Erdoğan'dan Balçova'ya Bir Dokunuş Yetti - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Balçova'ya Bir Dokunuş Yetti

İzmir’in Balçova ilçesinde 1982’den beri faaliyette olan termal hastane niteliğindeki tesis, doğayla iç içe anatomisi, sağlık içerikli fakat içerisinde sosyal ve kültürel etkinlikleri de barındırıyor.

14.03.2018 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Balçova ilçesinde 1982'den beri faaliyette olan termal hastane niteliğindeki tesis, doğayla iç içe anatomisi, sağlık içerikli fakat içerisinde sosyal ve kültürel etkinlikleri de barındırıyor. Göreve geldiği Ağustos 2017'den itibaren sihirli bir dokunuş ile adeta yeniden tesislere canlılık kazandıran Yönetim Kurulu Üyesi Ergün Erdoğan tesis için birçok iyileştirmede bulundu. Uzun yıllar devlet hizmetinde çalışmış bir yönetici olan Erdoğan'ın, sağlık turizmine ivme kazandıracak bu tesise ailelerin çocukları ile gelebilmesi için İzmir'de bir ilk olan Macera Parkı projesi de var.

408 yatak kapasiteli tıbbi açıdan hekimleri, fizyoterapistleri, sağlık personeli bulunan bu tesisin Ege'nin gözbebeği olmaya aday olduğunu anlatan Balçova Termal Tesisleri Yönetim Kurulu Üyesi Ergün Erdoğan, "2016 yılına kadar başta Norveç olmak üzere tüm dünyadan ziyaretçisi ağırlayan bu tesisi özel bir yatırımla yeniden eski günlerindeki o tam kapasiteli çalıştığı günlere geri döndürmek en büyük hedefimizdir. Bunun içinde reklam ve tanıtım desteği için çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Bunun içinde yoğun temas ve çabalarımız ile özel tıp merkezi, çocuklar için oyun alanları, üniversiteli gençler için sinema gibi birçok yeni proje hayata geçireceğiz" dedi.

Sağlık turizminin döviz girdisi açısından ülke ekonomisine ve ile olan katkısının öneminin çok büyük olduğunu anlatan Erdoğan, "Görevimizin ağırlığının ve öneminin bilinciyle bu değişimleri tesiste yapmayı kendimize bir borç bildik. 7 sene önce 700 bin TL harcanarak yapılan fakat istenilen etkinliğin elde edilemediği atıl alan yap-işlet-devret modeliyle özel tıp merkezi yapılarak ekonomiye kazandırılacak. Böylelikle hem otele müşteri kazandırmış olacağız hem de sağlık alanında yeni hizmetler sunmuş olacağız" diye konuştu.

"Termal Tesisleri çocuklara da sevdirmeliyiz"

Termal tesislerin yalnızca şifa bulmak için değil sosyal aktivite yönünden de geliştirilmesini amaçladıklarının altını çizen Erdoğan konuyla ilgili olarak, "Aileler çocuklarını eğlendirecek bir alan olmaması sebebiyle termal tesislere çocuklarıyla gidemiyor. Bu sebeple bu tesise termal çocuk eğlence kulübünün inşa etmeyi, çevredeki üniversiteler için sosyal amaçlı sinema ve yine gençlere bu kapsamda İzmir'de bir ilk olan macera parkının yapılmasını ön gördük" dedi.

"Sosyal aktiviteleri arttırdık"

Tesisleri canlandırmaya yönelik bir başka atılımlarının da fitness bölümü ile masaj bölümünün özel sektöre özelleştirilerek kiralanması yönünde olduğunu kaydeden Ergün Erdoğan, "Düğün, nişan ve özel günlerde çiçek gibi ihtiyaçların karşılanması işini bir şirketin tekelinden kurtarıp ihale ettik. Ege'nin gözbebeği olacak bu termal tesis hem ülke ekonomisine hem İzmir'e büyük gelirler getirecektir. İstihdama katkı sağlaması açısından da mevcut personel politikasında günün şartlarına göre benzerleri ile rekabeti sağlamak amacıyla hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Bunun içinde personellere özgüven artırmaya ve motivasyon yükseltmeye yönelik hizmet içi eğitim çalışmalarını aralıksız gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

"Hak ettiği değeri görmeli"

Tanıtım ve reklamın bir ürünün, bir hizmetin duyulup gelişmesi ve büyümesi için çok büyük öneme sahip olduğunun altını çizen Erdoğan, "Balçova Termal Tesislerinin tanıtımını sırasıyla ilimizde, bölgemizde, ülke genelinde gerekli tanıtımlarını gerçekleştirdikten sonra dünyaya olan açılımımızı daha da geliştireceğiz. Bunun için de termal ve sağlık turizmini ön plana alarak tesislerin tanıtımını yapıyoruz. Ana teması sağlık olan doğayla iç içe bu tesisin hak ettiği değeri bulması için gece gündüz çalışmalarımızı hız kesmeden devam edeceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Balçova'ya Bir Dokunuş Yetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Seyit Torun, mevzuata aykırı konaklayan öğrencilere ilişkin yasal işlem başlatılmamasına tepki gösterdi
    11:10 CHP Milletvekili Seyit Torun, mevzuata aykırı konaklayan öğrencilere ilişkin yasal işlem başlatılmamasına tepki gösterdi

    CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu'nun Çaybaşı İlçe Müdürünün Özel İlküvez Erkek Öğrenci Yurduna yaptığı ziyaret sonrasında yurtta mevzuata aykırı bir şekilde ilkokul ve ortaokul öğrencilerini tespit etmesinin ardından herhangi bir yasal işlem başlatılmamasına tepki gösterdi.

  • Sony, PlayStation 5 Pro için geliştiricilere davetler göndermeye başladı
    11:10 Sony, PlayStation 5 Pro için geliştiricilere davetler göndermeye başladı

    Sony, PlayStation 5 Pro'ya özel oyunlar için geliştiricilere özel davetler göndermeye başladı. PlayStation 5 Pro'nun yıl sonunda tanıtılması ve 8K çözünürlük gibi önemli artışlar sunması bekleniyor. ABD'li kaynaklara göre, PS5 Pro daha güçlü bir GPU ve daha hızlı CPU içerecek. Konsolun bellek kapasitesi artacak ve yeni bir yükseltme çözümüne sahip olacak. Sony'nin ayrıca geliştiricileri PS5 Pro için optimize edilmiş oyun geliştirmeye teşvik edeceği belirtiliyor. Yeni konsolun çıkış tarihi ve özellikleri henüz doğrulanmadı.

  • Bilecik'te Atık Kartondan Çıkan Yangın Panik Yarattı
    11:09 Bilecik'te Atık Kartondan Çıkan Yangın Panik Yarattı

    Bilecik'in Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan bir iş yerinin atık karton bölümünde çıkan yangın, panik yarattı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, 112 Acil servis ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Olayda yaralanan veya can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Ekipler, yangının sebebini araştırmak için çalışmalara başladı.

  • Öğrencilerin Yapay Zeka Kullanarak Ödev Yapma Alışkanlığı Artıyor
    11:09 Öğrencilerin Yapay Zeka Kullanarak Ödev Yapma Alışkanlığı Artıyor

    ChatGPT gibi sohbet botlarının hayatımıza girmesiyle öğrencilerin ödevlerini yapay zekaya yaptırma alışkanlığı da artıyor. Turnitin'in raporuna göre, öğrencilerin projelerinin büyük bir kısmı yapay zeka tarafından oluşturuluyor. Yapay zekalı metinlerin tespit edildiği ödevlerin sayısı her geçen ay artıyor ve öğrencilerin yapay zeka kullanma alışkanlığı değişiyor.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarını kendi atölyesinde bakım ve onarım yapıyor
    11:07 Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarını kendi atölyesinde bakım ve onarım yapıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını belediyede görevli ustalar tarafından yapıyor. Bu sayede maliyetler azaltılıyor ve kullanım ömrü uzatılıyor.


Advertisement