Erdoğan 'Bu Ülkeyi Hoca Görüntüsü Altındaki Şaklabanlara Asla Teslim Etmeyeceğiz (3) - Son Dakika
Güncel

Erdoğan 'Bu Ülkeyi Hoca Görüntüsü Altındaki Şaklabanlara Asla Teslim Etmeyeceğiz (3)

Cumhurbaşkanı, ÇAD BAŞBAKANIYLA GÖRÜŞTÜ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Konya- İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlatıldığı törenin ardından Dedeman Otel'e geçti.

17.12.2014 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı, ÇAD BAŞBAKANIYLA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Konya- İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlatıldığı törenin ardından Dedeman Otel'e geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada, Çad Başbakanı Kalzeubet Pahimi Deubet ile görüşme yaptı. Yaklaşık 1 saat süren görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Şeb-i Arus törenlerini izlemek için kente gelen aralarında yabancı konuklarında bulunduğu davetlilerin katıldığı Valilik tarafından verilen akşam yemeğine katıldı.

DAVUTOĞLU: "VUSLAT BİZDE VARLIK BİLİNCİNİN OLUŞMASI DEMEK"

Yemeğe katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mevlana'nın 741'inci Vuslat Yıldönümü nedeniyle biraya geldiklerini belirterek, "Vuslat ve Şeb-i Arus, bizde varlık bilincinin oluşmasını teşkil eder" dedi.

17 ARALIK YOLSUZLUK OPERASYONU

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında Mevlana'nın felsefesine değindi. Vuslat yıldönümünde millet ile devletin de buluştuğunu belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçen yıl yapılan 17 Aralık yolsuzluk operasyonunu eleştirip, şunları söyledi: "Siyasetimizdeki temel felsefeyi de 'millet ile devletin vuslatı buluşması' üzerine inşaa ediyoruz. Bu anlamda geçen yıl tam da bugün gerçekten hepimizi ciddi şekilde muhasebeye sevk edilen süreç başladı. 17 Aralık 2013'de. Tam da biz sayın Cumhurbaşkanımızla burada Konya'da tekrar Konyalılarla bir vuslat günü buluşmak için yola çıktığımızda Türkiye bazı çevreler, o vuslatı koparacak, o vuslatın anlamını kaydıracak bir başka oyunun içine girdiler. 17 Aralık'ın dışına anlam taşıyan bir komplonun, bir oyunun, düzenin parçası olarak Türkiye'nin geleceğini karartacak bir dizi olayların planlaması içine girdiler. Bugün bir yıl sonra tekrar bu bir yılın muhasebesini yaptığımızda geçen sene cumhurbaşkanımızla buraya geldiğimizde ben kendisini başbakanım diye hitap etmiştim. O bir yıl içinde yaşanan zorlu mücadele ve milli iradeye darbe vurma çabalarından sonra kendisine 10 Ağustos'ta tecelli eden milli iradenin bir işareti olarak sayın Cumhurbaşkanım Konya'ya hoş geldiniz demekten büyük onur duyuyorum."

17 ARALIK, BİZİM İÇİN SADECE ŞEB-İ ARUS VE VUSLAT OLARAK KALACAKTIR

17 Aralık'ın sadece Şeb-i Arus ve Vuslat yıldönümü olarak anılmaya devam edeceğini, kötü oyunların yıldönümü olarak anılmayacağını ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımız ve muhterem eşleri geçen yıl burada bir taraftan o vuslatı, Şeb-i Arus'u yaşarken, hep beraber acaba karşı karşıya kaldığımız durumun ne olduğunu hem anlamak, hem de bir çerçeve içinde bu yeni duruma en doğru şekilde cevap vermek sorumluluğunu taşıyorduk. Bir taraftan derinli bir şekilde Şeb-i Arus'u yaşama arzusu içindeydik. Diğer taraftan da zihnimiz, acaba önümüzdeki aylarda, haftalarda ve yıllarda ülkemizin geleceği için hangi adımları atmak gerekir ki, bu çabalara akamete uğratılır millet ile devletin vuslatı hakim ve egemen kılınır sorusuyla iştigal ediyorduk. O günlerden bugünlere 17 Aralık'ın adını karalamak isteyen, 17 Aralık'ta neredeyse başka yıl dönümlerini hayal edenlerin, hayal ettiklerinin aksine başta sayın Cumhurbaşkanımızın o zaman başbakan olarak gösterdiği engin diyaret ve milletimizin bu çabalar karşısında kendi içinden çıkan temsilcilerine sahip çıkması, önce 30 Mart'ta sonra 10 Ağustos'ta çok güçlü bir milli irade dersi vermesiyle bütün bu oyunlar akamete uğradı. Bir kez da Konya'da 17 Aralık gününde, bizim için 17 Aralık, sadece Şeb-i Arus'tur, sadece vuslattır ve sadece Şeb-i Arus ve sadece vuslat olarak kalacaktır. O mübarek günde millet ile devletin buluşmasını, vuslatını engellemek isteyenler, bundan sonra hangi gerekçe ve hangi günde böyle bir çalışma içine girerlerse girsinler. Onların bütün çalışmalarına akamete çıkarmak bizim için ulvi görevdir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan 'Bu Ülkeyi Hoca Görüntüsü Altındaki Şaklabanlara Asla Teslim Etmeyeceğiz (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı
    16:15 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katıldı. Başkan Köksal, fuarın şehir ekonomisine can suyu olmasını temenni etti.

  • Yozgat Valisi: Depremden etkilenen köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahır hasar gördü
    16:14 Yozgat Valisi: Depremden etkilenen köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahır hasar gördü

    Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli dünkü depremden etkilenen Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerine bağlı köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahırın hasar gördüğünü söyledi. AFAD ekipleri, vatandaşlara çadır, battaniye ve yemek dağıttı. Vali Özkan, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, altyapıda herhangi bir arıza olmadığını belirtti.

  • Malatya'da endemik bitki Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi
    16:14 Malatya'da endemik bitki Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi

    Malatya'nın Pütürge ilçesinde doğal alanı bulunan Peşmen Nevruzu endemik bitkisi, Beydağı Tabiat Parkı'na dikildi. Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Şehit Murat Doğru İlkokulu öğrencileriyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinlik, çocukların doğa sevgisini ve çevre bilincini geliştirmeyi amaçlıyor.

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Çin ile İşbirliği Kararlılığını Sürdürüyor
    16:10 Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Çin ile İşbirliği Kararlılığını Sürdürüyor

    Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari, ülkesinin barış, bağlanabilirlik, refah ve istikrarın korunması gibi müşterek hedefleri ilerletmek üzere Çin ile işbirliği yapma kararlılığını sürdürdüğünü belirtti. Zardari, zor zamanlarda çeşitli alanlarda Pakistan'a verdikleri sarsılmaz destekten ötürü Çin halkına ve liderliğine şükranlarını iletti. Ayrıca Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesini tamamlama kararlılığını bir kez daha dile getiren Zardari, düşman unsurların bu projeyi tehlikeye atmasına veya iki ulus arasındaki güçlü bağı zedelemesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı
    16:10 İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı

    İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, belediyenin önceki döneminden kalan borçların listesini gösteren afişi belediye binası duvarına astırdı. Afişte 45 milyon 927 bin 762 TL borç olduğu belirtildi.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    16:10 Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, mahalli idareler seçimleri sonrası yeni dönemdeki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanlık divanı, encümen üyeliği ve diğer ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı. Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum'un gelişiminden ve başarılarından bahsederek, yeni dönemde daha verimli projelerin hayata geçeceğini belirtti.

  • KTÜ Matematik Bölümü FEDEK tarafından akredite edildi
    16:09 KTÜ Matematik Bölümü FEDEK tarafından akredite edildi

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Fen Fakültesi Matematik Bölümü Lisans Programı'nın, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih, Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından 3 yıl 5 ay süreyle akredite edildiğini bildirdi. Prof. Dr. Çuvalcı, Matematik Bölümünün FEDEK tarafından akredite edilmesinin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Akreditasyonla Matematik Bölümünün kalitesi ve başarısının onayladığının altını çizen Çuvalcı, akademisyenlere teşekkür ederek, akreditasyonların öğrencilere ve bölümlere hayırlı olmasını diledi. Çuvalcı, Matematik Bölümünün sadece akademik mükemmelliği değil, öğrencilerin bireysel gelişimini ve başarısını da hedeflediğini vurguladı ve bu akreditasyonun doğru yolda olduklarını gösterdiğini ifade etti.


Advertisement