Erdoğan'dan İmar Uyarısı: Çirkin Yapılaşma Kaldırılmalı - Son Dakika
Ekonomi

Erdoğan'dan İmar Uyarısı: Çirkin Yapılaşma Kaldırılmalı

Gümüşhane'de AK Parti İl Kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çirkin yapılaşmayı kaldıracak bir imar anlayışını derhal Gümüşhanemize hakim kılmamız lazım" dedi

19.11.2017 16:49  Güncelleme: 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Gümüşhane İl Kongresi'nde konuştu. Gümüşhane'deki imarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Erdoğan, "İmar çarpıklıklarının Gümüşhanemizi de pençesine almış olmasından üzüntü duyuyorum. Aman ihmalde bulunmayalım. Çirkin yapılaşmayı kaldıracak bir imar anlayışını derhal Gümüşhanemize hakim kılmamız lazım. Yerel mimari ile sayın Başkan, bu işi özdeş hale getireceğiz. Başkan bundan taviz olamaz, olmamalı." diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

GÜMÜŞHANE'YE ÖĞRENCİ YURDU MÜJDESİ

Gümüşhane Üniversitemiz 20 bini bulan öğrenci sayısı ile ülkemizin en önemli yüksek öğretim kurumlarından bir olma yolunda ilerliyor. Şu ana kadar 4 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip yurtlar ile öğrencilerimizin kalacak yer meselesini çözmeye çalıştık. Şimdi de 2 yeni yurt kazandırma gayreti içindeyiz.

İnşallah bu tüneli de arzum o ki 2019 seçimi öncesi hizmete açalım. Vebali günahı boynuna, şu anda Ulaştırma Bakanı burada. Hiç endişeniz olmasın diyor. Bir aksilik olursa dayanın kapısına. Maliye Bakanı da burada. O da onu gösteriyor. Bayburt, Gümüşhane. Var mı birbirinden farkı? O kadar.

Bir başka proje de havalimanı. Gümüşhane ve Bayburt'a hizmet verecek, bir yılda 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı ile ilgili proje ve ihale hazırlanmak üzere. Böylece yola çok kararlı çıkıyoruz. Hedefimiz onu da seçim öncesinde bitirmek.

"BAŞKAN BUNDAN TAVİZ OLAMAZ, OLMAMALI"

Soruyorum sizlere, 15 yıl öncesi Gümüşhane'yi, Bayburt'u düşünün. Şu yollara bir bakalım. 15 yıl önce böyle yollar var mıydı? Kavşaklar, alttan, üstten hepsi Gümüşhane'yi bir başka hale getirdi. Buradaki pek çok insanın hafızasına önemli yeri olan Gümüşhane Lisesi'nin yeni bir binaya kavuşturuluyor olmasından da memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. İmar çarpıklıklarının Gümüşhanemizi de pençesine almış olmasından üzüntü duyuyorum. Aman ihmalde bulunmayalım. Çirkin yapılaşmayı kaldıracak bir imar anlayışını derhal Gümüşhanemize hakim kılmamız lazım. Yerel mimari ile sayın Başkan, bu işi özdeş hale getireceğiz. Başkan bundan taviz olamaz, olmamalı.

Erdoğan\'dan İmar Uyarısı: Çirkin Yapılaşma Kaldırılmalı
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Erdoğan'dan İmar Uyarısı: Çirkin Yapılaşma Kaldırılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement