Erdoğan'dan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a Yardım Telefonu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a Yardım Telefonu

Erdoğan\'dan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras\'a Yardım Telefonu

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında meydana gelen orman yangınları ülkenin yakın tarihindeki en ölümcül felaket oldu. Kontrol altına alınamayan yangın için Türkiye'den destek çağrısı geldi. Başkan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı arayarak Türkiye'nin yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

25.07.2018 11:57  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'da çıkan orman yangınları binlerce dönümlük araziyi küle çevirirken, sayısız ev ve araba kullanılmaz hale geldi. Şimdiye kadar en az 74 kişinin öldüğü orman yangınında binlerce yaralı var. Ülkedeki seferberliğin ardından Başkan Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras'ı arayarak hem başsağlığı diledi hem de yardım çağrısında bulundu.

"YARDIMA HAZIRIZ"

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından elde edilen bilgiye göre , Yunanistan Başbakanı 'ı aradı. Yangın faciasında can kayıplarından derin üzüntü duyduğunu belirttiği görüşmede, Yunan halkına başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu. Yunan halkının acılarını paylaştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye olarak Yunanistan'a yardıma hazır olduklarını da vurguladığı öğrenildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI RESMİ YARDIM TEKLİFİ YAPTI

Türkiye, Yunanistan'daki yangın için Yunan Dışişleri Bakanlığı'na yardım teklifi yaptı. Teklifin Yunanistan makamları tarafından değerlendirildiği belirtildi. Yardım teklifi Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği tarafından takip ediliyor.

YARDIM EKİPLERİ HAZIR BEKLETİLİYOR

Teklifin kabul edilmesi halinde sevk edilmek üzere, Orman Yangın Harekat Merkezi yangınla mücadele için 2 uçak ve 3 helikopter hazır bekletiliyor. Ayrıca, 20 kişilik arama kurtarma ekibi ve 20 kişilik Sağlık Bakanlığı UMKE ekibinin de İzmir'de hazır bekletildiği ifade edildi. Genelkurmay Başkanlığı'na, söz konusu personelin sevk edilmesi amacıyla uçak tahsis edilmesi için hazırlıklı olunması bilgisi verildi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Yangın söndürme uçakları ve helikopterlerimiz ihtiyaç halinde Yunanistan'a hareket için hazır" ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN'DA NE OLMUŞTU?

Yunanistan'da başkent Atina yakınlarında art arda çıkan yangınlarda en az 79 kişi hayatını kaybetmişti. Ölü ve yaralı sayısı sürekli artan yangına dair kayıp sayısının net olmadığı açıklanırken, bu rakamlar ülke tarihinin en korkunç felaketi olarak tarihe geçti. Ormanlık bölgede çıkan yangının şiddeti ve devamlı yön değiştiren rüzgarın etkisi nedeniyle kısa sürede yayılan yangın, Pendeli, Mati, Rafina ve Vuças gibi sayfiye yerlerini de küle çevirdi.

3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Yangın bölgesindeki evler tahliye edilirken, Evsiz kalan insanların geçici olarak barınmaları için Otelciler Birliği tarafından otel odaları temin edildi, askeri mekânlar da seferber edildi. Yangının acı tablosu gün ağarınca ortaya çıktı. İşte o kareler..

Erdoğan'dan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a Yardım Telefonu
Erdoğan'dan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a Yardım Telefonu
Erdoğan'dan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a Yardım Telefonu

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'a Yardım Telefonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement