Erdoğan'dan Tek Adam Eleştisine Cevap: Cumhuriyet Tarihine Baksınlar - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Tek Adam Eleştisine Cevap: Cumhuriyet Tarihine Baksınlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'tek adam' eleştirilerine yönelik, "Cumhuriyet tarihine bir baksınlar, kimlerde tek adamlık vardı." dedi ve gazete haberinden Atatürk ve İnönü arasında yaşanan geçimsizliğe örnek verdi.

27.03.2017 21:20  Güncelleme: 21:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında 'tek adam' eleştirisine cevap verdi. Erdoğan, Cumhuriyet tarihine bir baksınlar, kimlerde tek adamlık var" diyerek dönemin gazete haberinden Atatürk ve İsmet İnönü'nün bile geçinemediklerini söyledi.

GAZETE HABERİNDEN ÖRNEK VERDİ

Erdoğan, "Tutturmuşlar tek adam. Tek adam arıyorsan şöyle Cumhuriyet tarihine bir bak kimlerde tek adamlık var. Şimdi Gazi Mustafa Kemal tek başına yönetmedi mi? Biz öyle yönetelim derdinde değiliz. Ama İnönü ile kavgalıydı. Bakın ben şimdi buradan bir tane belge vereceğim. Burrun. Çift başlılık krizleri diyor. Şimdi bunu bir okuyayım istiyorum: Atatürk Başbakan İsmet İnönü ile Hatay, Dersim ve Atatürk Orman Çiftliği'ne ilişkin tartışmalar yaşadı. Altta detaylar var. Bakın Anadolu Ajansında yayınlanan haberde Başvekil Malatya mabusu İsmet İnönü'ne talep ve ricası üzerine Reisicumhur Atatürk tarafından bir buçuk ay mezuniyet verilmiş ve Başvekalet vekaletine İktisat vekili Celal Bayar tayin edilmiştir.' yani isitifasını alldı bir buçuk ay. Bu kadar açık ortada. Onlar dahi geçinemediler." ifadelerini kullandı.

"RAHMETLİ MENDERES'İ İKİ ARKADAŞIYLA BERABER İPE GÖTÜRDÜLER"

Bu böyle yürümüyor. Gelelim İnönü'ye. İnönü aynı durumu yaptı ve başbakanıyla geçinemedi. Ne zamana kadar bu iş böyle devam etti? Rahmetli Menderes'e kadar. Olay 10 yıl sağlıklı şekilde devam etti. Neticesinde ne oldu? Rahmetli Menderes'i iki arkadaşıyla beraber ipe götürdüler. O zamanki ana muhalefet bu yapılanlar karşısında demokratik davranabildi mi? Diyemedi. Düşünün CHP'nin tek başına iktidar olduğu yıllar manidardır. CHP'nin parti il başkanları aynı zamanda valiydi. Çok ilginçtir. O dönemlerden geliyoruz. Bugünün CHP'sine soruyorum. Sizin geçmişinizde siz il başkanlarını illere vali olarak tayin ettiniz. Sizin demokrasi anlayışınız bu. Ama AK Parti'nin böyle bir derdi yok.

Erdoğan\'dan Tek Adam Eleştisine Cevap: Cumhuriyet Tarihine Baksınlar

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Tek Adam Eleştisine Cevap: Cumhuriyet Tarihine Baksınlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement