Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 100 Bin Lİralık Tazminat Davası - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 100 Bin Lİralık Tazminat Davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü grup konuşmasındaki sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

18.05.2016 17:35  Güncelleme: 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu salı günü yaptığı meclisteki grup konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözler sarfetmişti. Bu sözler üzerine Erdoğan Kılıçdaroğlu hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

"FEVKALADE AĞIR HAKERET"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Hüseyin Aydın ve Tuğba Sağlam Eker'in Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine verdiği dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun, partisinin 17 Mayıs 2016'daki TBMM Grup toplantısındaki konuşmasında, Erdoğan'ın "şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakarette bulunduğu" ifade edildi.

"ELEŞTİRİ VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ SINIRLARINI AŞTI"

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, Erdoğan'ın onur ve saygınlığına yönelik ifadeler sarf ettiği belirtilen dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yer verildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmasındaki "çirkin tavrını ve Erdoğan'a hakaret etmeyi sürdürdüğü" belirtilen dilekçede, davalının bu ifadeleri nedeniyle eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı bildirildi.

"MUVAZENESİNİ YİTİRDİĞİ HUSUSUNDA ARTIK TEREDDÜT YOK"

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Öncelikle şu hususu vurgulamak gerekir ki davalının, yukarıda özetlenen açıklamaları, her türlü insani ve ahlaki değerden yoksun, Türk siyasetinde emsali olmayan seviyesiz ve düzeysiz açıklamalardır. Davalı her defasında bir önceki seviyesiz ve düzeysiz açıklamalarına yenilerini ekleyerek üslubunu çirkinleştirmektedir. Davalı marazi bir şekilde Cumhurbaşkanına hakaret etmeyi itiyat haline getirmiştir. Davalının açıklamalarının akıl, mantık ve vicdan ölçeğinde bir izahı da bulunmamaktadır. Davalının muvazenesini yitirdiği hususunda artık tereddüt bulunmamaktadır."

"MİLLETİN ÖNÜNDE CEREYAN ETTİ"

"Kimin terörü desteklediği, kimin yardım yataklık ettiği, kimin kanla beslendiği, kimin namus ve şeref yoksunu olduğu, kimin malı götürdüğü, kimin pislik yaptığı hususunda söylenecek çok söz olmakla birlikte, bu minvalde yapılacak açıklamaların davalının düzeysiz ve seviyesiz açıklamalarına az da olsa bir değer atfetmek anlamına geleceğinden bu çerçeveye bu aşamada girilmeyecektir" değerlendirmesine yer verilen dilekçede, söz konusu tartışmaların milletin önünde cereyan ettiği vurgulandı.

"Milletimiz engin irfanıyla, teröre gerçekten yardım edenleri, yolsuzluk yapanları, kandan beslenenleri, namus ve şeref yoksunu olanları ayırt edebilmekte ve her seçimde cezalandırmaktadır" denilen dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde değerlendirilip hukuken mazur görülmesinin mümkün olmadığı kaydedildi.

100 BİN LİRALIK MANEVİ TAZMİNAT TALEBİ

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı partisinin grup toplantısındaki konuşmasında kullandığı ifadeler nedeniyle, 100 bin lira manevi tazminatla cezalandırılması talep edildi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan vardı. Kılıçdaroğlu günlerdir tartışılan ''Kan dökülecek'' sözlerinin arkasında dururken Erdoğan'a ise " Sende şeref, haysiyet, namus var mı?" diyerek yüklendi.

"Yüz binlerce kişi Suriye'de hayatını kaybetti, 3 milyon kişi Türkiye'de. Senin dişlerin de kanlı ellerin kadar. MİT TIR'larıyla silah gönderdin. İnsanlar katledilsin diye gönderdin. Masum insanlar öldürülüyor, tamamının sorumlusu sensin" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bu hükümet ve kaçak sarayda oturan zat terör örgütüne yardım ve yataklık yapmıştır, bunu açık ve net söylüyorum. Terör örgütünün sponsoru, hamisi ve yardım ve yataklık yapanı bunlardır. Gelen her şehidin, ölen her çocuğun sorumlusu bunlardır. Analar ağlamasın diyorlardı, ağlamadık ana kalmadı. Bunları yapan kim, 14 yıldır bu ülkenin başına bela olan o diktatör bozuntusu."

"SARAY DARBESİNİ NİYE SORUŞTURMUYORSUNUZ?"

"Bir şey dikkatinizi çekmiştir, Türkiye'de hükümet yok. Neden yok, çünkü 4 Mayıs'ta Saray darbesi yapıldı. Savcılara seslenmek istiyorum, neden birilerinin taşeronluğunu yapıyorsunuz? Saray darbesini niye soruşturmuyorsunuz? Savcı dediğin adam yürekli adamdı, cumhuriyeti korur, birilerinin uşaklığını yapmaz, darbe olunca soruşturma açar nokta. 'Görev süremizin 4 yıl sürmemesi benim tercihim değil, bir zaruretin sonucu' diyor Sayın Davutoğlu. 22 milyon 600 bin kişinin oyunu aldın niye milli iradeye sahip çıkmadın. 64'üncü Hükümet'e karşı saray darbesi gerçekleşmiştir. 12 Eylül, 28 Şubat darbecileri nasıl yargılandıysa bu darbeciler de gün gelecek hesabını verecektir. "

"SEN BİZİM BEDENİMİZİ ÇİĞNEMEDEN BAŞKANLIĞI GETİREMEZSİN"

"Ben başkan olmak istiyorum' diyor. Böyle bir şey olabilir mi, olamaz. Sen böyle bir demokrasiyi bizim bedenimizi çiğnemeden hayata geçiremezsin.

Bir tek CHP'li Meclis'te olsa sen bunu gerçekleştiremezsin. Millet can derdinde. 6 milyonu aşkın işsiz var. Bunların derdiyle ilgilenen var mı? Sadece biz dile getiriyoruz. 17 milyon yoksulumuz var. Kim mücadele edecek; biz mücadele edeceğiz."

" SEN KANI BİLE PARAYLA SATARSIN"

"Bu diktatör bozuntusu 'Biz ancak Kızılay'a kan veririz' demiş. Kanı bile sen parayla satarsın. Demiş ki, 'Biz halktan besleniyoruz' demiş. Senin kandan beslendiğin çok açık. Yüz binlerce kişi Suriye'de hayatını kaybetti, 3 milyon kişi Türkiye'de. Senin dişlerin de kanlı ellerin kadar. MİT TIR'larıyla silah gönderdin. İnsanlar katledilsin diye gönderdin. Masum insanlar öldürülüyor, tamamının sorumlusu sensin. Ergenekon Davası'nın savcısı değil miydi, o davada ölenlerin sorumlusu kim? Sen kandan besleniyorsun. 15 yaşında Berkin Elvan, bir Allah rahmet eylesin demedin. Annesini yuhalattın. Sende namus, şeref var mı, söyle bakalım. Sen kandan besleniyorsun, şiddetten besleniyorsun. '400 milletvekili verin huzur içinde çözelim' diyordu. Milleti şantajla tehdit ettin. Ar damarı olan birisi bunu söylemez."

"8 ŞEHİDİMİZİN OLDUĞU GÜN BEYEFENDİ NİKÂH TÖRENİ YAPIYOR"

"8 şehidimizin olduğu gün beyefendi nikah töreni yapıyor. Mütevazi yaparsın, biz de çoluk çocuk evlendirdik. 23 Nisan'ı yasaklarsın, gider öteki tarafta her türlü pisliği yersin. Halktan besleniyormuş, milleti soyup soğana çevirdin. 33 milyar lira elektrikteki kayıp kaçak. Namusuyla faturasını ödeyenden alacakmış. Diktatörler kan dökermiş, kin, nefret tohumları ekermiş; dön bak aynaya göreceksin. "

Erdoğan\'dan Kılıçdaroğlu\'na 100 Bin Lİralık Tazminat Davası

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 100 Bin Lİralık Tazminat Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • İrem soydan: Komik duruma düşmüşler ???? çocuk gibiler bide ülkeyi yöneticek?? 0 0 Yanıtla

Advertisement