Son dakika Mülteci haberleri, Mülteci son dakika, son dakika Mülteci

Son Dakika Mülteci Haberleri

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Çorum'da ziyaretlerde bulundu
    17:48 İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Çorum'da ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşat Zorlu, Çorum'da Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner'i ziyaret etti ve İYİ Parti Çorum İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Zorlu, vatandaşların talep ve önerilerini dinledi ve İYİ Parti olarak yapıcı muhalefet anlayışıyla iktidarın aynı hataları tekrar yapmaması için öneriler, projeler geliştirdiklerini belirtti. Ayrıca, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde İYİ Parti'nin Çorum Belediye Başkan adayı Ahmet Ertekin'e destek istedi ve belediyecilik vizyonlarıyla eksiklikleri gidermeyi hedeflediklerini ifade etti.

  • İYİ Parti Sözcüsü: 2053 yılında ülkemizin nüfusunun yüzde 30'u sığınmacı olacak
    17:37 İYİ Parti Sözcüsü: 2053 yılında ülkemizin nüfusunun yüzde 30'u sığınmacı olacak

    İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Çorum'da yaptığı açıklamada, ülkede bulunan sığınmacı ve kaçak yabancı sayısının 10 milyonu aştığını ve bu durumun 2053 yılında ülke nüfusunun yüzde 30'unu geçeceğini belirtti. Zorlu, vatanın tehlikede olduğunu ve bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye'nin FATF'ın izleme listesinde kalmasını eleştirdi
    15:32 CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye'nin FATF'ın izleme listesinde kalmasını eleştirdi

    Gökhan Günaydın, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Günayın'ın soru önergesinde FATF'nin Türkiye'nin 'gri listeden çıkacağı' açıklamasına rağmen ülkenin hala izleme listesinde olmasının nedenlerini sordu.

  • Gazze Şeridi'ne İlk Yardım Dağıtımı Gerçekleştirildi
    17 Mar Gazze Şeridi'ne İlk Yardım Dağıtımı Gerçekleştirildi

    Yüzlerce Filistinli, yaklaşık 4 ay sonra ilk defa dün Gazze Şeridi'nin kuzey bölgelerine ulaşan insani yardım kapsamında una kavuştu. Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze hükümetine bağlı emniyet güçleri ve Filistinli aşiretlerin işbirliğinde ilk düzenli yardım dağıtımını gerçekleştirdi. Yaklaşık 4 ay sonra gerçekleşen bu yardıma erişebilmek için yüzlerce Filistinli UNRWA'ya ait bir dağıtım merkezine akın etti. Yardım dağıtımı kapsamında her aileye 5 kilogramlık un verildi.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • Gazze'de İsrail saldırıları nedeniyle hastanede yaşayan aile hijyenik olmayan bir ortamda yemek pişiriyor
    17 Mar Gazze'de İsrail saldırıları nedeniyle hastanede yaşayan aile hijyenik olmayan bir ortamda yemek pişiriyor

    İsrail saldırıları nedeniyle evleri bombalanan Filistinli Gandur ailesi, Gazze'deki bir hastanede sığınmış durumda. Aile, hastanede bulunan bir banyoyu mutfak olarak kullanarak yemeklerini pişiriyor. Ancak hijyenik olmayan bu ortamda yaşamak, ailenin ve çocuklarının sağlığını tehdit ediyor. Ayrıca, Gazze Şeridi'nde barınma merkezlerinde temizlik malzemelerine ulaşmak zor olduğu için insanlar birçok hastalığa yakalanıyor.

  • İsrail'in Gazze'deki hava saldırısında 36 Filistinli öldü
    17 Mar İsrail'in Gazze'deki hava saldırısında 36 Filistinli öldü

    Filistinli tıbbi kaynaklar ve görgü tanıkları, İsrail'in Gazze'nin iç kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir evi hedef alan hava saldırısında en az 36 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.

  • KESK, yerel seçimler öncesinde tutum belgesini açıkladı
    16 Mar KESK, yerel seçimler öncesinde tutum belgesini açıkladı

    Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde 'tutum belgesini' açıkladı. Belgede, KESK'in emekten yana, demokratik, katılımcı, şeffaf, toplumsal cinsiyet eşitliğini odağına alan, özgürlükçü ve ekolojik bir biçimde yeniden yapılanmayı savunduğu belirtildi. Ayrıca, toplumsal yararı esas alan adaylara oy verilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği'ni işgalci imparatorluklara benzetti
    16 Mar Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği'ni işgalci imparatorluklara benzetti

    Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Budapeşte'deki törende Avrupa Birliği'ni ağır ithamlarla suçladı. Orban, Brüksel'i işgalci imparatorluklara benzetti ve Macaristan'ın bağımsızlığını korumak için Brüksel'i ele geçirmekten başka çareleri kalmadığını söyledi. Orban'ın Brüksel'e karşı saldırılarının dozunu arttırmasının nedenleri arasında yaklaşan seçimler ve Brüksel'in Macaristan'a karşı yaptırım paketleri hazırladığı haberleri yer alıyor.

  • Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'Forum Muratpaşa: Büyük Uzlaşı' projesiyle Türkiye'ye yayılacak bir uzlaşının başlayacağını söyledi
    16 Mar Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'Forum Muratpaşa: Büyük Uzlaşı' projesiyle Türkiye'ye yayılacak bir uzlaşının başlayacağını söyledi

    Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, 'Forum Muratpaşa: Büyük Uzlaşı' projesiyle dünyanın, Türkiye'nin ve şehirlerin yaşadığı sorunların çözümünü ve daha iyi bir hayatın şartlarını konuşacaklarını söyledi. Farklı görüşlerden insanların Forum Muratpaşa'da buluşmasının şehrin ve ülkenin iklimini değiştireceğini, barışı, birlik ve beraberliği beraberinde getireceğini dile getiren Başkan Uysal gelişim için ilk adımın da ancak birlikte uzlaşıyla mümkün olacağını ifade etti.

  • İsrail'in Gazze'deki insani yardım merkezine düzenlediği hava saldırısında 9 Filistinli öldü
    15 Mar İsrail'in Gazze'deki insani yardım merkezine düzenlediği hava saldırısında 9 Filistinli öldü

    Tıbbi kaynaklar ve görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre, İsrail'in Gazze'nin orta kesimlerindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki insani yardım dağıtım merkezine düzenlediği hava saldırısında en az 9 Filistinli hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı.

  • TDV, Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanlara 10 bin iftar paketi dağıtacak
    15 Mar TDV, Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanlara 10 bin iftar paketi dağıtacak

    Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Bangladeş'in Cox's Bazar kentinde yaşayan Arakanlı Müslümanlara Ramazan ayı boyunca 10 bin iftar paketi dağıtımı gerçekleştirecek. TDV, Ramazan ayı öncesinde başlattığı gıda kolisi yardımlarına Ramazan ayı içerisinde de iftar ve sahur tabldotları dağıtarak gerçekleştiriyor.

  • Çanakkale Açıklarında Mülteci Taşıyan Lastik Bot Battı: 2'si Bebek 8 Kişi Hayatını Kaybetti
    15 Mar Çanakkale Açıklarında Mülteci Taşıyan Lastik Bot Battı: 2'si Bebek 8 Kişi Hayatını Kaybetti

    Çanakkale açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan lastik bot battı. 2'si bebek 8 kişi hayatını kaybederken 4 kişide sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmalarına Kıyı Emniyeti, Sahil Güvenlik, AFAD, Jandarma ve AKUT da destek veriyor.

  • Brooklyn treninde çıkan kavga kanlı bitti
    15 Mar Brooklyn treninde çıkan kavga kanlı bitti

    New York Brooklyn treninde çıkan bir kavga sonucunda mülteci olduğu belirtilen bir yolcu, kendisine silah çeken siyah giyimli yolcunun elinden silahını alarak defalarca ateş etti. Olay sonrası panik yaşanırken, birçok yolcu kendini yere attı. Polisler olay yerine gelerek mülteciyi göz altına aldı ve saldırgana isabet eden mermiler nedeniyle ameliyata alındı. Yetkililer, son bir yıl içinde trenlerdeki silahlı olayların %700 arttığını açıkladı.

  • Çanakkale'de mülteci botu battı! 7'si çocuk 22 kişi hayatını kaybetti
    15 Mar Çanakkale'de mülteci botu battı! 7'si çocuk 22 kişi hayatını kaybetti

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan lastik bot battı. Sahil Güvenlik ekiplerinin bölgeye sevk edildiği olayda 7'si çocuk 22 kişi hayatını kaybetti.

  • Yücel: 'Erdoğan, Hiçbir Yerde Şansı Olmadığını Görünce Siyasi Dilenciliğe Başladı'
    14 Mar Yücel: "Erdoğan, Hiçbir Yerde Şansı Olmadığını Görünce Siyasi Dilenciliğe Başladı"

    CHP Sözcüsü Yücel, "Dolmayan meydanlar, tutmayan projeler, anketler Erdoğan'ın ayarını iyice bozdu. Geçenlerde çıktı bu son seçimim’ dedi. Erdoğan bundan önce de benzer açıklamalar yapmıştı. Duygu sömürüsü yapacağına ekonomiyi düzelt, sığınmacı sorununu çöz, gençlere istihdam alanı aç. Siyasi ömrünü tamamladın. Bu son seçimin. 17 gün sonra, 2019’da halkımızın CHP’li belediye başkanlarına yönelttiği teveccühün daha büyüğü yaşanacak” dedi.

  • TİKA, Filistin'deki Mülteci Kamplarına Ramazan Gıda Paketleri Dağıttı
    14 Mar TİKA, Filistin'deki Mülteci Kamplarına Ramazan Gıda Paketleri Dağıttı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Filistin'in farklı şehirlerinde bulunan mülteci kamplarında kalan 1000 aileye ramazan gıda paketleri teslim etti. İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da yaşanan sosyo-ekonomik zorluklar ve savaş sonrası artan işsizlik ve yoksulluk nedeniyle mülteci kamplarına yönelik baskı ve saldırılar da artmaktadır. TİKA, Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı aracılığıyla sıvı yağ, salça, pirinç, un, kuru fasulye, mercimek, şehriye gibi temel gıda ürünlerinden oluşan ramazan paketlerini dağıtarak Filistin halkının yanında olduğunu göstermektedir.

  • Sudan'da açlık tehlikesi: Çocuklar ağaç yapraklarıyla besleniyor
    14 Mar Sudan'da açlık tehlikesi: Çocuklar ağaç yapraklarıyla besleniyor

    Sudan'ın Darfur bölgesindeki iç savaşın etkisiyle çocuklar açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Uluslararası yardımların ulaşmaması ve güvenlik sorunları nedeniyle çocuklar meşe palamudu yaprakları ve çekirgeyle beslenemiyor. Darfur'daki mülteci kamplarında yaşayan insanlar açlıktan ölmeye başladı. Uluslararası toplumun sessizliği eleştiriliyor.

  • İsrail polisi 12 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürdü
    14 Mar İsrail polisi 12 yaşındaki Filistinli çocuğu öldürdü

    Hayatının son anlarında Rami Hamdan Al-Halhouli bir havai fişeğin fitilini tutuşturdu ve havaya kaldırdı.

  • Hollanda'da aşırı sağcı lider Wilders Başbakanlık talebinden vazgeçti
    13 Mar Hollanda'da aşırı sağcı lider Wilders Başbakanlık talebinden vazgeçti

    Hollanda'da erken genel seçimleri kazanan aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, diğer siyasi liderlerin desteğini alamadığı için Başbakanlık talebinden vazgeçti. Wilders'in koalisyon önerisinde bulunduğu üç parti lideri de yeni hükümette yer almayacak. Hollanda'da hala geçici hükümet görevine devam ederken, yeni koalisyon arayışları sürüyor.

  • Sadakataşı Derneği, İdlib'deki ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırdı
    13 Mar Sadakataşı Derneği, İdlib'deki ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırdı

    Sadakataşı Derneği, Suriye'nin İdlib bölgesindeki zorlu şartlar altında yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere ramazan yardımı yaptı. Dernek, 3 bin 200 mülteci ailesine gıda kolisi ve battaniye dağıttı. Ayrıca 200 yoksul aileye de zekat yardımı yapıldı. Dernek, ramazan yardımları kapsamında Türkiye ve Gazze başta olmak üzere 30 ülkeye yardım ulaştırmayı hedefliyor.

  • 'Ulaşılabilir İstanbul İçin Tam Yol İleri' Sunumunda Konuşan İmamoğlu: 'Bu İş Yaptırmama Zihniyetini, 5 Yıl Boyunca Her Seferinde Mağlup Ettik'
    13 Mar 'Ulaşılabilir İstanbul İçin Tam Yol İleri' Sunumunda Konuşan İmamoğlu: "Bu İş Yaptırmama Zihniyetini, 5 Yıl Boyunca Her Seferinde Mağlup Ettik"

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘10 x 10 = 100 Büyük Proje’ toplantılarının beşincisini gerçekleştirdi. Kendi dönemlerinde tamamladıkları hatla İstanbul’daki raylı sistem uzunluğunu 367 kilometreye çıkardıklarını belirten İmamoğlu, “Bu iş yaptırmama zihniyetini, 5 yıl boyunca her seferinde mağlup ettik, bundan sonra da mağlup etmeye devam edeceğiz. Halbuki bizim isteğimiz, galibiyet-mağlubiyet değil. Omuz omuza yapalım. Birlikte açılış yapalım. Biz bakanlığın yaptığı açılışa gidelim. Onlar bizim yaptığımız açılışa gelsin. Allah aşkına Büyükşehir Belediyesi de milletin bakanlık da milletin. Yani kimin malını kiminden kaçırıyorsun? Kimin parasını kimden esirgiyorsun? ‘Allah'tan korkun’ diyorum. Ramazan gününde dua ediyorum. Allah sizi ıslah etsin. Göreceksiniz, hiçbir işimizin önünde duramayacaklar” dedi.

  • AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Demirkol, projelerini anlattı
    13 Mar AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Demirkol, projelerini anlattı

    AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol, katıldığı televizyon programında projeleri hakkında bilgi verdi. Demirkol, sağlık alanında yapılan nitelikli işlerle Bolu'yu sağlıkta ilk 5'e yerleştirdiklerini belirterek, 101 projesini anlattı. Ayrıca, ahlak ve edep temelli siyaset yürüttüklerini vurgulayan Demirkol, mevcut Belediye Başkanı'nın Bolu'yu huzursuzluğa sürükleme hedefinde olduğunu ifade etti.

  • Afyonkarahisar Belediyesi, kaçak kuyumcu dükkanını mühürledi
    13 Mar Afyonkarahisar Belediyesi, kaçak kuyumcu dükkanını mühürledi

    Afyonkarahisar Belediyesi, yabancı uyruklu bir şahıs tarafından açılan ve kaçak olarak işletilen kuyumcu dükkanını mühürledi. İş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan işletmeye cezai müeyyide uygulandı.

  • Doğu Kudüs'te İsrail sınır polisi tarafından vurulan 12 yaşındaki Filistinli çocuk öldü
    13 Mar Doğu Kudüs'te İsrail sınır polisi tarafından vurulan 12 yaşındaki Filistinli çocuk öldü

    Doğu Kudüs'teki Şuafat mülteci kampında İsrail sınır polisi tarafından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Filistinli çocuğa ait haber, hastane yetkilileri ve bir İsrail polis sözcüsü tarafından doğrulandı. Olay, Müslümanların kutsal ayı Ramazan'ın üçüncü gecesinde meydana geldi ve geçmiş yıllarda İsrail-Filistin çatışmasında bir çatışma noktası olmuştu.

  • Filistinli çocuklardan İsrail'e boş tabaklı protesto: Soykırımı durdurun
    13 Mar Filistinli çocuklardan İsrail'e boş tabaklı protesto: Soykırımı durdurun

    Gazze'nin kuzeyindeki eş-Şati Mülteci Kampı'nda toplanan Filistinli çocuklar, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana süren yoğun saldırıları ve işgali nedeniyle yaşanan gıda kıtlığını protesto etti. Çocuklar, saldırıların durdurulmasını talep etti ve 'çocuklar açlık yüzünden ölüyor', 'soykırımı durdurun' ve 'yeter, yardım edin' yazılı dövizler ve boş tabaklar taşıdı.

  • İsrail ordusu Cenin'de hastane önünde ateş açtı: 2 ölü, 4 yaralı
    13 Mar İsrail ordusu Cenin'de hastane önünde ateş açtı: 2 ölü, 4 yaralı

    İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentinde bulunan bir hastanenin acil servisi önünde İsrail ordusu tarafından açılan ateş sonucu 2 Filistinli hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı. İsrail güçleri ayrıca Cenin Mülteci Kampı'na ve Nablus'un doğusundaki Balata Mülteci Kampı'na da baskın düzenledi.

  • Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bergama'da ziyaretler gerçekleştirdi
    12 Mar Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bergama'da ziyaretler gerçekleştirdi

    Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir'in Bergama ilçesinde esnafla buluştu ve partisinin ilçe başkanlığının açılışını yaptı. Özdağ, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada ülkenin güvenliği ve birliğinin önemine vurgu yaparak uyuşturucuyla mücadele edeceklerini ve sığınmacı politikalarını netleştireceklerini belirtti.

  • AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol, Kadınlarla Buluştu
    12 Mar AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol, Kadınlarla Buluştu

    AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol, çeşitli meslek dalları ve sosyal gruplarda yer alan kadınlarla bir araya geldi. Demirkol, kadınların sorunlarını dinleyerek çözüme yönelik projelerinden bahsetti. Ayrıca mülteci konusunda da açıklamalarda bulunan Demirkol, insani değerlerin kaybedilmemesi gerektiğini vurgulayarak, mültecilerin onuruna dokunmadan ülkelerine dönmeleri için çalışacaklarını belirtti.

  • İsrail askerleri, Cenin'de baskın düzenleyerek 2 Filistinliyi yaraladı
    12 Mar İsrail askerleri, Cenin'de baskın düzenleyerek 2 Filistinliyi yaraladı

    İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği baskında 2 Filistinliyi yaraladı. Filistin Kızılayı, yaralılara müdahalede bulunduklarını bildirdi. İsrail güçleri, Cenin Mülteci Kampı başta olmak üzere Cenin kentine baskın düzenledi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı tarihten bu yana Batı Şeria'da gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 7 bin 490'a yükseldi.

  • Sudan'daki kıtlıkta insanlar çekirge yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor
    11 Mar Sudan'daki kıtlıkta insanlar çekirge yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor

    İç savaşın yaklaşık 1 senedir sürdüğü Sudan'da insanlar yiyecek bulmakta büyük sıkıntılar yaşıyor. Açlıkla karşı karşıya kalan ailelerin hayatta kalmak için çekirge yemek zorunda kaldıkları belirtildi.

  • Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Balıkesir'de partisinin düzenlediği programa katıldı
    11 Mar Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Balıkesir'de partisinin düzenlediği programa katıldı

    Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Balıkesir'de düzenlenen programa katılarak sığınmacı sorununa değindi ve partisinin adaylarına destek istedi. Özdağ, sığınmacıların açtığı ruhsatsız dükkanların kapatılması ve spor okullarının açılması için Zafer Partisi'ne oy verilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, partililerden seçime kadar sahada aktif olarak çalışmalarını istedi.

  • Gazze Şeridi'nde Filistinliler Teravih Namazını Bombardıman Altında Kıldı
    11 Mar Gazze Şeridi'nde Filistinliler Teravih Namazını Bombardıman Altında Kıldı

    İsrail'in 157 gündür devam eden bombardımanı altında olan Gazze Şeridi'nde, Filistinliler dar sokaklarda ve mülteci kamplarındaki çadırlar arasında ilk teravih namazını kıldı. İnsani krizin kritik seviyelere ulaştığı bölgede, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Filistinliler büyük sevinç yaşadı. Dua eden yüzlerce kişi, Filistin'in özgürlüğü ve İsrail hapishanelerindeki mahkumların serbest bırakılması için dualar etti.

  • Gazze'de Ramazan öncesi zorlu şartlar
    11 Mar Gazze'de Ramazan öncesi zorlu şartlar

    Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler, İsrail saldırıları ve ekonomik zorluklar nedeniyle Ramazan bayramını kutlamakta zorlanıyor. Birçok aile yiyecek bulmakta güçlük çekerken, bazıları ise evlerini ve kentlerini yeniden inşa etme umuduyla direniyor.

  • AA'nın Bosna Hersek merkezli BHSC servisi 12. yılını kutluyor
    11 Mar AA'nın Bosna Hersek merkezli BHSC servisi 12. yılını kutluyor

    Anadolu Ajansı'nın (AA) Bosna Hersek merkezli Boşnakça-Hırvatça-Sırpça-Karadağca (BHSC) servisi, yayın hayatındaki 12. yılını geride bıraktı. BHSC servisi, Balkan ülkelerinin önemli ve güvenilir haber kaynaklarından biri haline gelerek birçok bölgesel ve uluslararası gelişmeyi takip etti. Ayrıca, deprem gibi acil durumlarda bölge ülkelerine yardım ve dayanışma örneklerini aktardı.

  • ABD'nin Gazze'de geçici liman inşa etme planı ve dinamikleri
    11 Mar ABD'nin Gazze'de geçici liman inşa etme planı ve dinamikleri

    İstanbul Gedik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Selim Sezer, ABD'nin Gazze'de geçici liman inşa etme planının altında yatan dinamikleri AA Analiz için kaleme aldı.

  • İsrail Ordusu, Gazze'de Bir Filistinliyi Öldürdüğünü Kabul Etti
    10 Mar İsrail Ordusu, Gazze'de Bir Filistinliyi Öldürdüğünü Kabul Etti

    İsrail ordusu, işgal altındaki Gazze Şeridi'ndeki Şati Filistin Mülteci Kampı'ndaki bir evde yaşlı bir Filistinlinin öldürülmesinde sorumluluğunu kabul etti. Ordu, olayın koşullarının araştırılacağını duyurdu.

  • Suriye'de yerinden edilen siviller zorlu bir ramazan geçiriyor
    10 Mar Suriye'de yerinden edilen siviller zorlu bir ramazan geçiriyor

    Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen yüz binlerce sivil, evlerinden uzak ve yokluk içinde bir ramazan ayını daha karşılıyor. İç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana yerinden edilen veya mülteci konumuna düşen Suriyeliler, 14. ramazan ayını geçirmeye hazırlanıyor. Çadır kamp yaşamına uyum sağlayan siviller, pahalılık ve maddi imkansızlık nedeniyle zorlu şartlarla karşı karşıya kalıyor. Kamplarda yaşayanların çoğunluğunu kimsesiz kadınlar, yetimler ve engelliler oluşturuyor. Yiyeceklerin fiyatının yüksek olması nedeniyle ramazan hazırlıkları kısıtlı yapılıyor. Kamplara insani yardım gelmemesi, çadırların çürük olması ve temel hizmetlerin eksikliği de yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor.

  • Haftanın tarihine bakış
    10 Mar Haftanın tarihine bakış

    İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 12 Mart 1921'de yapılan oturumda Türkiye'nin Milli Marşı olarak kabul edildi.

  • Erdoğan: Hamas'ın arkasında dimdik duran bir ülke Türkiye
    09 Mar Erdoğan: Hamas'ın arkasında dimdik duran bir ülke Türkiye

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas için terör örgütü ifadesi kullanılamayacağını belirterek, İsrail'in Filistinlilere soykırım politikası uyguladığını söyledi. Batılı devletler ise Gazze'ye insani yardım çabalarını sürdürüyor.

  • TDV, Bangladeş'teki mülteci kampında sabun ve dikiş atölyeleri kurdu
    09 Mar TDV, Bangladeş'teki mülteci kampında sabun ve dikiş atölyeleri kurdu

    TDV Bangladeş Koordinatörü Oğuzhan Adsız, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki Kutupalong Mülteci Kampı'nda Arakanlı Müslüman mültecilere meslek edindirme imkanı sağlayan sabun ve dikiş atölyelerinin faaliyet gösterdiğini belirtti. Sabun atölyesinde aylık 10 bin litre sabun üretilirken, dikiş atölyesinde ise kadınlar çeşitli kıyafetler dikmekte ve öğrenciler, hastaneler ve medreseler için üretim yapmaktadır.

  • CHP Bursa Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa Kent Anayasası'nı yaparak işe başlayacağız'
    09 Mar CHP Bursa Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey: "Bursa Kent Anayasası'nı yaparak işe başlayacağız"

    Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey, 2050 Bursa Kent Anayasası'nı yaparak işe başlayacaklarını ifade ederek, "Yaşanabliir kent, yeşil Bursa özlemi çok fazla.

  • İsrail Güçleri Batı Şeria'da Altyapıyı Tahrip Etti ve Ambulansa Ateş Açtı
    09 Mar İsrail Güçleri Batı Şeria'da Altyapıyı Tahrip Etti ve Ambulansa Ateş Açtı

    İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentine baskın düzenleyerek altyapıyı tahrip etti ve Filistin Kızılayına ait bir ambulansa ateş açtı. İsrail'in bölgedeki tarım alanı yerle bir edildi, su ve elektrik hattı tahrip edildi. İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırıları artırdı. 425 Filistinli hayatını kaybetti, 7 bin 490 Filistinli gözaltına alındı.

  • İsrail saldırısında ölen annesinin karnından alınan bebek yakınlarından haber alınamıyor
    09 Mar İsrail saldırısında ölen annesinin karnından alınan bebek yakınlarından haber alınamıyor

    İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda ölen annesinin karnından sezaryenle alınan Sümeyye bebeğin hiçbir yakınından haber alınamıyor. Bebek, hastanede gözetim altında tutuluyor ve tedavisi tamamlandıktan sonra yakınlarına teslim edilmesi gerekiyor.

  • TDV, Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanlara meslek atölyeleriyle destek oluyor
    09 Mar TDV, Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanlara meslek atölyeleriyle destek oluyor

    Türkiye Diyanet Vakfı, Bangladeş'teki Arakanlı Müslüman mültecilere giyim ve hijyen ürünleri üretmek için meslek atölyeleri kurarak istihdam sağlıyor. Sabun ve dikiş atölyelerinde çalışan mülteciler, ürünleri hem kendi ihtiyaçları için kullanıyor hem de dağıtıyor. Ayrıca TDV'nin açtığı okullarda öğrencilerin üniformaları ve bayramlık kıyafetleri de mülteciler tarafından dikiliyor.

  • Hindistan, Myanmar'dan gelen grupları sınır dışı etti
    08 Mar Hindistan, Myanmar'dan gelen grupları sınır dışı etti

    Hindistan, Myanmar'daki çatışmalardan kaçarak ülkeye yasa dışı yollardan giren gruplardan ilkini sınır dışı etti. Hindistan'ın Manipur eyaleti Başbakanı Nongthombam Biren Singh, bu konuda açıklamalarda bulundu. Hindistan ayrıca, Myanmar'daki krizden kaçanlara insani gerekçelerle barınak ve yardım sağladığını belirtti. Myanmar'daki askeri darbenin ardından ülkede yaşanan siyasi gerilim nedeniyle göç dalgası yaşanıyor.

  • TİKA, Bangladeş'teki Arakan Futbol Ligi'ne destek verdi
    08 Mar TİKA, Bangladeş'teki Arakan Futbol Ligi'ne destek verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Kızılay ve Bangladeş Kızılay'ın desteğiyle, Mülteci Yardım ve Yurduna İade Komisyonu (RRRC) ve Arakan Rohingya Futbol Federasyonu tarafından Bangladeş'in Cox's Bazar şehrinde düzenlenen 1. Arakan Futbol Ligi'ne destekte bulundu. TİKA'nın desteğiyle düzenlenen ligin final maçını, Bangladeş resmi makamlarından yetkililerin yanı sıra Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), FIFA, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) ve Sektörlerarası Koordinasyon Grubu (ISCG) kurumlarından temsilciler takip etti.

  • Gazze'ye yardım taşıyan uçaklardan düşen kutular sonucu ölü ve yaralılar var
    08 Mar Gazze'ye yardım taşıyan uçaklardan düşen kutular sonucu ölü ve yaralılar var

    Gazze Şeridi'ne yardım taşıyan uçakların havadan indirdiği insani yardım kutularının paraşütlerinin açılmaması sonucu, kutuların bölgede yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine düştüğü bildirildi. Olay sonucu ölen ve yaralananlar olduğu belirtilirken, hastane kaynakları yaralıların Gazze'deki hastanelere götürüldüğünü açıkladı. Uluslararası çevreler ise Gazze'ye insani yardımların artırılması çağrısında bulunuyor.

  • ABD'nin Gazze'ye havadan bıraktığı yardım kutularının paraşütleri açılmadı: 5 kişi yaşamını yitirdi
    08 Mar ABD'nin Gazze'ye havadan bıraktığı yardım kutularının paraşütleri açılmadı: 5 kişi yaşamını yitirdi

    Gazze Şeridi'ne yardım taşıyan uçakların havadan indirdiği insani yardım kutularının paraşütlerinin açılmaması ve bölgede yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine düşmesi sonucu ölen ve yaralananların olduğu bildirildi. Kutuların Şati Mülteci Kampı ve Cela Caddesi bölgelerinde insani yardım bekleyen sivillerin üzerine düştüğü belirtildi.

  • İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sedat Kılınç: Melikgazi Türkiye'de kıskanılan yer olacak
    08 Mar İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sedat Kılınç: Melikgazi Türkiye'de kıskanılan yer olacak

    İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sedat Kılınç, açıkladıkları projeler ile Kayseri'de konuşulduklarını söyleyerek, "Melikgazi Türkiye'de kıskanılan yer olacak" dedi.

  • HÜDA PAR Milletvekili: İsrail'in Paris Yaz Olimpiyatlarına Katılımı Engellenmeli
    08 Mar HÜDA PAR Milletvekili: İsrail'in Paris Yaz Olimpiyatlarına Katılımı Engellenmeli

    HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, İsrail'in, bu yıl Paris'te düzenlenecek yaz olimpiyatlarına katılımının engellenmesi gerektiğini söyledi. Demir, İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım, insanlık ve savaş suçlarına dikkat çekerek, bu suçların cezasız kalmaması ve dünya kamuoyunda mahkum edilmesi gerektiğini belirtti. Demir, İsrail'in Paris olimpiyatlarına katılmasının engellenmesi için Türkiye ve diğer adalet ve insanlık yanlısı ülkeleri, kuruluşları ve Uluslararası Olimpiyat Komitesini harekete geçmeye çağırdı.

  • TDV, Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanlara yardım hazırlıklarına başladı
    08 Mar TDV, Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanlara yardım hazırlıklarına başladı

    Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Bangladeş'te yaşayan Arakanlı Müslümanların ihtiyaçlarını karşılamak için yardım hazırlıklarına başladı. Yardım kolileri paketlenirken, Ramazan ayında dağıtılacak olan yardımların aynı zamanda yetim ailelere yönelik olacağı belirtildi. TDV'nin Bangladeş'teki çalışmaları, Avrupa'daki kardeşlere aktarılacak.

  • UNFPA Türkiye İyi Niyet Elçileri Hazal Kaya ve Edis, deprem bölgesine gitti
    07 Mar UNFPA Türkiye İyi Niyet Elçileri Hazal Kaya ve Edis, deprem bölgesine gitti

    UNFPA Türkiye İyi Niyet Elçileri Hazal Kaya ve Edis, Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen yıkıcı depremlerden en çok etkilenen kadınlar, gençler ve kız çocuklarıyla bir araya geldi.

  • Afyonkarahisar Belediyesi Suriyeli ve diğer mültecilere yardım paketi dağıtmadı
    07 Mar Afyonkarahisar Belediyesi Suriyeli ve diğer mültecilere yardım paketi dağıtmadı

    Afyonkarahisar Belediyesi, Suriyeli ve diğer mültecilere yardım paketleri dağıtıldığı yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

  • AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Demirkol, Bolu ile ilgili projelerini anlattı
    07 Mar AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Demirkol, Bolu ile ilgili projelerini anlattı

    AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, ulusal televizyon kanallarında katıldığı programlarda Bolu ile ilgili projeleri hakkında bilgiler verdi. Demirkol, ulaşım, kentsel dönüşüm, sosyal belediyecilik, turizm ve sanayi projelerinin yanında mülteci konusuna da değindi. Mevcut belediye yönetiminin söylemlerinin işe yaramadığını ve turist sayısını azalttığını belirten Demirkol, gerçek bir belediye başkanının seçilerek boş olan belediye koltuğunun doldurulacağını ifade etti.

  • Filistinli kadın ambulans şoförü zorlu şartlarda görev yapıyor
    07 Mar Filistinli kadın ambulans şoförü zorlu şartlarda görev yapıyor

    Filistinli kadın ambulans şoförü Safiye Bilbasi, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskınlar ve saldırılar karşısında mesleğini sürdürmekte kararlı olduğunu söyledi. Bilbasi, zorlu şartlar altında çalıştıklarını ve uluslararası insancıl hukuka aykırı engellemelerle karşılaştıklarını belirtti. Mesleğini sevdiğini ve barışın sağlandığı bir ortamda sağlık çalışanlarının tehdit görmeden görev yapabilmesini diledi.

  • Üç maddede Haiti'deki krizin arka planı
    06 Mar Üç maddede Haiti'deki krizin arka planı

    Amerika kıtasının en yoksul ülkesi Haiti’de geçen Cumartesi gecesinden beri şiddet iklimi hakim. Buna, ağır silahlı çete üyelerinin toplu mahkum firarlarını kolaylaştırması ve ülkenin başbakanı Ariel Henry’nin istifasını talep etmesi neden oldu.

  • Ukrayna'nın yeniden inşası için 500 milyar dolara ihtiyaç var
    06 Mar Ukrayna'nın yeniden inşası için 500 milyar dolara ihtiyaç var

    Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırılar sonucunda ülkede büyük bir yıkım meydana geldi. Dünya Bankası'nın tahminlerine göre, Ukrayna'nın yeniden inşa ve iyileştirme maliyeti 10 yıl içinde 486 milyar doları bulacak. Ülkedeki konut, ulaşım, ticaret ve altyapıda büyük hasarlar meydana gelirken, yaklaşık 6 milyon kişi ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Ukrayna, ABD, İngiltere, AB ülkeleri, IMF ve Dünya Bankası gibi kuruluşlardan mali destek almaya devam ederek ayakta kalmaya çalışıyor.

  • Gazze Şeridi'nde Filistinliler, kendi imkanlarıyla hayatta kalmaya çalışıyor
    05 Mar Gazze Şeridi'nde Filistinliler, kendi imkanlarıyla hayatta kalmaya çalışıyor

    Gazze Şeridi'nde İsrail ablukası altında yaşayan Filistinliler, elektrik kesintisi, yakıt ve temel ihtiyaç malzemelerinin eksikliği gibi zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışıyor. Giysi ihtiyacını karşılamak için dikiş makinesini kullanmak zorunda kalan terziler, bisiklet mekanizmasıyla çalıştırıyor. Telefonları şarj etmek için güneş panellerini kullanan Filistinliler, yemek pişirmek için ise tenekelerden oluşturdukları fırın ve ocakları kullanıyor. Uluslararası yardım kuruluşları ve ülkeler, Gazze Şeridi'ne yardımların girişini sağlamak için İsrail'e çağrıda bulunuyor.

  • TDV, Bangladeş'teki Arakanlı Müslüman mülteci kamplarında eğitim faaliyetlerine devam ediyor
    05 Mar TDV, Bangladeş'teki Arakanlı Müslüman mülteci kamplarında eğitim faaliyetlerine devam ediyor

    Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Bangladeş'te Arakanlı Müslüman mültecilerin kaldığı kamplardaki 5 okulda eğitim faaliyetlerine devam ediyor. TDV Bangladeş Müdürü Afzalur Rahman, kamplarda 5 okullarının olduğunu ve bir kız okulu açtıklarını belirterek, kız çocuklarının eğitimden mahrum kaldığını ve erken yaşta evlendirildiğini söyledi. Okullarda kaliteli eğitim verildiği için ailelerin çocuklarını TDV okullarına göndermek istediğini ifade eden Rahman, ilkokuldan lise sona kadar 1250 öğrenciye eğitim verdiklerini ve devletin belirli sistemi üzerinden eğitim verdiklerini vurguladı.

  • İsrail saldırıları sonucu açlıkla mücadele eden 10 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi
    05 Mar İsrail saldırıları sonucu açlıkla mücadele eden 10 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi

    Gazze'de yetersiz beslenme sonucu ölen 10 yaşındaki Filistinli Yezen el-Kefarne'den geriye bir deri bir kemik fotoğrafları kaldı.

  • İsrail Saldırıları Sonucu Açlıkla Mücadele Eden Yezen Hayatını Kaybetti
    05 Mar İsrail Saldırıları Sonucu Açlıkla Mücadele Eden Yezen Hayatını Kaybetti

    İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar ve abluka nedeniyle yeterli beslenemeyen 10 yaşındaki Yezen el-Kefarne, hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Yezen'in sağlık durumu, İsrail'in Gazze halkını zorla aç bırakması sonucu kötüleşti. Yezen'in özel bakıma muhtaç olan bedeni, Refah kentinde bulunan Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesinde kaldığı sürede günden güne eriyerek bir deri bir kemiğe dönüştü. Yezen'in babası, saldırılarla birlikte oğlunun sağlık durumunun kötüleştiğini ve hastaneye nakledildiğini belirtti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü ise İsrail engeli nedeniyle insani yardımların ulaştırılamadığı Gazze Şeridi'nde açlıktan ölen çocuk sayısının 16'ya yükseldiğini açıkladı.

  • TDV, Bangladeş'teki Arakanlı Müslüman çocuklara eğitim imkanı sağlıyor
    05 Mar TDV, Bangladeş'teki Arakanlı Müslüman çocuklara eğitim imkanı sağlıyor

    Türkiye Diyanet Vakfı, Bangladeş'te Arakanlı Müslümanların yaşadığı kamplarda inşa ettiği 5 okulda bin 250 çocuğa eğitim imkanı sunuyor. TDV'nin inşa ettiği okullarda öğrenim görmek için yoğun talep olduğunu belirten Bangladeş Müdürü Afzalur Rahman, çocukların geleceğe yönelik eğitim aldığını ve Diyanet burslarıyla doktora eğitimine kadar ilerleyebileceklerini söyledi. Ayrıca TDV'nin açtığı kız okulu da Bangladeş hükümeti tarafından takdir gördü.

  • Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda Tır Kuyruğu Nedeniyle Sürücüler Bekliyor
    04 Mar Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda Tır Kuyruğu Nedeniyle Sürücüler Bekliyor

    Edirne'den Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda kilometrelerce tır kuyruğu oluştu. Sürücüler, uzun süre beklemek zorunda kaldıkları için yetkililerden sorunun çözülmesini istiyor. Tır sürücüleri, yol güzergahında tesis olmaması nedeniyle kişisel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ve gümrükte yaşanan mülteci sorununa da dikkat çekiyor. Ayrıca, gümrüklerin yavaş çalışmasının sebeplerinin araştırılmasını talep ediyorlar.

  • TDV, Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanlar için 350 barınak inşa etti
    04 Mar TDV, Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanlar için 350 barınak inşa etti

    Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bangladeş Koordinatörü Oğuzhan Adsız, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesinde, Kutupalong Mülteci Kampı'nda yangında evlerini kaybeden Arakanlı Müslümanlar (Rohingya) için 350 barınağın inşa edildiğini, çalışmaların devam ettiğini belirtti. Adsız, yaptığı açıklamada, TDV'nin 2012'den beri Myanmar ve Bangladeş'te insani yardım çalışmalarını sürdürdüğünü ve Arakanlı Müslümanların sayısının giderek arttığını vurguladı. TDV, Bangladeş Afet Bakanlığının aldığı kararlara ve şartnameye uyarak barınakların inşasını sürdürdü. Toplamda 490 barınak inşa edecek olan TDV, ramazan ayından önce barınakları tamamlayıp ev sahiplerine teslim etmeyi hedefliyor.

  • Edirne-Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda Kaçak Göçmenler Yakalandı
    04 Mar Edirne-Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda Kaçak Göçmenler Yakalandı

    Edirne-Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda oluşan tır kuyrukları sırasında mührü bozarak dorseye binen 4 kaçak göçmen, Bulgaristan'ın Lesovo gümrüğüne takıldı. Bulgar polisleri mültecileri, tırla birlikte polis merkezine götürdü. Mültecilerin Avrupa hayalleri için göze aldıkları değişik yöntemler pes dedirtmeye devam ediyor.

  • Mersin'de Strateji ve Eylem Planı Geliştirme Çalıştayı Düzenlendi
    04 Mar Mersin'de Strateji ve Eylem Planı Geliştirme Çalıştayı Düzenlendi

    Mersin'de Büyükşehir Belediyesi'nin paydaş kurum olarak yer aldığı proje kapsamında 'Strateji ve Eylem Planı Geliştirme Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştayda, Türkiye'de demokratik yerel yönetim için sivil katılımın güçlendirilmesi amaçlanıyor.

  • TDV, Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanlara barınak teslim etti
    04 Mar TDV, Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanlara barınak teslim etti

    Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Bangladeş'in Cox's Bazar şehrinde Arakanlı Müslümanların yaşadığı Kutupalong Mülteci Kampı'nda 350 aileye inşaatları tamamlanan barınakları teslim etti. TDV, yangında evlerini kaybeden Rohingyalara yardım çalışmalarını sürdürüyor.

  • İsrail bunu da yaptı! Yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığa bomba yağdırdılar
    04 Mar İsrail bunu da yaptı! Yüzlerce Filistinlinin toplu defnedildiği mezarlığa bomba yağdırdılar

    Hamas ile ateşkes görüşmelerine devam eden İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını ise sonlandırmış değil. İsrail savaş uçakları Cibaliya Mülteci Kampı'nda daha önceki saldırılarda hayatını kaybeden yüzlerce Filistinlinin defnedildiği bir mezarlığı bombaladı. Saldırı sonrasında toprağın altından çıkan naaşların yeniden defin işlemlerinin başladığı öğrenildi.

  • Gazze'deki mülteci çocuklar için moral etkinliği düzenlendi
    03 Mar Gazze'deki mülteci çocuklar için moral etkinliği düzenlendi

    İsrail'in saldırılarının devam ettiği Gazze'nin güneyindeki Refah'ta evlerinden edilmiş ve mülteci kampında yaşayan Filistinli çocuklar ve gençler için moral etkinliği düzenlendi. Mısır Kızılay ekipleri tarafından gerçekleştirilen etkinlikte çeşitli oyunlar oynandı, şarkılar söylendi ve yüz boyama etkinliği yapıldı. Refah kenti, Gazze Şeridi'ndeki en yoğun nüfuslu bölgelerden biri olarak biliniyor.

  • Antalya Diplomasi Forumu 2024
    03 Mar Antalya Diplomasi Forumu 2024

    Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) düzenlenen "Kadın, Barış ve Güvenlik Üzerine Yüksek Düzeyli Oturum" başlıklı panelde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın bu konudaki öncü rolü vurgulanarak, kadınların diplomaside, kriz çözümü ve barışın inşasındaki rolünün önemine...

  • BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Emekliye verilen para yük değil, piyasaya can suyudur
    02 Mar BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Emekliye verilen para yük değil, piyasaya can suyudur

    Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Eskişehir'de aday tanıtımında yaptığı konuşmada, emekliye verilen paranın bütçeye yük olmadığını, aksine ekonomiye can suyu olduğunu belirtti. Baş, ayrıca Türkiye'nin ekonomik durumu, emeklilik sistemi ve muhalefetin iktidar olma sorumluluğu hakkında açıklamalarda bulundu.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Teveccühümüz her geçen gün artıyor
    02 Mar İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Teveccühümüz her geçen gün artıyor

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti olarak tek başına seçimlere gireceklerini açıkladıktan sonra kendilerine yönelik teveccühün her geçen gün arttığını belirtti. Zorlu, Uşak İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı açıklamada, adayların projeleri ve siyasi kararlılığının seçimlerde belirleyici olacağını vurguladı. Ayrıca, ekonomi politikalarını eleştiren Zorlu, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini söyledi. Sığınmacı problemine de değinen Zorlu, yerel yönetimlerin sığınmacılar konusunda etkin çabalar göstermesi gerektiğini ifade etti. İYİ Parti'ye destek verilmesi durumunda kardeşlik hukukunu ve uzlaşmayı esas alan bir sistem inşa edeceklerini belirten Zorlu, Uşak'taki seçimlerde iddialarının daha da güçlendiğini söyledi.

  • Antalya Diplomasi Forumu'nda Göç Sınamalarına Karşı Sürdürülebilir Politikalar Paneli Düzenlendi
    02 Mar Antalya Diplomasi Forumu'nda Göç Sınamalarına Karşı Sürdürülebilir Politikalar Paneli Düzenlendi

    Antalya Diplomasi Forumu'nda düzenlenen 'Göç Sınamalarına Karşı Sürdürülebilir Politikalar' başlıklı panelde, dünyada artan göç sorunu ve buna ilişkin çözümler tartışıldı. Panelde, göçün sebepleri, göçmenlerin entegrasyonu, göç sorununun çözümü için beraber hareket etme gerekliliği gibi konular ele alındı.

  • İsrail ordusunun Gazze'de sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırıda, en az 17 Filistinli öldü
    02 Mar İsrail ordusunun Gazze'de sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırıda, en az 17 Filistinli öldü

    İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta ve kuzey kesimlerinde 3 eve düzenlediği saldırılarda en az 17 Filistinli yaşamını yitirdi.

  • Antalya Diplomasi Forumu 2024
    01 Mar Antalya Diplomasi Forumu 2024

    Antalya Diplomasi Forumu'nda düzenlenen "Gazze Temas Grubu" başlıklı panelde, bölgede artan istikrarsızlık ve yayılma riskine vurgu yapılırken, Gazze'deki Filistinlilere insani yardımların ulaşması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

  • Viyana'da Bekir Bülbül'ün filmi seyirciyle buluştu
    01 Mar Viyana'da Bekir Bülbül'ün filmi seyirciyle buluştu

    Avusturya'nın başkenti Viyana'da yönetmen Bekir Bülbül'ün 'Bir Tutam Karanfil' filmi, Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nün (YEE) desteğiyle Avrupa Film Festivali kapsamında seyirciyle buluştu. Film, yaşlı bir mülteci ve torunun savaşın sürdüğü ülkelerine geri dönme trajedisini ele alıyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda konuştu: (2)
    01 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda konuştu: (2)

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin hiçbir hadiseyi uzaktan seyretme veya görmezden gelme lüksü yoktur.

  • Erdoğan: Uluslararası toplum, Filistin devletinin kurulmasıyla borcunu ödeyebilir
    01 Mar Erdoğan: Uluslararası toplum, Filistin devletinin kurulmasıyla borcunu ödeyebilir

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada, uluslararası toplumun Filistin devletinin kurulmasıyla Filistin halkına olan borcunu ödeyebileceğini belirtti. Erdoğan ayrıca, 21. yüzyılın bir buhranlar çağına döndüğünü ve Türkiye'nin aktif, dirayetli ve vicdanlı bir güç olarak öne çıktığını vurguladı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İsrail Bir Terör Örgütü Gibi Hareket Ediyor
    01 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İsrail Bir Terör Örgütü Gibi Hareket Ediyor

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'in devlet değil adeta bir terör örgütü gibi hareket ettiğini belirterek, "Çocukları, kadınları açlıktan korumak için orada yardım bekleyen Filistinlilerin üzerine bomba yağdıran bir devlet olamaz. Bu ancak terör örgütü işidir.

Advertisement