Erdoğan'dan Tügva'lı Gençlere: "Şunu Unutmayın; Biz Varız, Bir de Karşımızda Düşmanlar Var. Varsa Eğer Birileri, Oldukları Gibi, Görecekleri de... - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Tügva'lı Gençlere: "Şunu Unutmayın; Biz Varız, Bir de Karşımızda Düşmanlar Var. Varsa Eğer Birileri, Oldukları Gibi, Görecekleri de...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) genel kurulunda, “Gençler, şunu unutmayın; biz varız, bir de karşımızda düşmanlar var. Varsa eğer birileri, oldukları gibi, görecekleri de vardır… Unutmayın; elbette her yenilik, her devrim, her reform, türlü engellerle karşılaşacaktır. Benim karşımda şu anda muhafazakar devrimciler var. Ben, muhafazakar devrimcilerle 2023’ü başarıyla bitireceğimize inanıyorum” dedi.

09.10.2022 21:01  Güncelleme: 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) genel kurulunda, "Gençler, şunu unutmayın; biz varız, bir de karşımızda düşmanlar var. Varsa eğer birileri, oldukları gibi, görecekleri de vardır… Unutmayın; elbette her yenilik, her devrim, her reform, türlü engellerle karşılaşacaktır. Benim karşımda şu anda muhafazakar devrimciler var. Ben, muhafazakar devrimcilerle 2023'ü başarıyla bitireceğimize inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'daki Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu ve 6. Gençlik Buluşması'na katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, TÜGVA'nın 81 il ve 571 ilçedeki temsilcilikleri ve bünyesindeki 41 yurt, 40 icathane, 80 kıraathane, 300 gençlik merkezi ve 300 bini aşkın üyesiyle Türkiye'nin en büyük gençlik hareketi haline geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Yıllarca birilerinin kirli siyasetinde bu ülkenin nice genci araç olarak kullanıldı. Siyasi parti tabelasına gizlenmiş, bölücü örgütün elebaşlarına, sinsi emellerine kurban ettiler. Bunun için, sorumluluk üstlendiğimiz her yerde attığımız adımları gençlerimizle planladık, hayata geçirdik. İktidarlarımız boyunca yaptığımız her faaliyetin odağında gençlerimiz var. Bugün de gençlerimizle birlikte yol yürümeye devam ediyoruz. Gençler, ben size inanıyorum, size güveniyorum. Sizin ufkunuz ve hayalleriniz vizyonumuzu genişletiyor. İyi ki sizler gibi yol arkadaşlarına sahibiz.

"GENÇLER,ŞUNU UNUTMAYIN; BİZ VARIZ, BİR DE KARŞIMIZDA DÜŞMANLAR VAR. VARSA EĞER BİRİLERİ, OLDUKLARI GİBİ, GÖRECEKLERİ DE VARDIR"

Gençler, şunu unutmayın; biz varız, bir de karşımızda düşmanlar var. Varsa eğer birileri, oldukları gibi, görecekleri de vardır. Siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik olarak kendi iradesini ortaya koyan Türkiye fotoğrafı şekillendikçe yeni durumlarla karşılaşıyoruz. Bu tarihi süreçte yaşadığımız her hadise, karşımızdakilerin yüzlerini ortaya koymaya başladı. 'Özgürlük' diyenlerin maskeleri inince faşist suratları belirdi. 'Hak, hukuk' diyenlerin maskeleri inince altında zalim suratları patladı. Medeniyetimizin bize çizdiği sınırlar, onlar gibi olmamıza asla izin vermez. Bu toprakların evlatlarıysak barbar, zalim, bencil olamayız. Biz, kurtuluşu Allah'ın ipine sarılmakta görenler olarak, asırlardır içimize yerleştirilen Truva atlarının oyunlarına gelemeyiz. Ecdadımız bu şekilde, üç kıta, yedi iklimde barışın, adaletin, huzurun bayrağını dalgalandırmıştır.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NIN İNŞASI KONUSUNDA EN ÇOK SİZ GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ. SİZLERİN DE KENDİNİZE GÜVENDİĞİNİZİ BİLİYORUZ"

Türkiye, maddi kalkınma unsurlarıyla birlikte manevi dünyasını gölgeleyen bu zincirlerden de ne yaptı, kurtuldu. Gerçi birileri hala ülkemizde yasakçılığın istismarını ve ticaretini yapmaya, sürdürmeye çalışıyor. Ama hamdolsun Türkiye, artık bu zihniyetin hezeyanlarını aşmış olarak çok daha büyük hayallerin, çok daha büyük hedeflerin peşindedir. Bu anlayışla kendi yaklaşımlarımızı, tekliflerimizi, icraatlarımızı milletimizin takdirine sunuyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın inşası konusunda en çok siz gençlerimize güveniyoruz. Sizlerin de kendinize güvendiğinizi biliyoruz. Bu özgüven için de her türlü imkanı sağladık. Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, sanayiden spora her alanda kendinizi gerçekleştirebileceğiniz altyapıyı kurduk. Gençler, kökenden inanca, kılık kıyafetten eğitime her konuda insanlarımızın özgürlük alanlarını kısıtlayan yasakları kaldırdık. Dünyayı, ülkesini tanıyan, kendine güvenen bu gençlerimizden, onlara emanet edebileceğimiz 2053 vizyonunu şekillendirmek için çok daha fazla gayret bekliyoruz. Ne demek istiyorum? 2023 için gece gündüz demeden kapı kapı dolaşmaya var mıyız?

"BENİM KARŞIMDA ŞU ANDA MUHAFAZAKAR DEVRİMCİLER VAR. BEN, MUHAFAZAKAR DEVRİMCİLERLE 2023'Ü BAŞARIYLA BİTİRECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Unutmayın; elbette her yenilik, her devrim, her reform, türlü engellerle karşılaşacaktır. Benim karşımda şu anda muhafazakar devrimciler var. Ben, muhafazakar devrimcilerle 2023'ü başarıyla bitireceğimize inanıyorum. Ama gençlerimizde bunların hepsini aşacak azmi, iradeyi, enerjiyi görüyorum. Tarih boyunca da hep böyle olmuştur. Tarımda en büyük devrimlerden biri olan traktörü icat eden Henry Ford, taşlanmıştı ama yoluna devam etmişti. Dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen Galilei, zindana atılmıştı ama tezinden vazgeçmemişti. Engelli olduğu için yarışamayacağı söylenen Ferrari pes etmemiş, dünyanın en iyi yarış arabasını yapmıştı. Büyüme hormonunun yetersizliği sebebiyle spor yapamayacağı söylenen Messi, mücadeleye devam ederek dünyanın en iyi futbolcusu olmuştu. Oyun pistinde araba kullanırken 'beceriksiz' diye alay edilen Schumaher, dünyanın en iyi yarış pilotu seçilmişti. Bir ara duyma yetisini kaybeden Beethoven, besteleriyle müzik tarihinin zirvesine yerleşmişti. Uçma denemeleri alay edilerek karşılanan Hezarfen, Galata Kulesi'nden Üsküdar'a uçarak tarihe geçmişti.

"AİLE KURUMUNUN KORUNMASI, GÜÇLENDİRİLMESİ BAŞTA OLMAK ÜZERE BU DOĞRULTUDA HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALACAK, TEŞVİKİ YAPACAĞIZ"

Sizlerden de ricam şu; hayallerinizden vazgeçmemenizi, kendinize inanmanızı, çalışmanızı ve azmetmenizi istiyorum. Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin, bu inançla yola devam edin. Yine unutmayın; mermeri delenin suyun gücü değil, sürekliliği olduğunu asla unutmayın. Büyüklerimiz, 'azimle iman tekeden süt çıkartır' derlerdi. Tabiatın kurallarını değiştirmeyi değil, çok çalışarak hedefe ulaşmayı kastediyorlar. Gençlerimizin bu potansiyellerini sapkın akımlarla heba etmek isteyenlerin hangi amaçta olduklarını çok iyi biliyoruz. Aile kurumunun korunması, güçlendirilmesi başta olmak üzere bu doğrultuda her türlü tedbiri alacak, teşviki yapacağız. Ülkemizin her köşesinde yaydığımız üniversite, yurt, spor tesisleri, kültür merkezleri, kütüphanelerle gençlerimizi hayallerine yaklaştırmak için her türlü çabayı gösteriyoruz. Gümbür gümbür gelen TEKNOFEST gençliğinin heyecanı bizi de sarıyor. Önümüzdeki yıl İstanbul, Ankara, İzmir'de TEKNOFEST zirvelerini yapacağız. Böyle evlatlara sahip olduğumuz için en az ana babaları kadar gurur duyuyoruz. TÜGVA gençliği, işte bu gençliktir."

Erdoğan\'dan Tügva\'lı Gençlere: "Şunu Unutmayın; Biz Varız, Bir de Karşımızda Düşmanlar Var. Varsa Eğer Birileri, Oldukları Gibi, Görecekleri de...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Tügva'lı Gençlere: 'Şunu Unutmayın; Biz Varız, Bir de Karşımızda Düşmanlar Var. Varsa Eğer Birileri, Oldukları Gibi, Görecekleri de... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement