Erdoğan, Elektrikli Otomobil Kullandı - Son Dakika
Politika

Erdoğan, Elektrikli Otomobil Kullandı

Erdoğan, Elektrikli Otomobil Kullandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de üretilen ilk yerli elektrikli otomobili kullandı.

06.04.2012 16:07  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de üretilen ilk yerli elektrikli otomobili kullandı. Erdoğan, "Ülkemizde çevre dostu bir araç olma noktasında bunlar bizim için çok önemli olacak. Hava kirliliği noktasında tabii temiz havayı teneffüs etmede çok katkısı olacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe'de bulunan çalışma ofisinde OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker, OYAK Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu ile Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar'ı kabul etti. Erdoğan ziyaret sırasında, Başbakanlığa hibe edilen "06 BK 1010" plakalı elektrikle çalışan otomobilin direksiyonuna geçti. Başbakan Erdoğan'ın kullandığı otomobile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Tunalıoğlu ile Aybar da bindi.

Otomobilin sürücü koltuğunda gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, "Gerçekten çok çok sessiz. Çok nazik bir araç ve gördüğümüz kadarıyla 150 kilometreye kadar çıkabiliyor. Şu anda Türkiye genelinde de artık özellikle şarj noktasında, bunun da aküsü tabii elektrik enerjisi olacağı için bu istasyonlar da artık artmaya başlıyor. Belediyelerle müşterek çalışmalar başlamış durumda. Ülkemizde çevre dostu bir araç olma noktasında bunlar bizim için çok çok önemli olacak. Hava kirliliği noktasında tabii temiz havayı teneffüs etmede çok çok katkısı olacak. Ben doğrusu bu adımı çok önemli bir adım olarak görüyorum. Fiyat noktasında da fiyatlar çok yüksek değil. Şu anda bindiğimiz bu araç 60 bin lira anahtar teslim. Şu anda ilk 4 bini üretilmiş vaziyette. Hayırlı olsun" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Erdoğan, Elektrikli Otomobil Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement