Erdoğan, Yunanistan'da Yunan Yargısına Seslendi: FETÖ'cüleri İade Edin! - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Yunanistan'da Yunan Yargısına Seslendi: FETÖ'cüleri İade Edin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras ile düzenlediği basın toplantısında Yunan yargısına seslendi: Gecikmiş adalet adalet değildir. Bunların Türkiye'ye iadesi mümkündür.

07.12.2017 17:14  Güncelleme: 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Resmi ziyaret için Yunanistan'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Çipras'ın gözünün içine bakarak FETÖ'cüleri hatırlattı, Yunan yargısına seslendi: Türkiye'de işkence, idam söz konusu değil. Bunlar darbe gerçekleştiren kişilerdir. Türkiye'ye iadesi mümkündür." dedi.

İSTANBUL-SELANİK FERİBOT HATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Atmamız gereken önemli adımlar var. İkili ticaret hacmimiz 2.6 milyar dolar. Hedefimiz 10 milyar dolardı. 2014'ten sonra bir geri gidiş oldu. Temennim odur ki bunu yeniden tamamlarız. Ulaştırma projelerine önem vermeyi hedefliyoruz. İstanbul- Selanik feribot hattı gibi ulaşım projelerine hız vermeyi planlıyoruz." dedi.

"YUNANİSTAN'DAKİ DARBECİLERİ İADE EDİN"

Erdoğan ardından sözü Yunanistan'da bulunan FETÖ'cülere getirdi. Erdoğan "Türkiye uzun yıllardır PKK, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele ediyor. Bizimle en rahat empati kurabilecek ülkelerin başında Yunanistan geliyor. Yunan güvenlik ekiplerinin attığı adımları takdir ediyoruz. FETÖ militanlarının adaletle yüzleşmesi büyük önem taşıyor. Sayın Çipras ile olaydan sonra başlattığım görüşmede ve bugünkü görüşmede Yunan yargısına benim bir çağrım var, o da şudur. Gecikmiş adalet, adalet değildir. Lütfen bu konuyla ilgili kararı, gerekirse Adalet Bakanlarımız da devreye girmek suretiyle görüşerek, Türkiye'de biliyorsunuz işkence, idam söz konusu değil, bunların Türkiye'ye iadesi de mümkündür. Çünkü bunlar bir darbe gerçekleştiren kişilerdir." dedi.

Erdoğan, Yunanistan\'da Yunan Yargısına Seslendi: FETÖ\'cüleri İade Edin!

Son Dakika Güncel Erdoğan, Yunanistan'da Yunan Yargısına Seslendi: FETÖ'cüleri İade Edin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement