Erdoğan'ın Adana Adayının Değişmesini İstediği, Bahçeli'nin ise Değiştirmediği Konuşuluyor - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Adana Adayının Değişmesini İstediği, Bahçeli'nin ise Değiştirmediği Konuşuluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adana Büyükşehir Belediyesi Adayı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün değişmesini istediği ancak Devlet Bahçeli'nin bunu kabul etmediği iddia edildi.

21.12.2018 11:23  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti ve MHP yerel seçimler için yapacağı iş birliği çalışmalarında sona geldi. 30 büyükşehirde tek adayla seçime girmesi kararlaştırılan Cumhur İttifakı'nın kalan 51 ilin hangilerinde ortak aday çıkartacakları kısa süre içerisinde belli olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana Büyükşehir Belediyesi Adayı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün değişmesini istediği ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bunu kabul etmediği iddia edildi.

BAHÇELİ, SÖZLÜ'DEN VAZGEÇMEDİ

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, kulislerde MHP'nin Adana adayı ile ilgili değişikliğe gidebileceği konuşuluyordu. Geçtiğimiz günlerde Erdoğan ve Bahçeli'nin yaptığı görüşmede MHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü'nün de gündeme geldiği kaydedildi. Görüşmede Erdoğan'ın başka bir adayın bulunmasını istediğini ancak Bahçeli'nin Sözlü'yle devam etmek istediğini belirttiği ifade ediliyor.

Erdoğan'ın Adana Adayının Değişmesini İstediği, Bahçeli'nin ise Değiştirmediği Konuşuluyor
Bahçeli ve Erdoğan

VAZGEÇİLEN ORTAK LİSTE

İki parti arasındaki görüşmelerde belediye meclis üyeliklerinde daha önce oy oranlarının belli olmayacağı gerekçesiyle vazgeçilen ortak liste konusunda da MHP kurmayları "Herkes kendi listesini hazırlayacak. Ancak partilerin aday çıkarmadığı yerlerde belediye meclis üyeliklerinde ortak liste olabilir" dedi. Bu kapsamda AK Parti'nin oy oranının yüksek olduğu yerlerde MHP'li adaylara yer verilebileceği belirtiliyor.

Erdoğan'ın Adana Adayının Değişmesini İstediği, Bahçeli'nin ise Değiştirmediği Konuşuluyor
Hüseyin Sözlü
Erdoğan\'ın Adana Adayının Değişmesini İstediği, Bahçeli\'nin ise Değiştirmediği Konuşuluyor

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Adana Adayının Değişmesini İstediği, Bahçeli'nin ise Değiştirmediği Konuşuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement