Erdoğan'dan Özür Dileyen Netanyahu Fotoğrafı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Özür Dileyen Netanyahu Fotoğrafı

Erdoğan\'dan Özür Dileyen Netanyahu Fotoğrafı

İsrail'in eski ABD Büyükelçisi Michael Oren yazdığı kitapta, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Erdoğan'dan nasıl özür dilediğini açıkladı.

25.06.2015 07:31  Güncelleme: 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in eski ABD Büyükelçisi Michael Oren'in 2009-2013 arasında Washington'da görev yaptığı sırada yaşadıklarını anlattığı Ally isimli kitap yayınlandı.

Kitapta Mavi Marmara krizi ardından İsrail Başbakanı Netanyahu'nun o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'dan nasıl özür dilediğinin detaylarına da yer verildi.

CLINTON BASKI YAPTI

Michael Oren'in kitabına göre İsrail'in Mavi Marmara saldırısının ardından dönemin ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesi için baskı yaptı.

ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLEYEN NETANYAHU FOTOĞRAFI

Clinton, Netanyahu'ya Türkiye'den özür dilenmesinin Başkan Barack Obama için kişisel önemi olduğunu söyledi. Obama'nın İsrail'in özür dilemesi için yaptığı baskılar Mart 2013'te Tel Aviv gezisine kadar devam etti. Oren'in kitabında ilk kez Netanyahu'nun Obama'nın yanındayken 23 Mart 2013'te dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilerken halini gösteren bir fotoğraf da bulunuyor.

OBAMA "DOSTUM RECEP" DEDİ

Oren özür anlarını, "Obama ve Netanyahu aralarında küçük bir masa ve telefon olduğu halde karşılıklı oturdular. Obama, Erdoğan'a 'Dostum Recep' dedi. Obama ve Netanyahu telefonu kapadı ve herkes ayaklarını uzattı, sevinmeye başladı. El çakışmalar, sarılmalar vardı" şeklinde anlattı.

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Özür Dileyen Netanyahu Fotoğrafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (49)

  • TURAN: REİSİMİN ÖNÜNDE TÜM DÜNYA DİZ ÇÖKÜYOR 9 24 Yanıtla
  • mehmet: Dünyayı dizegetirdi ama neye yarar bizim örümcek kafalar bi halt anlamadı Allaha Şükür %50 anlayan var .... 12 10 Yanıtla
  • RTE: israil neden türkiyeyi sevmediğinin kanıtı ?? israile diz çöktüren adam RtE 19 3 Yanıtla
  • L54: BAZI YAHUDI YANDASLARININ COK Gücüne gitmis bu haber 7 10 Yanıtla
  • bilgisiz: hahaaha. işler iyi gitmeyince gelen haberlere bak.yazik. ne özrü. 10 7 Yanıtla
  • mehmet: Dünyayı dizegetirdi ama neye yarar bizim örümcek kafalar bi halt anlamadı Allaha Şükür %50 anlayan var .... 8 7 Yanıtla
  • mehmet: bu insanlar alısmıs 3 sınıf yaşamaya hangi bi lider israile amerikaya kafa tutu helal olsun sayn uzun adam adam gibi adam bu insanlar yaptıklarını hak etmiyo coban bunlar... 11 4 Yanıtla
  • Özüre selam katliama devam: hayali özür: özür dileyen devam etmez bu kadar boş olmayın . 14 1 Yanıtla
  • Yalanizmle koyun gütme sanatı: Kuyruğu kıstırmış Havuz Medyasının zavallı köpekleri artık yalan haberlerle menfaatlerini korumaya çalışıyorlar. 6 7 Yanıtla
  • bülent: Adamın kralı cumhurbaşkanım 10 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement