

    Bayburt İl Genel Meclisi'nde yapılan seçimler sonucunda Hüseyin Şahin başkan seçildi. İl genelindeki 8 meclis üyesinin 7'si AK Parti'ye ait olup, diğer üyeler ise komisyonlarda görev aldılar. Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada yeni dönemde tüm arkadaşlarıyla birlikte daha üst noktalara taşıma mücadelesi vereceklerini belirtti.

  • Kırklareli Valisi Turizmcilerle Buluştu
    11:04 Kırklareli Valisi Turizmcilerle Buluştu

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, kentteki turizmcilerle bir araya geldi. Ekici, Kırklareli'nin turizm açısından önemli bir kent olduğunu vurgulayarak, kentin deniz, doğa, tarih ve kış turizminde ön plana çıktığını belirtti. Belediye Başkanı Derya Bulut ise Kırklareli'nin her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladığını ifade etti. Kentin turizm sektöründe daha da ilerlemek için iş birliğine hazır olduklarını kaydetti.

  • CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı
    11:03 CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, resmi hesabından hayatını kaybeden CHP Grup Müdürü Levent Bayraktar için başsağlığı mesajı paylaştı. Özel, uzun yıllar birlikte çalıştığı Bayraktar'a Allah'tan rahmet dileyerek ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

  • Çocukluğunda izlediği müsabakalardan esinlenip boksa başladı, Avrupa 3.'sü oldu
    11:03 Çocukluğunda izlediği müsabakalardan esinlenip boksa başladı, Avrupa 3.'sü oldu

    Adana'da çocukken izlediği boks müsabakalarından esinlenerek boksa başlayan 18 yaşındaki milli boksör Hüseyin Ege Tekdemir, Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa 3.'sü oldu. Adana'dan dünya şampiyonu olarak çıkmayı hedefleyen Tekdemir, Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmenin hayalini kuruyor.

  • Amasra'da sörf yapan şahıs sahil güvenliği alarma geçirdi
    11:03 Amasra'da sörf yapan şahıs sahil güvenliği alarma geçirdi

    Bartın'ın Amasra ilçesinde denizde sörf yapan bir şahıs, sahil güvenlik ekiplerini alarma geçirdi. Ekipler, bölgede sörf yapmanın tehlikeli olduğunu söyleyerek ikaz etti. Şahıs, uyarıları dikkate alarak denizden çıktı.

  • Kırklareli'de firari hükümlü yakalandı
    11:03 Kırklareli'de firari hükümlü yakalandı

    Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde 44 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

  • Haşim Şentürk, Aydıntepe Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    11:03 Haşim Şentürk, Aydıntepe Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    Yeniden Aydıntepe Belediye Başkanı seçilen Haşim Şentürk, mazbatasını Bayburt Adliyesi'nde aldı. Şentürk, teşekkür konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

  • Alev topuna dönen otomobil kullanılamaz hale geldi
    11:00 Alev topuna dönen otomobil kullanılamaz hale geldi

    Beypazarı ilçesinde meydana gelen olayda, apartman otoparkında bulunan bir otomobilde bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Çevredekileri ihbarı üzerine bölgeye gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Alevlere teslim olan araç ise kullanılamaz hale geldi ve çevredekiler panik yaşadı.


Advertisement