Erdoğan'dan BBC'nin Seçim Sorusuna Tepki: Kazanamazsak Batı da BBC de Çok Rahat Olsun - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan BBC'nin Seçim Sorusuna Tepki: Kazanamazsak Batı da BBC de Çok Rahat Olsun

Erdoğan, BBC muhabirinin seçimlerle ilgili sorusuna "Bu soruyu bize niye sordunuz? Eğer kazanmama durumumuz söz konusuysa, kazanacak olanlar zil takıp oynarlar, rahat olun. Batı da siz de rahat olun, hele hele BBC çok rahat olsun." yanıtını verdi.

14.05.2018 08:48  Güncelleme: 08:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBC'ye Türkiye ve dünya gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, 24 Haziran'da kazanamama ihtimaline yönelik bir soruya "Kazanacak olanlar zil takıp oynarlar, rahat olun. Batı da siz de rahat olun, hele hele BBC çok rahat olsun" diyerek yanıt verdi.

"KİM KAZANIRSA SAYGI DUYARIZ"

Seçim sürecine ilişkin dile getirilen kaygıların sorulması üzerine Erdoğan, "Türkiye'de sandık var ve bu sandığa AGİT de geliyor, farklı ülkelerden de davetler yapıyoruz ve hepsinin huzurunda oylar kullanılıyor. Ve bu oylar kullanıldığı zaman kim kazanır ortaya çıkacak. Biz tekrar kazanıyorsak herkes buna saygı duyacak. Kazanamazsak, biz kim kazanırsa ona saygı duyarız; olay bu kadar basittir." yanıtını verdi.

"KAZANAMAZSAK BATI RAHAT OLSUN, HELE HELE BBC ÇOK RAHAT OLSUN"

AK Parti'nin ve kendisinin, seçimleri kazanamama ihtimaliyle ilgili soruyu ise Erdoğan, "Bu soruyu bize niye sordunuz? Daha iyi işte, eğer kazanmama durumumuz söz konusuysa, kazanacak olanlar zil takıp oynarlar, rahat olun. Batı'da siz de rahat olun, hele hele BBC çok rahat olsun." şeklinde yanıtladı.

Erdoğan'dan BBC'nin Seçim Sorusuna Tepki: Kazanamazsak Batı da BBC de Çok Rahat Olsun
Cumhurbaşkanı Erdoğan-Zeinab Badawi

"KAZANMAK İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ"

"Tabii ki kazanmak için çaba göstereceğiz" ifadesini kullanan Erdoğan, "Bütün ekibimizle, bütün gayretimizle kazanmak için bu çabamızı göstereceğiz. Çünkü bizim bütün hedefimiz Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaktır ve bunun için de ilk 10'a Türkiye'yi dünya ekonomisi içinde sokmaktır." diye konuştu.

İKİ İKRAMİYE KARARI

Emeklilere iki ikramiye verilmesi kararının sorulması üzerine Erdoğan, "Şimdi bu bizim dini bayramlarımız, işçiler ikramiye alır, memurlar almadığı için rahatsız. Bundan dolayı biz bu seçimde memurlar için de böyle bir adımı attık, böyle bir kararı aldık. Ana muhalefet bunu söylediği zaman kimse rahatsız olmuyordu, biz bunu söyleyince rahatsız oldular, niye rahatsız oluyorlar? Paramız var ki biz böyle bir ikramiyeyi memurlarımıza da veriyoruz." şeklinde konuştu.

"YAŞLILARA VERİLEN ZAMDAN SİZ NİYE RAHATSIZ OLUYORSUNUZ"

Yaşlılara verilen 250 liranın da 500 liraya çıkarıldığını belirten Erdoğan, "Yaşlılar, bunlar bizim büyüklerimiz. Ama siz niye rahatsız oluyorsunuz, ben ondan özellikle yani şu anda rahatsız oluyorum." dedi.

Erdoğan\'dan BBC\'nin Seçim Sorusuna Tepki: Kazanamazsak Batı da BBC de Çok Rahat Olsun

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan BBC'nin Seçim Sorusuna Tepki: Kazanamazsak Batı da BBC de Çok Rahat Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement