Erdoğan'dan Münbiç Açıklaması - Son Dakika
Politika

Erdoğan'dan Münbiç Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye'nin bölünmesine karşıyız ama bizim bütün hedefimiz oradaki terör örgütlerinin oradan çıkmasıdır" dedi.

28.12.2018 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Suriye'nin bölünmesine karşıyız ama bizim bütün hedefimiz oradaki terör örgütlerinin oradan çıkmasıdır" dedi. Erdoğan, "Suriye'nin Münbiç'e yönelik bir psikolojik çalışma, psikolojik bir eylem içerisinde olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve iş adamı Aydın Doğan eşlik etti. Namaz sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin Münbiç'e yönelik bir psikolojik çalışma, psikolojik bir eylem içerisinde olduğunu biliyoruz. Orada kendi bayrağını dalgalandırmak gibi bir durumu olduğunu biliyoruz. Ama ortada henüz kesinleşmiş bir şey yok. Henüz kesin bir şey söz konusu değil. Rusya'nın bu noktada, resmi bakanların ifade ettiği gibi de orada da bu şekilde kesinleşmiş bir şey yok. Kaldı ki yarın sabah benim heyetim buradan Moskova'ya gidecek. Dışişleri Bakanı, Savunma Bakanı, İstihbarat Başkanı ve benim aynı zamanda özel temsilcim ve büyük elçim oraya gidecek. Orada bu konuları etraflıca ele alacaklar. Ardından belki benimle Sayın Putin'le hem telefon hem de bir ziyaretim olarak. Çünkü bizim bunları çok ciddi olarak ele almamız gerekiyor. Olay sadece Münbiç değil olay oradaki Münbiç'le birlikte bizim oradaki terör örgütlerini yok etmeye yönelik çalışmamızdır. Bu konuda kararlılığımız tamdır. Biz de şuanda tedbirlerimizi aldık ve silahlı kuvvetlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Biz Türkiye olarak bölgede her türlü adımı atmış vaziyetteyiz" dedi. Alınan operasyon kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Münbiç konusunda sayın Obama döneminden başlayan bir süreçti. Münbiç yüzde 90 civarında Arapların oluşturduğu bir bölge. Sayın Trump zamanında bu yine gündeme geldi. Şu anda gelinen noktada tabii ki bu topraklar Suriye'ye ait Suriye'nin bölünmesine karşıyız ama bizim bütün hedefimiz oradaki terör örgütlerinin oradan çıkmasıdır" ifadelerini kullandı. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun kendisinden randevu talebinde bulunacağını açıklamasına yönelik soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim kapım herkese açık ama bay Kemal'den izin alabilir mi bilmiyorum. Bay Kemal biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile arası pek iyi değil. Bay Kemal'den izin alırsa seve seve karşılarım. Kahve ise kahve çay ise çay orada ikram ederim" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak "Hedefimiz yarın Büyükşehir Belediyesi başkan adayımızla birlikte ilçeleri de açıklamak" diyerek sözlerini noktaladı.

(Metin Başar - Caner Evyapan/İHA)

Erdoğan\'dan Münbiç Açıklaması
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Erdoğan'dan Münbiç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz anısına iftar programında konuştu
    23:36 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz anısına iftar programında konuştu

    Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına düzenlenen iftar programında hakim ve savcılarla bir araya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit savcının emanetine sahip çıkma noktasında mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Tunç, adaletin tecellisi için yapılan fiziksel ve yargı reformlarına değinerek, hukuk fakültelerinde yapılan değişikliklerin savunmayı güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Huzuru İftar Buluşması'nda konuştu
    23:03 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'un Huzuru İftar Buluşması'nda konuştu

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Büyükçekmece'de düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada terörle mücadele ve uyuşturucuyla mücadele konularına değindi. Yerlikaya, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, huzurun yerelden başladığını belirtti.


Advertisement