Erdoğan'dan Hollanda'ya Sert Tepki: Bakalım Bu Ülkeye Nasıl İneceksin, Nazi Kalıntısı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Hollanda'ya Sert Tepki: Bakalım Bu Ülkeye Nasıl İneceksin, Nazi Kalıntısı

Erdoğan'dan Hollanda'nın skandal kararına sert tepki: Bir sıçrarsın iki sıçrarsın. Bakalım senin uçakların Türkiye'ye nasıl inecek? Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist.

11.03.2017 14:11  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'dan sonra Hollanda ile de yaşanan 'toplantı' krizinde, gerilimi daha da tırmandıracak bir gelişme yaşandı. Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının uçuş iznini iptal etti. İstanbul Bağcılar'da toplu açılış töreninde vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Hollanda'nın skandal kararına sert tepki geldi. Erdoğan, "Bir sıçrarsın iki sıçrarsın ama bilesin ki oradaki vatandaşlarım sizin tezgahınızı 16 Nisan'da bozacak. Bakalım senin uçakların Türkiye'ye nasıl inecek. Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"BAĞCILAR'DA ÇİZMEYLE ÇALIŞTIĞIMIZ GÜNLERİ BİLEN VAR MI?"

"Bağcılar adeta hem Türkiye'nin hem İstanbul'un bir özeti gibidir. Bir ilçenin emek verildiği takdirde nereden nereye geldiğini görmek isteyen gelsin Bağcılar'a baksın. Bağcılar elindekinin kıymetini çok iyi bilen bir ilçe. Çünkü burada ticaret var, sanayi var, sağlık var, eğitim var, ulaşım var. Bağcılar lafa değil icraata bakar. Burası ilçe oldu. İlk belediye başkanı Feyzullah Kıyıklık kardeşim. Onunla beraber burada bir süreç başladı. Seçim kampanyalarını çizmelerle yaptığımız Bağcılar'ın o günleri bilen var mı? İşte onun için 16 Nisan'da evet. Cezaevi yolunu tuttuğumuzda Bağcılar yine yanımızdaydı. 2002 yılında, 2007 yılında Bağcılar yine yanımızdaydı.

"BAĞCILAR İSTİKLALİNE SAHİP ÇIKTIĞINI DÜNYAYA İLAN ETTİ"

İnanıyorum ki 16 Nisan herhalde yüzde 61'in de herhalde çok çok üstünde olacak değil mi? Sadece Bağcılar değil memlekette kimler varsa onları da telefonlarımızla arayacağız. 15 Temmuz gecesinde Bağcılar 7'den 70'e sokaklara dökülerek Cumhurbaşkanına, hükümetine, istiklaline, istikbaline canı pahasına sahip çıktığını tüm dünyaya ilan etti. Bağcılar o gece Malazgirt'te Bizans ordusunun üzerine yürüyen yiğitlerin ruhunu şad etti. Osmanlı'nın mirasına, Çanakkale şehitlerinin, Kurtuluş Savaşı şehitlerinin, terörle mücadele şehitlerinin ruhlarının yeniden dirilişine şahitlik etti.


"O GECE KARDEŞLERİMİZ ŞEHİT OLDU"

Karşılarında FETÖ ihanet çetesinin teröristleri vardı. Onları destekleyen karanlık güçler vardı. O gece 249 kardeşimiz tertemiz alınlarından vurularak şehadet makamına erişti. Bir kısmı ne yazık ki arkadan vurularak şehit edildi. 2 bin 193 kardeşimiz yaralanıp gazi oldu. Bu ülkede vatan, bayrak, ezan, özgürlük güneş gibi batmaya hazır 80 milyon yürek olduğu müddetçe kimse bize yan bakamaz, diz çöktüremez.

"16 NİSAN'DAN SONRA BUNLARA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

Bir yandan asker, bir yandan polisimiz ve korucumuzla diğer yandan yatırımlarımızı titizlikle hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bugün Dışişleri Bakanımız Hollanda'da vatandaşlarımızla buluşma programına gidecekken kendisine uçuşa yasak haberi geldi. Düşünün, Türkiye'nin Dışişleri Bakanı vatandaşlarıyla buluşmak için Hollanda'ya gidecek, Hollanda uçuşa yasak notasını geçiyor. Hollanda bir sıçrarsın, iki sıçrarsın! Ama bilesin ki oradaki benim tezgahlarım sizin tezgahını bozacaklar 16 Nisan'da. İstediğiniz kadar baskı yapın, istediğiniz kadar teröristleri ülkenizde besleyin, büyütün. Bunların hepsi size ters olarak dönecek. Bunlara yönelik şüphesiz 16 Nisan'dan sonra biz de uygulamalarızı başlatacağız. Biz sabırlıyız. Sabreden kimse zafere ulaşır. Bugün de burada hem sizlerle hasret gidermek hem de ilçemizde yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını yapıyoruz.

"BAKALIM HOLLANDA UÇAKLARI TÜRKİYE'YE NASIL GELECEK?"

İşte şu anda Bağcıların insanları, buradan Hollanda'ya notasını veriyor. Sen istediğin kadar uçağa izin verme. Bakalım senin uçakların bakalım Türkiye'ye nasıl gelecek? Tabi burada ben diplomasiyi konuşuyorum, yoksa vatandaşların seyahatini değil, o ayrı bir konu ve bunların değerlendirmesini ona göre yapacağız.

"BUNLAR NAZİ KALINTISI, BUNLAR FAŞİST"

Bunlar ne siyaset biliyor, ne uluslararası diplomasi nedir bunu biliyor. Bunlar bu kadar ürkek, bu kadar korkak. Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist. Bunu böyle biliniz. Bizi şimdi Hollanda seyredir, Bağcılar'ı seyrediyor. Bağcılar ilçesinden Almanya bizi izliyor şu anda. Avrupa'nın diğer ülkeleri, Fransa'daki Türkler bizi izliyor. Belçika izliyor, İskandinav ülkeleri bizi izliyor. 16 Nisan'a selam olsun.


"HAYIR' PKK ÖRGÜTÜ YANDAŞLARINA DESTEKTİR O KADAR!"

Ana muhalefetin başındaki zat da davet yapıyor. ya senle biz neyi konuşacağız ki? Sen Kandil'in başındakilerle berabersin. Bizim Kandil'in başındaki teröristlerle konuşacak hiçbir şeyimiz yok. 'Hayır' ne demektir diye sorarsanız size tek cümleyle cevap vereyim. Hayır, bu ülkede terörü ikame etmeye çalışan PKK'lı bölücü terör örgütünün yandaşlarına destektir, o kadar. Kim ne derse desin.

"BUNLARIN HEPSİNE SULTANBEYLİ'DE CEVAP VERECEĞİM"

18 yaşındakilere seçilme hakkını çok görüyor ana muhalfet partisi başkanı. Ne diyor biliyor musun; ila nihaye askerlikten kurtulacaklar. Söze bak! Çok daha enteresanı erken emeklilik olacak, oradan maaşlarını tıkır tıkır alacaklar. Böyle saçma sapan şeyler. Şu anda milletvekilliklerin emeklilik yakışı milletvekili olduktan sonra hemen 2 sene sonra başlar diye bir şey yok. Bunların hepsinin cevabını Sultanbeyli'den vereceğim ki milletim aldatılmasın. Bu zat Cumhurbaşkanı ile Başbakan ayrı partilerden olursa kavga çıkar diyor. Halbuki tam da bu sebeple milletimizin takdirine sunuyorzu. Yani Sezer rahmetli Ecevit'in suratına anaysayı fırlattı. Halbuki bunlar farklı değil di aynı siyasi zekaya sahipti. Biz o kavgayı ortadan kaldıralım diye yapıyoruz bu değişikliği

"SAYIN KILIÇDAROĞLU SEN DE DİNLE İSTERSEN ZAHMET OLMAZSA"

Sayın Kılıçdaroğlu sen de dinle istersen zahmet olmazsa! Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ile Demirel'in kavgası 12 Eylül'e kadar gelmişti. Demirel ile Özal'ın kavgaları yüzünden Türkiye ciddi kayıplara uğramıştı. 1994 krizi, 28 Şubat müdahelesinin ekonomik ve sosyal maliyetini unutmak mümkün mü? Sezer ile Ecevit'in aralarında su sızmazdı. Nasıl bir krize neden oldukları ortada. Kriz döneminde IMF olan borcumuz neydi biliyor musunuz? 23,5 milyar dolar. 2013 yılında bu borcu biz bitirdik. Öyle bir yönetim sistemi kurulmuş ki, Başbakan da olsanız, Cumhurbaşkanı da olsanız işler geliyor bir yerde tıkanıyor, bürokratik oligarşi. Yeni sistemde Başbakan yok Kılıçdaroğlu artık bunu öğren. Sayın Kılıçdaroğlu bu sabah diyor ki, egemenlik şimdi gidiyor diyor. Niye gidiyormuş? Yasama organı olan Meclis'in elinden bütün yetkiler alınıyormuş. Oku yahu oku. Hangi yetkiler alınıyor. Sadece gensoru verilemeyecek. Bütün yasamayı Meclis yapacak.

"BU İŞİ SADECE MİLLETVEKİLLERİ YAPACAK EY KILIÇDAROĞLU!"

Eski sistemde kanun metinlerini bürokrat hazırlar, milletvekilleri komisyonda görüşürdü. Şimdi kanun teklifi verme yetkisi sadece ve sadece milletvekillerine ait ey Kılıçdaroğlu. Bakanlar Kurulu vermiyor, milletvekilleri veriyor. Cumhurbaşkanı'nın bütçe kanunu dışında böyle bir yetkisi yok! Anladın mı Kılıçdaroğlu? Benim kardeşlerimi, vatandaşlarımı bir kahvaltı verip, niye aldatma yoluna gidiyorsun. Denetim konsunda Meclis'e pekçok imkan sağlanıyor. Diyorlar ki, gensoru kaldırılıyor. Gensoru muhalefet tarafından denetim yöntemi olarak değil, Meclis çalışmalarını tıkama aracı olarak kullanılıyordu. Bunun acısını çok çektik. Meclis tarihimizde 484 gensoru verilmiştir. Bunun sadece 4 tanesi işleme alınmıştır. Demek ki faydası yok. Gensorunun geçme şansı yok ama buna rağmen tıkama işi görüyor.

"BENİM GENÇLERİM DE O KARARLARI PARLAMENTODAN ÇIKARACAK"

"Bütün yargı mensuplarını Cumhurbaşkanı atayacak" iddiası yalan. Kılıçdaroğlu senin danışmanların kim? Gençler bugüne kadar 18 yaş seçme yaşıydı. Seçilme yaşı 30'du. Biz bunu 25'e indirdik. Gelin seçilme yaşını da 18'e indirelim. Bizim önümüzde Fatih örneği var. 21 yaşında karadan gemileri yüzdürmek suretiyle bir çağı kapatıp, bir çağı açtık mı? Onun torunları olarak bizim gençliğimiz de daha fazla, daha iyi çalışacak. Allah'ın izniyle nasıl biz Marmaray'ı denizin altından yüzdürdüysek, Avrasya Tüneli'ni denizin altından yüzdürdüysek bizim 18 yaşındaki gençlerimiz de bunların kararlarını parlamentodan çıkaracak kabiliyettedir. Şimdi gençlerimiz için yeni bir dönem başlıyor."

Erdoğan\'dan Hollanda\'ya Sert Tepki: Bakalım Bu Ülkeye Nasıl İneceksin, Nazi Kalıntısı

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Hollanda'ya Sert Tepki: Bakalım Bu Ülkeye Nasıl İneceksin, Nazi Kalıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement