Erdoğan: Irkçı Pensilvanya Sahnede - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Irkçı Pensilvanya Sahnede

Erdoğan: Irkçı Pensilvanya Sahnede

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bütün karanlık güçlerin Ak Parti iktidarını nasıl çökertiriz gayreti içinde olduğunu belirterek, "Tüm kardeşlerimin sorunlarını yıllarca inkar eden, yıllarca bu topraklara kimliklere inançlara karşı çıkan her darbenin arkasından çıkan CHP şimdi de sahnede.

26.07.2014 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bütün karanlık güçlerin Ak Parti iktidarını nasıl çökertiriz gayreti içinde olduğunu belirterek, "Tüm kardeşlerimin sorunlarını yıllarca inkar eden, yıllarca bu topraklara kimliklere inançlara karşı çıkan her darbenin arkasından çıkan CHP şimdi de sahnede. Gerilim siyasetinden medet uman, kandan gözyaşından medet uman HDP sahnede. On yıllardır manşetlerinden kan akan, şiddet akan medya yine sahnede. Irkçı Pensilvanya'da sahnede. Bunlar bir araya geldiler, ne kadar ırkçı varsa bir araya geldiler. Çatışmadan, zulümlerden, işkencelerden medet uman ne kadar odak varsa şu anda yan yana geldiler" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da düzenlediği miting 2 saat gecikmeyle başladı. Saat 16.00'da başlayacağı açıklanan mitinge katılan yaklaşık 5 bin kişi 41 dereceyi bulan sıcaklıkta 2 saat miting alanında bekledi. Alandakilere serinlemeleri için sık sık su buharı sıkıldı. Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri alınırken, havadan bir polis helikopteri uçuş yaptı. Çevre illerden gelen takviye ekiplerle kentte yaklaşık 7 bin polis görevlendirildi, yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi.

SON OSMANLI PADİŞAHI

Miting alanına Osmanlı Ocakları Güneydoğu Temsilciliği tarafından üzerinde Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu. 'Son Osmanlı padişahı cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan' ile Türkçe ve Kürtçe, 'Halkların kardeşliği için Erdoğan', 'Asrın Selahaddin'i Kudüs sizi bekliyor' ile Türkçe 'Diyarbakır sana inanıyor', ' Zalime alp, mazluma eren olan milletin adamı', 'Anadolu yiğidi, mazlumun yiğidi' pankartları da asıldı. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile platformda kendilerine verilen güvercinleri uçurdu. Diyarbakır'ın 30 Mart yerel seçimlerinde yüzde 35 ile kendilerine desteğini sürdürdüğünü ve kendilerine sahip çıktığını belirten Başbakan Erdoğan, "Haksızlık karşısında eğilmeyenlere teşekkür ediyorum. Pensilvanya ihanet şebekesinin tuzağını bozduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Yeni Türkiye'nin, büyük Türkiye'nin yanında bulunduğunuz bu kardeşinizin yanında durduğunuz için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

FAİLİ MEÇHULLERİN ARKASINDA KİM VARSA, BU SALDIRILARIN ARKASINDAKİ AYNI

Başbakan Erdoğan, 8 ay önce Diyarbakır'da Irak Kürdistan Başkanı Mesut Barzani, ve sanatçı Şivan Perwer ile birlikte geldiğini hatırlatarak, Diyarbakır'ın o gün sevinçten ağladığını söyledi. Başbakan Erdoğan, şöyle dedi: "Diyarbakır aradığı huzuru, kardeşlik iklimini teneffüs ettiği için ağladı. Diyarbakır ile birlikte İstanbul, Antalya, İzmir ağladı, Ankara ağladı. O güzel ve kardeşlik manzarası, o dayanışma manzarası herkesin yüreğinde umut ışığı yarattı. Bu umut verici, bu tarihi manzarının ardından ne yaptıklarını sizlerde gördünüz. 81 vilayetin sevinç gözyaşlarından birileri rahatsız oldu. 77 milyonun kucaklaşmasından birileri rahatsız oldu. O malum çevreler Diyarbakır'daki kardeşlik toplantımızdan rahatsız oldu. Diyarbakır'da bu kardeşlik manzarasını bozmak için uğraştılar. Kardeşliğimizi çözüm sürecini hedef aldılar. Gezi olaylarının arkasındaki gerçek aktörleri sizler yakından tanıyorsunuz. 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişimlerinin arkasındakileri sizler çok iyi tanıyorsunuz. Faili meçhullerin arkasında kim varsa işte bu saldırıların arkasında da aynı anlayış var."

IRKÇI PENSİLVANYA SAHNEDE

Başbakan Erdoğan, bütün bu karanlık güçlerin Ak Parti iktidarını nasıl çökertiriz gayreti içinde olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Bütün bunlara rağmen dik durduk, yola o şekilde devam ettik. 17 Aralık darbesinin içinde neler vardı? Ülkemizin düşmanlarının birer kuklası oldular. Biz Pensilvanya çetesiyle uğraştığımız gibi onların arkasındaki güçlerle de savaşıyoruz. Onlar Türkiye'yi faili meçhullerle, çatışmalarla gençlerin kanlarının aktığı Diyarbakır zindanından feryatların yükseldiği dönemi istiyorlardı. Ama hamdolsun bunu başaramadılar. Tuzakların üzerinde tuzak vardı. Rabbim kurulan bu tuzakları alt üst etti. Ama şimdi o eski Türkiye koalisyonu şimdi bir daha ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı adayıyla, eski Türkiye hayalini bir kez daha kurmaya başladılar. Tüm kardeşlerimin sorunlarını yıllarca inkar eden, yıllarca bu topraklara kimliklere inançlara karşı çıkan her darbenin arkasından çıkan CHP şimdi de sahnede. Gerilim siyasetinden medet uman, kandan gözyaşından medet uman HDP sahnede. On yıllardır manşetlerinden kan akan, şiddet akan medya yine sahnede. Irkçı Pensilvanya'da sahnede. Bunlar bir araya geldiler, ne kadar ırkçı varsa bir araya geldiler. Çatışmadan, zulümlerden, işkencelerden medet uman ne kadar odak varsa şu anda yanyana geldiler."

IRKÇI, OMURGASIZ ADAY

CHP ve MHP'nin ortak aday çıkardıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Türkiye'yi tanımayan, bilmeyen Türkiye'nin sorunlarından haberi olmayan bu aday nereye giderse oraya göre konuşuyor. Batı'ya gidiyor ulusalcı oluyor, başka bölgelere gidiyor ırkçı oluyor. Doğu'ya geliyor buranın nabzına göre şerbet vermek istiyor, ama şerbeti yok. Ben burada sizlere özellikle bir tarihi hatırlatacağım. İstanbul'da bu aceminin eline bir dergi tutuşturdular. Bu Monşer aday kendisini destekleyen o dergiyi aldı. Şimdi ben Diyarbakır'da o rezil derginin bazı kapaklarını sizlere hatırlatacağım. Kürt sorunu yoktur, Kürt istilası vardır, bu derginin kapaklarında vardı. Açlık grevi yapanlara açlıktan geberin diyen kapaklar yaptılar. Devlet Dersimlilerden, Dersimliler devletten özür dilesin diye kapak yaptılar. Şahsımın idamını isteyen kapaklar attılar. İşte bu Monşer aday çıktı bu ırkçı dergi ile poz verdi. Ruhunda ne varsa o dergiyi elinde tutarak içinde olanı dışarıya aksettirdi. Secaat arz ederken sirkatin söyledi. Ben inanıyorum ki bu Diyarbakır'da bu ırkçı ve omurgasız adaya hiç oy çıkmayacak. Doğu ve Güneydoğu bu ırkçı adaya gereken cevabı verecektir. Biz ırkçı değiliz. Biz siyasi Kürtçü değiliz. Siyasi Türkçü de değiliz. Biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkesiyle, Romanıyla, Abazasıyla bütün yaradılmışları yaradandan ötürü seviyoruz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin son zamanlarda 'Kürt kardeşim' dediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Ey Bahçeli sen bugüne kadar Kürt kardeşim demezdin yahu ama hamd ediyorum öğrenmiş. Yahu bu siyaset insanlara neler yaptırıyor. Çünkü biz inananlar kardeştir diyerek hiç ayrım etmeden baştan beri kardeşim dedik. Biliyorsunuz HDP Cumhurbaşkanlığı için bir aday çıkardı. Bir kere bu HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarması Türkiye'de tesis ettiğimiz özgürlük ve demokrasi ortamının en güzel örneği. O da nereye gitse oraya göre konuşuyor. Dün diyor aslında adayımız hanım olmalıydı diyordu. Yahu sen hanım çıkardın da olmaz mı dediler. Türkiye'nin nerelerden nerelere geldiğini görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

SEN SATILMIŞ OLABİLİRSİN AMA ANNELER SATILMIŞ DEĞİL

HDP'nin bölgenin CHP'si olmaya çalıştığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Bu HDP aynen CHP gibi tek parti zulmünü benim Kürt kardeşlerime uygulamaya alışıyor. Farklı düşüneni tehdit ediyorlar. Milli değerleri özellikle de bizim dini değerlerimizi her fırsatta tahkir ediyorlar. Dağa zorla kaçırılan ve faryat eden anneleri rencide edebilecek kadar insafsızlar. Anneler evlatları için yürekli cesur bir eylem ortaya koyuyor, Peki bu HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı ne dedi; 'Bu anneler istihbarat örgütünün kendilerine verdiği ücret karşılığında bu eylemi yapıyor' dedi. Sen belki kendin satılmış olabilirsin, ama bu anneler satılmış değildir. İşte bunların bu annelere bakışı bu, gençlere bakışı bu. Bunlar sadece annelerin göz yaşını döken, gençlerin sadece kanını seven bunlar. Sadece dirileri değil, sadece ölüleri seven, ama ben Diyarbakırlı tüm yürekli annelerini kutluyorum o annelere bir kez daha selamlarımı gönderiyorum. Diyarbakır'ın, Doğu ve Güneydoğu'nun annelerinin bu kan tacirlerine artık itiraz etmesi gerekiyor. Kardeşlerim CHP ne yapıyorsa bu HDP de onun izinden gidiyor" dedi.

İTTİFAK DOĞU, GÜNEYDOĞU HALKINA İHANETTİR

HDP Genel Başkanı'nın CHP ile ittifak yapmak istediklerini söylediğini ve CHP'nin kabul etmediğini belirten konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu ittifak girişimi Doğu ve Güneydoğu halkına ihanettir. CHP, Dersim'in mimarıdır. CHP kapanan camilerin failidir. CHP yasakların, baskıların, işkencelerin, faili meçhullerin, Diyarbakır cezaevinin savunucusudur. CHP demek ırkçılık, zulüm, ayrımcılık demektir. İşte HDP gitti, bu CHP ile ittifak arayışlarına girdi. Ne diyor HDP adayı, birlikte dans edelim diyor. İşte tamda CHP kafası, zihniyeti budur. Diyarbakır'da inşallah bu CHP kafasına oy çıkmayacak. HDP'ye sandıkta inşallah gereken dersi gerecektir. Şunu unutmayın CHP-MHP diğer ulusalcı, ırkçı, ayrımcı partilere verilecek her oy eski Türkiye'ye gidecektir. HDP'ye verilecek her oy eski Türkiye'yi isteyenlere destek olacaktır."

Başbakan Erdoğan, şahsına verilen her oyun çözüm sürecine verilmiş olacağını ifade ederek, "Çözüm sürecinde annelerin gözyaşının dinmesi var. Çözüm sürecinde dağa kaçırılan yavrularımızın ana ocağına dönmesi var. Çözüm sürecinde artık dağda geleceği ne olacak bunu bilmeyenlerin kendi köyüne mezrasına evine dönmesi var. Çözüm sürecinde ne var? Çözüm sürecinde barış, özgürlük, huzur, refah, birlik beraberlik kardeşlik var. Bunu biz başlattık. Milli birlik kardeşlik ardından çözüm süreci dedik ve şimdi bunu yasal zemine oturttuk. Bu yasal zeminle birlikte mevzuatı da değiştiriyoruz" dedi.

Yeni bir Türkiye inşa ettiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, "Şunu unutmayın. Yıllarca bu ülkenin efendisi sahibi gibi davrananlar Türkiye demokratikleştikçe kaybettikleri hissine kapılıyorlar. Çözüm süreci ilerledikçe, kardeşlik pekiştikçe bazıları ellerindeki imtiyazların kaybettiğini görüyor. Biz bu çözüm yoluna başımızı koyduk, bedenimizi koyduk. Bu kardeşliği baltalamak için önümüze çok engeller çıkardılar. Dimdik durduk. Sizin hayır dualarınız sayesinde dik durduk" dedi.

PENSİLVANYA İLE DAHA GÜÇLÜ MÜCADELE EDECEĞİM

Türkiye üzerindeki baskıları kendilerinin kaldırdığını anlatan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin normalleştiğini belirterek, sürecin de emin adımlarla ilerlediğini söyledi. 10 Ağustos'un Türkiye için bir milat olacağını söyleyen Erdoğan, şöyle dedi: "10 Ağustos iç ve dış politikamız için ekonomimiz ve demokrasimiz için milattır. İnşallah Türkiye düşmanlarının kaybedeceği yeni Türkiye'nin kazanacağı bir seçime gidiyoruz. Ben Diyarbakır'ın yeni Türkiye'nin tarafında duracağına biliyorum. Diyarbakır'ın hakkın çözümün yanında saf tutacağına gönülden inanıyorum. Çözüme, kardeşliğe bir kez daha evet ediyormuyuz Diyarbakır? Türkiye'nin gücüne güç katıyormuyuz Diyarbakır? 10 Ağustos'ta mührü milletin adayına basıyormuyuz? Diyarbakır tamam inşallah diyor. Diyarbakır Türkiye'nin gücüne güç katıyor. Allah sizden razı olsun. Diyarbakır'da bir kez daha dik bir duruş sergileyeceğim. Pensalvanya ile daha güçlü mücadele edeceğiim. İslam coğrafyasının 5'inci Haremi Şerifi'nin katkısı çok önemlidir. Sen evet dersen sadece Diyarbakır değil, Erbil güç kazanacak. Kerkük, Musul Bağdat güç kazanacak." Başbakan Erdoğan, konuşmasının son bölümünde Diyarbakır'a hükümetlerinin yaptığı yatırımları anlatıp, Diyarbakırlıların bayramlarını kutladı. Başbakan Erdoğan, bayramda yola çıkacak vatandaşları da uyararak, "Lütfen bayramda alkollü araç kullanmayın. Aşırı hız yapmayın. Bingöl'deki kazada şimdi aldığım bilgiye göre 12 kardeşimiz öldü. Allah yakınlarına sabır versin. Çok dikkatli olacağız. Şu trafik terörden çok daha fazlasını bizden aldı. Onun için dikkatli olacağı. Bizi sevdiklerimizden mahrum bırakmasınlar. Dualarınızda da Filistin'i, Gazze'yi, Suriye'yi unutmayın, Allah bizi iyi yoldan doğru, yoldan ayırmasın. Allah bizi millete hizmet yolundan ayırmasın. Bize Allah yeter, bize millet yeter, bize Türkiye yeter" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan: Irkçı Pensilvanya Sahnede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı
    01:38 Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü'nde Türk fotoğraf sanatçısının sergisi açıldı

    Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde Mustafa Dedeoğlu'nun 'İstanbul'dan Anadolu'ya' başlıklı fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergi, Türkiye'nin zengin kültürel ve doğal manzaralarını gözler önüne seriyor ve 2 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı
    01:28 Artvin'de çöp döküm ve depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın çıktı

    Artvin-Ardahan kara yolunun Varyant mevkisinde Çoruh Vadisi kenarındaki vahşi çöp depolama sahasında metan gazı patlaması sonucu yangın başladı. Artvin Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor
    01:22 Antalya, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle yaşanan ihracat kaybını doğu ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor

    Antalya'da domates üretimi yapan ihracatçılar, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle ihracat kaybını Doğu Avrupa ülkeleriyle kapatmaya çalışıyor. İhracatın yüzde 90'ını Ukrayna'ya yapan Antalya, savaşın etkisiyle pazardaki satış oranının yüzde 70 düştüğünü belirtiyor. Üretim maliyetlerinin yüksek olması ve ulaşım sorunları da ihracatçıların karşılaştığı diğer sorunlar arasında yer alıyor.

  • Bakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi
    01:20 Bakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya'nın Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba'yı Dışişleri Bakanlığı'nın Resmi Konutunda ağırladı.

  • Adıyaman'da kavşakta meydana gelen kaza sonucu 4 kişi yaralandı
    01:18 Adıyaman'da kavşakta meydana gelen kaza sonucu 4 kişi yaralandı

    Adıyaman'ın Atatürk Bulvarı Valilik Kavşağı'nda meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada Ahmet Can B., Gülsüm B., Müslüm B., ve Remziye K. yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Muş'ta 40 bin TL'ye çoban bulunamıyor
    01:11 Muş'ta 40 bin TL'ye çoban bulunamıyor

    Muş'ta havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor. Gençlerin kırsal bölgelerden şehirlere göç etmeyi tercih etmeleri, Muş'un besicilik anlamında iş gücü eksikliğine yol açıyor. Muş'un besicilik geleneğini sürdürmek ve sektörün geleceğini güvence altına almak için çoban bulma sorununun etkili bir şekilde ele alınması gerektiği belirtiliyor.

  • Apple, iPhone 16 ile tasarım değişikliklerine gidiyor
    01:09 Apple, iPhone 16 ile tasarım değişikliklerine gidiyor

    Apple'ın iPhone 16 modelinde dikey kamera kurulumuna geri dönüş yapacağı ve SIM kart tepsisi yerine Eylem düğmesi kullanabileceği belirtildi. Yeni sızıntılar, iPhone 16 serisinin tasarımında yapılan değişiklikleri ortaya koydu. Ayrıca çerçevelerin incelmesi, telefonun darbelere karşı daha hassas olabileceğini gösteriyor.

  • Türkiye'de En Popüler Dijital Akış Platformları
    01:09 Türkiye'de En Popüler Dijital Akış Platformları

    Son yıllarda DVD'ler, yerini dijital akış platformlarına bırakmış durumda. Türkiye'de hızla yaygınlaşan dijital akış platformları arasında en popüler olanı yüzde 38 pazar payıyla BluTV oldu. İkinci sırada yüzde 27 pazar payıyla Netflix yer alırken, Amazon Prime Video yüzde 19 pazar payıyla üçüncü sırada yer aldı. Disney+ ve MUBI ise daha küçük pazar paylarıyla listeye dahil oldu.

  • Türkiye, Günlük Elektrik Üretiminin Yüzde 78,5'ini Yenilenebilir Enerjiden Karşılıyor
    01:09 Türkiye, Günlük Elektrik Üretiminin Yüzde 78,5'ini Yenilenebilir Enerjiden Karşılıyor

    Türkiye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın açıklamalarına göre 12 Nisan tarihinde günlük elektrik üretiminin yüzde 78,5'i yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarının Türkiye'nin cari açığı azaltma, enerji arz güvenliği sağlama ve karbon nötr hedeflerine ulaşma konularında kritik bir rol oynadığı vurgulandı. Ayrıca, 2024 yılında lisanssız yenilenebilir yatırımlar için 7 bin 500 megavatlık ek kapasite ilan edildi ve 2035 yılına kadar güneş ve rüzgar santrallerinin devreye alınarak yenilenebilir enerjinin üretim içindeki payının yüzde 55'e yükseltilmesi hedeflendi.

  • Erdal Beşikçioğlu, Belediye Başkanı olarak ilk nikahı kıydı
    01:09 Erdal Beşikçioğlu, Belediye Başkanı olarak ilk nikahı kıydı

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinden aday olan ve 31 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilen oyuncu Erdal Beşikçioğlu, başkan olarak ilk nikahını kıydı. Belediyenin hesabından yapılan paylaşımda, Beşikçioğlu'nun Berkay Dinçsoy ve Mine Kaya çiftinin nikahını kıyarak, çiftimize ömür boyu mutluluklar dilediği ifade edildi. Paylaşımda ayrıca çiftin ve ailesinin Erdal Beşikçioğlu ile fotoğrafları da yer aldı.

  • İBB Başkanı İmamoğlu'nun resminin asılmasını isteyen CHP Meclis üyesine Başkan Cin'den cevap
    01:06 İBB Başkanı İmamoğlu'nun resminin asılmasını isteyen CHP Meclis üyesine Başkan Cin'den cevap

    Pendik Belediye Meclisi'nde CHP meclis üyesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediyeye resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Belediye Başkanı Cin ise, 'Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de Ekrem Bey'in resmini asacağım' dedi.

  • Türk ve İngiliz Girişimciler Londra'da Buluştu
    01:03 Türk ve İngiliz Girişimciler Londra'da Buluştu

    Londra Oyun Festivali kapsamında Türk ve İngiliz girişimciler, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliğinde düzenlenen bir resepsiyonda bir araya geldi. Büyükelçi Osman Koray Ertaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, festival başkanı Michael French, Women in Games Türkiye Kurucusu Simay Dinç ve önemli oyun firmalarının temsilcileri katıldı. Büyükelçi Ertaş, Türk oyun sektörünün önemli başarılara imza attığını belirterek, Türkiye'nin küresel oyun sektörüne destekler sağladığını vurguladı. İki ülke arasındaki işbirliklerinin artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini ifade etti.


Advertisement