Erdoğan: Haa Kim Petrol Alıyor; George Haşravi Bu İşin En Büyük Tüccarıdır (1) - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Haa Kim Petrol Alıyor; George Haşravi Bu İşin En Büyük Tüccarıdır (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş 22. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

03.12.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş 22. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Rusya'nın petrol iddialarına ilişkin Erdoğan, " Türkiye Cumhuriyeti'nin DEAŞ'tan petrol aldığını belgelerle Rusya ispat etmeye mecburdur. Aksi takdirde bu bir iftiradır. Eğer ispat ederse ben cumhurbaşkanlığı makamında durmam. Ama ispat edemezse kendisi de makamını, koltuğunu bırakır mı? Bu önemli. Türkiye'nin petrol, doğalgaz aldığı yerler bellidir. Birinci sırada Rusya, ikinci sırada İran…Haa kim alıyor onu da söyleyeyim; hem Rus pasaportu sahibi hem de Suriyeli olan George Haşravi bu işin en büyük tüccarıdır. DEAŞ'ten petrolü alıyor hem rejime satıyor hem de uluslararası belli bu işi yapan camiaya satıyor. En son ABD Hazine Bakanlığı belgelerle bunu açıkladı. Bir de meşru Rusların satranç ustası var. Oda bu yarışın içinde. Biz bunları açıkladık, açıklamaya devam edeceğiz" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen Türk-İş 22. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

"HER SEÇİMDE MİLLETİMİZİN KARŞISINDA MAHCUP OLMALARINA RAĞMEN İNATLARDAN VAZGEÇİLMİYOR"

Yeni anayasa vurgusu yapan Erdoğan, "Türkiye'nin ihtiyacı olan anayasa kavuşmasını da engelliyorlar. Bu tavırlarından ötürü her seçimde milletimizin karşısında mahcup olmalarına rağmen inatlardan vazgeçilmiyor. Mesele üzüm mü yiyeceğiz, bağcıyı mı döveceğiz? Gelin milletçe bu üzümü yiyelim. Anayasamızı yapalım. Bir darbe anayasası ile değil milletin anayasası ile geleceğe yürüyelim" dedi.

"YENİ ANAYASA MESELESİ TAM ANLAMIYLA ASLINDA BİR MEMLEKET MESELESİDİR"

Erdoğan, "Yeni anayasa meselesi tam anlamıyla aslında bir memleket meselesidir. Yeni anayasanın altında imzası olan herkese inanıyorum ki şeref kazandırır. Gelin bu şeref bu mecliste görev alan milletvekillerine ait olsun. Gelin bu yeni anayasa ile taçlandıralım. İşte o zaman Türkiye değil 2023 hedeflerine, bunları dahi geçecek bir ivme kazanacaktır. Kendimizden ziyade geleceğimiz için ihtiyaç var" dedi.

"SURİYE KRİZİ NİHAYET TEKER TEKER HER ÜLKENİN KAPISINI ÇALMAYA BAŞLADI"

Erdoğan, "Türkiye kadim ilişkileri ve coğrafi konumu nedeniyle daima teyakkuz halinde bulunmak zorunda olan bir ülkedir. Dünyanın adeta sırtını döndüğü görmezden, duymazdan geldiği Suriye krizi nihayet teker teker her ülkenin kapısını çalmaya başladı" dedi.

"SAYIN PUTİN İLE ÇOK KONUŞTUM ESED'İN DAVETİNE İCABET ETMEYE MECBUR DEĞİLSİNİZ"

Erdoğan, "Rusya Suriye'de ne arıyor? Neymiş BM'nin kendilerine verdiği böyle bir yetki var. Neymiş o yetki? Eğer o ülkenin yönetimi davet ederse gidilirmiş. Oraya gitmek mecburiyetinde değilsiniz. 380 bin insanı öldüren katil Esed'in davetine icabet etmeye mecbur değilsiniz. O gayri meşru bir yönetimdir. Meşru değildir. Bunu görmek durumundasınız. Bunu sayın Putin ile çok konuştum" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE'NİN DEAŞ'TAN PETROL ALDIĞINI BELGELERLE RUSYA İSPAT ETMEYE MECBURDUR"

Erdoğan, "Onun için de açık ve net söylüyorum; tüm komşularımız gibi Suriye'nin de egemenlik haklarına ve toprak bütünlüğüne saygılıyız. Ama Suriye'de bunları kullanabilecek meşru bir yönetim yoktur. Esed rejimi, ülkenin çok küçük bir kısmındaki hakimiyeti ile böyle bir iddiada bulunamaz. Şu anda yüzde 14'lük bir hakimiyeti var. bizim için meşru muhatap Suriye halkıdır. Onları temsil eden ülkenin de önemli bir bölümüne hakim olan ılımlı muhaliflerdir. Suriye'deki karmaşa dünyanın çok farklı bölgelerinden ülkelerin burada faaliyet göstermelerine sebep oluyor. DEAŞ terör örgütünün en önemli faaliyet alanı olan Suriye bu sebeple müdahalelere açık bir yer haline geldi. Rejimde bu durumu kendi varlığını sürdürebilmek için bir fırsata çevirmenin çabası içindedir. DEAŞ rejimden beslenmektedir. Rejim, ömrünü DEAŞ ile uzatmaktadır. Son günlerde Rusya'nın başını çektiği bir moda ortaya çıktı. Buna aslında Rusya'da inanmıyor. Önce inanıyor sonra başkalarını inandırmaya gayret ediyor. Nedir o? Türkiye DEAŞ'tan petrol alıyor. Paris'teki iklim zirvesinde de liderlerle yaptığım toplantılarda bunları söyledim. Türkiye Cumhuriyeti'nin DEAŞ'tan petrol aldığını belgelerle Rusya ispat etmeye mecburdur. Aksi takdirde bu bir iftiradır. Eğer ispat ederse ben cumhurbaşkanlığı makamında durmam. Ama ispat edemezse kendisi de makamını, koltuğunu bırakır mı? Bu önemli" diye konuştu.

"HAA KİM PETROL ALIYOR; GEORGE HAŞRAVİ BU İŞİN EN BÜYÜK TÜCCARIDIR"

Erdoğan, "Türkiye'nin petrol, doğalgaz aldığı yerler bellidir. Birinci sırada Rusya, ikinci sırada İran…Haa kim alıyor onu da söyleyeyim; hem Rus pasaportu sahibi hem de Suriyeli olan George Haşravi bu işin en büyük tüccarıdır. DEAŞ'ten petrolü alıyor hem rejime satıyor hem de uluslararası belli bu işi yapan camiaya satıyor. En son ABD Hazine Bakanlığı belgelerle bunu açıkladı. Bir de meşru Rusların satranç ustası var. Oda bu yarışın içinde. Biz bunları açıkladık, açıklamaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

"İRAN DEVLET BAŞKANINA 'BAK ÇOK BÜYÜK BİR YANLIŞIN İÇİNDESİNİZ BEDELİNİ İRAN OLARAK ÇOK AĞIR ÖDERSİNİZ' DEDİM"

Erdoğan, "Hele hele ailemi bu işe karıştırmak, o bu işin çok daha ahlaki olmayan bir yanıdır ki bunu daha önce İran televizyonları yaptı. İran Devlet Başkanı ile bunu konuştum, dedim ki 'bak siz çok büyük bir yanlışın içindesiniz, eğer bu böyle devam ederse bunun karşısı çok ağır olur, bedelini siz İran olarak çok ağır ödersiniz'. On gün filan sürdü, daha sonra sitelerinden bunu kaldırdılar. Niye Çünkü iftira, yalan, takiye üzerine kurulu sistemler bu işi daha çok kullanıyor" ifadelerini kullandı.

"G20'DE KANADA BİZDEN 25 BİN MÜLTECİ İSTEDİ"

Erdoğan, "Yarın bu işler geride kaldığında oradaki kardeşlerimizin karşısına başımız dik çıkacağız. G20'de Kanada, bizden 25 bin mülteci istedi. Çalışmalarını yapıyoruz" dedi.

"İŞKUR VASITASIYLA KATAR'A BİR MİKTAR TÜRK VATANDAŞINI DA GÖNDEREBİLECEĞİZ"

Erdoğan, "Dün Katar ziyaretinde mültecilerden bir kısmını alabiliriz dedi. İŞKUR vasıtasıyla Katar'a bir miktar Türk vatandaşını da gönderebileceğiz. Suriye ile ilgili görüş farklılığımız olan ülkelere karşı özel bir husumetimiz yoktur. Bununla birlikte egemenlik haklarımızla ilgili hassasiyetimizden en küçük bir taviz vermemizi de kimse bizden beklemesin" dedi.

"TÜRKİYE, BUGÜN DE KENDİSİNE DOST OLANLARA KAZANDIRAN, HUSUMET BESLEYENLERE KAYBETTİREN BİR KONUMDADIR"

Erdoğan, "Bu millet aç kalır, açıkta kalır ama asla istiklalinden vazgeçmez. Sokullu Mehmet Paşa, İnebahtı Savaşı ile ilgili, 'Biz Kıbrıs'ı almakla sizin kolunuzu kestik, sizse İnebahtı'nda bizim sakalımızı traş ettiniz' diyor. Kesilen kol yerine gelmez ama kesilen sakal daha gür olarak yeniden çıkar. Türkiye, bugün de kendisine dost olanlara kazandıran, husumet besleyenlere kaybettiren bir konumdadır. İlişkilerimizi, kin, nefret, hırs gibi duygular üzerine değil insani ve diplomatik zemin üzerine kuran bir ülkeyiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Haa Kim Petrol Alıyor; George Haşravi Bu İşin En Büyük Tüccarıdır (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay: Kapsamlı Bir Çözümü Destekliyoruz. Kategorik Olarak Hiçbir Şeyin Karşıtı Değiliz
    12:24 Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay: Kapsamlı Bir Çözümü Destekliyoruz. Kategorik Olarak Hiçbir Şeyin Karşıtı Değiliz

    KKTC'de Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs sorununa ilişkin, "KKTC hükümetinin uluslararası toplumun parçası hâline gelecek bir kapsamlı çözümü destekliyoruz. Kategorik olarak bir şeyin karşıtı değiliz. Her ne olacaksa nihai ortaklığın veya ilişki biçiminin zaman içerisinde belirlenmesi gerektiğini ve bugünden belirlenmeye kalkılırsa zamanı yitireceğimizi düşünüyoruz" dedi. Özersay "sahte üniversite diploması" krizine ilişkin, "YÖK heyeti geldi, YÖDAK ile birlikte çalışarak sorunu çözecek. Evet bunu konuşmamız lazım, doğrudur ama eğer biz mevcutların üzerini örterek 'Yeni bir sistem yaratalım, geçmişe bakmayalım' dersek, bu çuval içerisinde kalan o çürümüş patatesler hepsini çürütecek ve bu koku gitmeyecek." diye konuştu.

  • Muğla'da Uyuşturucu Tacirlerine Operasyon: 1 Tutuklama
    12:24 Muğla'da Uyuşturucu Tacirlerine Operasyon: 1 Tutuklama

    Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucu tacirlerine yönelik 12 ayrı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, 126,87 gram esrar, 0,45 gram Metamfetamin, 5 adet kağıda emdirilmiş sentetik Bonzai maddesi, suçtan elde edildiği değerlendirilen 11 bin 400 TL ve 20 İngiliz Poundu para ile hassas terazi ele geçirildi. 2 şahsa uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan, 11 şahsa uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan adli işlem yapılırken, 1 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Mardin'de Tartışma Sonrası Tabanca İle Ateş Açan 2 Şahıs Tutuklandı
    12:24 Mardin'de Tartışma Sonrası Tabanca İle Ateş Açan 2 Şahıs Tutuklandı

    Mardin'in Artuklu ilçesinde bir kafede çıkan tartışma sonrası 2 kişi tabanca ile havaya ateş açtı. Polisin yaptığı çalışma sonucunda 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada tabanca ve fişekler ele geçirildi. Tutuklanan 2 şahıs cezaevine gönderilirken diğer 10 şahıs adli kontrolle serbest bırakıldı.

  • Kayseri İhracatı Şubat Ayında Yüzde 17.67 Arttı
    12:23 Kayseri İhracatı Şubat Ayında Yüzde 17.67 Arttı

    Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.67 artışla 314 milyon 61 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı. Gülsoy, zorlu dönemde özverili çalışmalarıyla başarıya imza atan ihracatçıları kutladı ve destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Ankara'daki Barajların Doluluk Oranı Açıklandı
    12:23 Ankara'daki Barajların Doluluk Oranı Açıklandı

    Ankara'da bulunan barajların toplam doluluk oranı yüzde 47,79, aktif doluluk oranı ise yüzde 40,72 olarak ölçüldü. Barajlardaki su miktarı ve tüketim göz önünde bulundurulduğunda yakın dönemde su sıkıntısı beklenmiyor.

  • Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir'de iftar programı düzenledi
    12:21 Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir'de iftar programı düzenledi

    Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir'de düzenlenen iftar programında Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Abdulmuttalip Demirel'e destek verdi. Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İslam coğrafyasında yaşanan acı ve zulümlere dikkat çekti. Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde ise lise öğrencilerine sınav motivasyonu ve stresle mücadele konularında bilgi verildi.

  • CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Seçmenlere Sandık Çağrısı
    12:21 CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Seçmenlere Sandık Çağrısı

    CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, seçmenlere sandık çağrısı yaparak, 'Bu pazar kullanacağımız oylar çok kıymetli, çok önemli. Karanlık düşünceleriyle içimizi karartan örümcek kafaları, tarikatları, onlara hizmet edenleri rahatsız edeceğiz. Bu pazar günü tek işimiz var o da oy kullanmak, geleceğimize ve irademize sahip çıkmak' dedi.

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Biri Tutuklandı
    12:19 Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Biri Tutuklandı

    Tekirdağ'da gerçekleştirilen operasyonda uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden biri tutuklandı. Diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonda yapılan aramalarda ise 15 gram esrar, 27 sentetik ecza, 15 gram metamfetamin ve 2 hassas terazi ele geçirildi.

  • CHP Milletvekili: AKP İktidarıyla Yaşlı Nüfus Yoksullaştı
    12:19 CHP Milletvekili: AKP İktidarıyla Yaşlı Nüfus Yoksullaştı

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarları döneminde yaşlı nüfusun yoksullaştırıldığını belirterek, dededen toruna harçlık döneminin bittiğini ve yaşlı kesimin çocukları ve torunlarının desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Gürer, Türkiye'de yaşlı nüfusun yoksulluk oranının arttığını ve emekli maaşlarının açlık sınırının altında kaldığını ifade etti.

  • Bozüyük'te firari hükümlüler yakalandı, düzensiz göçmen yakalandı
    12:19 Bozüyük'te firari hükümlüler yakalandı, düzensiz göçmen yakalandı

    Bilecik'in Bozüyük ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından aranan 2 firari hükümlü yakalandı. Ayrıca, düzensiz göçmen yakalanarak Bursa Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edildi.

  • CTP Girne Milletvekili Fikri Toros:
    12:19 CTP Girne Milletvekili Fikri Toros: "Kıbrıs Bölünemeyecek Kadar Küçük, Herkesi Barış İçerisinde Barındırabilecek Kadar da Büyüktür"

    KKTC'nin ana muhalefet partilerinden Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Dış İlişkiler Sekreteri ve Girne Milletvekili Fikri Toros, "CTP Kıbrıs kimliğinin devam edebilmesi için gerçek anlamda bağımsız bir Kıbrıs devletine ihtiyaç olduğu görüşündedir. Bu siyasi eşitliğin ve tek egemenliğin paylaşılabilmesi noktasında olmazsa olmaz olan bir şey olduğu görüşündedir. Kıbrıs bölünemeyecek kadar küçüktür. Herkesi barış içerisinde barındırabilecek kadar da büyüktür" açıklamasını yaptı.


Advertisement