Erdoğan: Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi Etaplar Halinde Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi Etaplar Halinde Sürüyor

Erdoğan: Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi Etaplar Halinde Sürüyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Edirne Kırklareli ve Tekirdağı birbirine bağlayacak Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin yapımının etaplar halinde sürdüğünü açıkladı. Projenin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 15 saate inecek. Erdoğan ayrıca Edirne'ye yapılan kamu yatırımlarını ve hizmetleri anlattı.

08.05.2023 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, " İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ı birbirine bağlayacak Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projemizin yapımı etaplar halinde sürüyor. Bu hat üzerinde Edirne ve Kapıkule istasyonları olacak. Projenin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate inecek." dedi.

Erdoğan, partisinin Edirne Selimiye Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, ülkeyi 21 yıldır eser ve hizmet siyasetiyle büyütürken elbette Edirne'yi ihmal etmediklerini söyledi.

Edirne'ye 46 milyar liraya yakın kamu yatırımı yaptıklarını aktaran Erdoğan, eğitimde 965 yeni derslik inşa ettiklerini, Gençlik ve Spor'da 7 bin 774 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtıklarını, farklı dallarda toplam 41 spor tesisi kazandırdıklarını anlattı.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için toplam 2 milyar lira tutarında kaynak aktardıklarını kaydeden Erdoğan, sağlıkta 400 yataklı Edirne Devlet Hastanesi dahil 12 hastane ve 33 sağlık tesisi yaptıklarını, yatak kapasitesi 260 olan Uzunköprü Devlet Hastanesinin inşaatının sürdüğünü bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla 6 bin 200 konut inşa ettiklerini, şimdi de "İlk Evim" projesiyle 1362 konut yapacaklarını, "İlk Arsam" projesiyle de 8 bin altyapısı hazır arsa vereceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Ulaştırmada 70 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 270 kilometreye çıkardık. Edirne-Kırklareli bölünmüş yolunun biten kesimlerini trafiği açtık, kalanlarını da tamamlıyoruz. TEM Edirne-Karaağaç bağlantı yolu ile tarihi Uzunköprü restorasyonuna devam ediyoruz. İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ı birbirine bağlayacak Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projemizin yapımı etaplar halinde sürüyor. Bu hat üzerinde Edirne ve Kapıkule istasyonları olacak. Projenin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate inecek."

Edirne'ye 8 baraj, 3 içme suyu tesisi, 50 sulama tesisi, 5 arazi toplulaştırma, 115 taşkın koruma tesisi, 32 gölet ve 3 atık su arıtma tesisi inşa ettiklerini kaydeden Erdoğan, "Edirne'de 628 bin dekar zirai araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize yıllık yaklaşık 2 milyar lira zirai gelir artışı sağladık. İnşaat safhasındaki 12 sulama tesisimizle 561 bin dekar araziyi daha sulayacağız. Edirneli çiftçilerimize 5 milyar lira tarımsal destek verdik." diye konuştu.

Şehirde 3 yeni organize sanayi bölgesi ve bir teknokent kurduklarını aktaran Erdoğan, Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule sınır kapılarını modernize ederek şehirdeki ticaret hacminin potansiyelini arttırdıklarını vurguladı.

"Pazar gününe kadar durmak yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, harabe durumundaki Edirne Sarayı'nı ecdadın hatırasına uygun şekilde restore ettiklerini, enerjide ise 98 bin abonesi olan şehrin nüfusunun yüzde 76'sına doğal gaz kullanma imkanı sunduklarını dile getirdi.

Mitingde AK Parti'nin ülkeye kazandıracağı hizmetlere ilişkin bir videonun gösterilmesi üzerine Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Nasıl buldunuz, iyi mi? Ben size inanıyorum. Herhalde siz de bize inanıyorsunuz. Ama pazar gününe kadar durmak yok, durmak yok. Bütün ulaşabildiğiniz yakınlarınıza, dostlarınıza ulaşmalısınız. Bunlar kitapsız, bunlar dinsiz. Kandil'den ezansız bu ahlaksızlar bay bay Kemal'e ne yapıyor? Destek veriyor. Selo, o da öyle. Şimdi bunlara gereken cevabı, biz şöyle kaldıralım ellerimizi... Büyük coşkuyla hepsi duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Hadi bakalım. Bu seçimde Edirne'den milletvekilleri sayısını arttırıyor muyuz? Bunu başarıyor muyuz? Ben size inanıyorum. Sizde de bu aşkı görüyorum. Sağ olun, var olun."

Kürsüye boynunda Keşanspor atkısıyla çıkan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, partisinin Edirne milletvekili adayları ve il teşkilatıyla da katılımcılara selam verdi.

"Duyanlara duymayanlara" şarkısına eşlik eden Erdoğan, bu sırada, "Biz Edirne'yi çok seviyoruz. 14 Mayıs akşamı çok daha fazlasıyla seveceğiz. Tamam, çok çalışıyoruz. Sizlerden müjde bekliyorum. Sizleri Allah'a emanet ediyorum" ifadelerini kullanarak, buradan Tekirdağ'daki mitinge geçeceğini söyledi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi Etaplar Halinde Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.


Advertisement