Erdoğan'ın Almanya'da Konuştuğu Salonun Önünde Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Almanya'da Konuştuğu Salonun Önünde Gerginlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karlsruhe kentinde bulunan DM Arena Salonu'ndaki konuşması HDP'li grup tarafından protesto edilince gerginlik çıktı.

10.05.2015 15:55  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Karlsruhe kentinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kente geleceğini duyan Almanya Alevi Dernekleri Federasyonu 'Demokratik Güç Birliği' adı altında bir protesto gösterisi düzenledi. Erdoğan'ın konuşma yapacağı binanın önünde toplanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyen grubun içine PKK bayrağı taşıyan bir kişi girmeye çalışınca, bölgede arbede yaşandı. Polis kişiyi linç edilmekten son anda kurtardı. Olay çevredekilerin tepkisini çekerken Alman polisi bölgede güvenlik önlemlerini artırdı.

ERDOĞAN: BURADAKİ HER BİR KARDEŞİM BU SALDIRININ HEDEFİ

Erdoğan konuşmasında, gerginlikle ilgili şunları söyledi:

"İçeride ve dışarıda hala bu milletin inancına, kültürüne, tarihine, değerlerine düşmanlık edenler olduğunu biliyoruz. Bunların hedefi şahsım ve sadece hükümet değil. Bu değerlere sahip çıkan, bunları hayatında yaşatan tüm kardeşlerimizdir. Buradaki her bir kardeşim bu saldırının hedefidir. Şahsım olarak 40 yılı bulan siyasi hayatımda maruz kaldığım saldırıların hepsini de milletimin desteği, Rabbimin inayetiyle savuşturduk. Milletim bugüne kadar verdiğimiz her mücadeleyi, kendi değerlerinin mücadelesi olduğunu hamdolsun gayet iyi biliyor, bu mücadeleden de aynı anlayış, birlik ve beraberlikle başımız dik çıkacağımıza inanıyorum. Bunun için çok çalışmalıyız."

MÜSİAD'ın Almanya'da düzenlediği Karlsruhe Gençlik Buluşması etkinliğinde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"İçeride ve dışarı bu milletin değerlerine düşman olanların olduğunu biliyoruz, şahsım ve hükümet değil bütün vatandaşlarımız yaptıkları saldırılara maruz kalmıştır. Almanya'da yaşayan 1 milyon 450 bin seçmen seçimlerde belirleyici bir role sahip olacak. Biz yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın bulundukları ülkelerdeki temsilciliklerde oy kullanmalarının önünü açmış bulunuyoruz. Oy kullanmak bir külfet değil; tam tersine bir imkandır, ayrıcalıktır, fırsattır. Gücünüzü en iyi göstereceğiniz yer dağlardaki silahlar değil sandıktır.

Biz silahları kullanarak iktidar olmadık. Birileri silahlı terör örgütlerini kullanarak bir şeyler yapmaya çalışıyor

Almanya Cumhurbaşkanı'yla dün bir telefon görüşmesi yaptım. " Türkiye'nin refah düzeyinin ne denli arttığını görüyorum. Bunu Türkiye ziyaretinde de hissettim" dedi. Artık 50 yıl önceki Türkiye yok. Sizler bu yeni vatanın alperenlerisiniz.

Bunlar sevemezler. İnsan öldürende sevgi olur mu? İnsanları katledende sevgi olur mu? Öyleyse oyuna gelmemeniz lazım.

Onlar tek millet diyebilir mi? Tek bayrak diyebilir mi? Tek vatan diyebilir mi? Tek devlet diyebilir mi? O zaman 7 Haziran'da bunu diyemeyenlere gereken cevabı benim Almanya'daki kardeşlerim vermelidir.

"BENDEN DAHA ALEVİSİ OLAMAZ"

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bile onları rahatsız etti. Avrupa'da da Ali'siz Alevilik'ten bahsediyorlar. Eğer Alevilik Hz. Ali'yi sevmek ise benden daha Alevisi olamaz. Ancak Alevilik bir dinse Tayyip Erdoğan orada yok.

Marmaray şu ana kadar 73 miklyon kişiyi taşımış durumda. Biz Fatih'in torunlarıyız. Dedemiz Fatih gemileri karadan yürüttü. Biz de metroyu denizin altından yürütüyoruz.

Kurusıkı atmakla devlet yönetilmez.

Hastanelerde rehin kalma dönemi bitti. Bu ülkedeki ölüleri bile rehin aldılar.

Cumhurbaşkanı taraf olmaz diyorlar, doğru. Ama ben milletin tarafındayım.

İngiltere'de seçimi kaybeden üç muhalefet lideri istifa etti. Ben hep ne diyordum. Eğer bu seçimden birinci çıkmazsak istifa edeceğim diyordum. Diğerlerini de davet ediyordum. Ama kabul etmiyorlardı. Şimdi bu seçimde de böyle bir söz veren muhalefet partisine rastlamadım. Ama bakın Sayın Başbakan birinci gelemezsem istifa derim diyor."

Erdoğan\'ın Almanya\'da Konuştuğu Salonun Önünde Gerginlik
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Almanya'da Konuştuğu Salonun Önünde Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (122)

  • Bir adam: Senin krallığını yıkarsa yıkarsa HDP yıkar. 310 13 Yanıtla
  • sezar: RTE bu ülkenin yakasından duş artık yav 194 7 Yanıtla
  • yeterrr: Yeniden yine istikar diyorum oyum AKP 11 109 Yanıtla
  • sahın: alevıyım malatyalıyım sonuna kadar akp dıyorumm aklı olan bolucu vampır bdp ye oy vermezz. . 18 96 Yanıtla
  • KONYALI: BU İKTİDARIN 1 AYDAN AZ ÖMRÜ KALDI 7 HAZIRANDA SANDIAGA GÖMÜLECEKLER AZ KALDI MİLLET AC MILLET BORC BATAGINDA MILLET ISTEMIYORR 20 58 Yanıtla
  • xsuskun: Ben bu yorum yapanları anlamıyorum 13 partiye karşı cumhurbaşkanı olmuş öyle boyle bir zafer değil ama hagla onu destekleyenlere hakaret edilmekte 12 yildir AKP oyunu katlayarak yoluna devam etmekte ama hagla saygı duyan yok müslüman partiler hep ayni algiyla yıkılmaya çalışılmakta yıllardır hep ayni algı operasyonu hırsız lıkla suclanmakda ama nedense hep bu ülkeye müslüman partiler yatırım ve hizmet vermek de çalan çırpan dinsiz imansizlar ama.suçlanan iftira atanlar hep onlar 13 partiye karşı zafer salayani teprik edersin 12 yildir oyunu katlayarak gelene saygı duyarsin böyle edepsizlik etmezsin ona gönül vermiş oy vermiş insanlara hakaret etmezsin ama eğer insansan 49 25 Yanıtla
  • ASİ İHL Lİ MÜDÜR: Türkiyenin huzurunu bozduğun yetmedi Avrupa daki vatandaşların da huzurunu bozmaya gittin. 31 27 Yanıtla
  • mhpli: parsel parsel gideksiniz hirsizlar 37 20 Yanıtla
  • chpli: haramilerin saltanati yikilcak 30 25 Yanıtla
  • SİVEREKLI ZAZA: CANIMIZ SANA FEDA OLSUN...DÜNYA LIDERI...OY NAMUSSA. BIZIM OYUMUZ. AKP.YE... 11 39 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement