Erdoğan: "Kargalar bile size güler" - - Son Dakika
Politika

Erdoğan: "Kargalar bile size güler" -

Erdoğan: "Kargalar bile size güler" -

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benim onların başarılarına yönelik kullandığım ifadeleri 'nereden nereye' diye vermişler.

23.02.2014 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benim onların başarılarına yönelik kullandığım ifadeleri 'nereden nereye' diye vermişler. Ben de söylüyorum, nereden nereye? Sizlere bu ülkede verdiğim hizmeti nereye koyacaksınız? Sizin başınızdaki liderinizin bana göndermiş olduğu methiye dolu kitapları nereye koyacaksınız? İş adamlarına tespihler gönderdiği gibi bana gönderdiği tespihleri de iade etmemi bekliyorsanız, kısa zamanda onları da iade ederim" dedi.

Erdoğan, partisinin Kütahya Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, dün Sivas'ta yaşadığı bir olayı, "Valilikte sekiz kızımız yanıma geldi, başı açık, başı örtülü. Bunlar paralel yapının evlerinde kalıyor. Çok enteresan bir şey söylediler, 'Başbakanım, ablalar bizi gece kaldırıyor, size beddua ettiriyorlar. Bir çok şey düşünebilirdim ama bunu gerçekten düşünmezdim" sözleriyle anlattı.

Afyonkarahisar'da da dağıtılan broşürlerin kendisine gösterildiğini, o broşürlerde de buna benzer yazılar olduğunu aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim bir çok onların katıldığım toplantılarında, onların başarılarına yönelik kullandığım ifadeleri 'nereden nereye' diye vermişler. Ben de söylüyorum, nereden nereye? Sizlere bu ülkede verdiğim hizmeti nereye koyacaksınız? Sizin başınızdaki liderinizin bana göndermiş olduğu methiye dolu kitapları nereye koyacaksınız? İş adamlarına tespihler gönderdiği gibi bana gönderdiği tespihleri de iade etmemi bekliyorsanız, kısa zamanda onları da iade ederim. Çünkü bir şeyi bilmemiz lazım, bizim adam gibi adamlara ihtiyacımız var. Devletin kurumlarında her türlü yanlışı, her türlü yolsuzluğu yapacaksınız, bu vatanın evlatlarını yolsuzlukla suçlayacaksınız, emniyette, yargıda bir kısım yapılanmayla kalkıp insanları takip edeceksiniz, insanların mahremine gireceksiniz, konuşmalarını dinleyeceksiniz bunun ne insani ne vicdani ne İslami hiçbir yanı yoktur. Dinleyemezsiniz. Bu konuda daha fazla çalışmamız lazım. Daha çok gayret edeceğiz. Bugünlere bu şekilde gelmeyi istemezdik. Ne yazık ki buraya getirdiler."

Vatandaşların isteklerine de kürsüden yanıt veren Erdoğan, sorunların çözüleceğini, AK Parti kadrolarının millete efendi olmaya değil millete hizmetkar olmaya geldiğini vurguladı. Erdoğan, "Bu hizmet yolunda, bunu tabii başka hizmetlerle de karıştırmayın, hizmet denince akla sadece belli bir grup gelmesin. Bu ülkede çok cemaatler var. Cemaat denince de akla sadece malum örgüt gelmesin. Çok cemaatler var, hepsi de bu ülkede çok hayırlı niyetlerle çok hizmetler verdiler. Vermeye devam ediyorlar ve devam edeceğiz" diye konuştu.

İstanbul'un fethinin 600'üncü yılını, 2023'ü ve 1071'in bininci yıl dönümünü hedef olarak gösterdiklerini hatırlatan Erdoğan, muhalefetin ise böyle büyük hedefler ortaya koyamadığını kaydetti. Erdoğan, "Onların ne yaptığı ortada, kalkmışlar daha Cumhurbaşkanı onaylamadan Meclisten geçmiş bir yasayı Anayasa Mahkemesine götürüyorlar. Bu ne cehalet? Cumhurbaşkanının onaylamadığı yasayı Anayasa Mahkemesine götürürseniz kargalar bile sizin bu halinize güler. Nitekim güldüler. İş yapacakmış gibi görünüp maalesef kendilerini rezil ediyor, gülünç durumuna düşürüyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

-"Kütahya CHP'nin, paralel örgütün yedekliğini yapanlara yetki vermeyecek"

30 Mart'ta Kütahya'dan yüksek oy oranı beklediğini dile getiren Erdoğan, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları üzerine, "Sizin dualarınızdır zaten bizi dik, dimdik, bir, iri, diri tutan. Bununla bu yolda yürüyoruz. Kütahya kendisine yaraşanı 30 Mart'ta yapacak. Kütahya iş bilmezlere, CHP'nin, paralel örgütün yedekliğini yapanlara, cesur davranmayanlara değil plana, projeye, vizyona yetkiyi verecektir" ifadesini kullandı.

Belediye başkan adayı Kamil Saraçoğlu'nun arkasında, yanında olduğunu belirten Erdoğan, "Kütahyamızı daha iyi yapacağız" dedi. Vatandaşlara "Sakın MHP'ye güvenmeyin" diyen Erdoğan, Sakarya ve Düzce depremleri olduğunda MHP'nin hükümet ortağı olduğunu, depremlerin ardından vatandaşların "rezil olduklarını" söyledi. Van depreminin ise kendi hükümetleri döneminde meydana geldiğini anımsatan Erdoğan, "Van depremi oldu anında müdahaleyle işi bir yılda bitirdik. Simav depremi oldu, anında müdahale ettik. Şu anda yeni Simav mı daha iyi eski Simav mı daha iyi" diye sordu.

Bingöl'de de bir yılda yeni bir şehir kurduklarını ifade eden Erdoğan, yere sağlam bastıklarını, "yolsuzlukla, yasaklarla ve yoksullukla mücadele" ederek bugüne geldiklerini söyledi. AK Parti'nin başarılı belediyeciliğini daha da güçlendirerek devam ettirmek istediğini söyleyen Erdoğan, bunun sonucunda da Kütahya'nın bölgesinde örnek bir il haline geleceğine dikkati çekti.

Eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım alanlarında her türlü destekle vatandaşların yanında olduklarına vurgu yapan Erdoğan, bu alanlarda taviz vermeyeceklerinin altını çizdi. Üniversitelilerin yurtlar konusundaki ihtiyaçlarını bildiklerini söyleyen Erdoğan, "Yurtları yapmaya devam edeceğiz. Çünkü sizleri evlerde bırakmak istemiyoruz" dedi.

Sağlık alanının kendileri için çok önemli olduğunu, hastane yapmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde hastane kapılarında kuyruklar yaşandığını, ilaçların alınamadığını, bugünse hastane sorunu yaşanmadığını, istenilen eczaneden ilaç alındığını söyledi.

-Notlar

AK Parti Genel Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dumlupınar Stadı'ndan mitingin gerçekleştirileceği Zafer Meydanı'na otobüsle geldi. Erdoğan, miting alanına gelişinde eşi Emine Erdoğan ile vatandaşları selamladı.

Miting öncesinde AK Parti Kütahya il, ilçe ve belde belediye başkan adayları tek tek sahneye çağrılarak vatandaşlara tanıtıldı. AK Parti hükümetleri dönemlerinde yapılan yatırımlar miting alanına kurulan dev ekranlardan vatandaşlara aktarıldı.

Başbakan Erdoğan'ın konuşması vatandaşlar tarafından sık sık, "Bir bayrak, bir vatan, bir de Erdoğan", "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde sloganlarıyla kesildi. Erdoğan, konuşmasının ardından bakanları ve milletvekillerini de sahneye davet ederek, seçim şarkısına alkışla eşlik etti ve vatandaşlara karanfil dağıttı.

Mitinge, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya milletvekilleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ve AK Parti Kütahya Belediye Başkan adayı Kamil Saraçoğlu da katıldı.

(Bitti)

-başbakan erdoğan

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan: 'Kargalar bile size güler' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:27 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen bir programda vatandaşlara hitap etti. Özel, seçimde Ortaca'yı almaya geldiklerini belirterek, Ahmet Aras'ı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaklarını söyledi. Ayrıca, orman köylülerinin sorunlarına dikkat çeken Özel, Muğla'nın orman varlığını artırmak ve korumak için çalışacaklarını ifade etti. Emeklilerin haklarını alacaklarını vurgulayan Özel, gençleri sandığa davet etti ve Türkiye ittifakının umudun ittifakı olduğunu belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı
    16:26 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere alındığını açıkladı. Bakan Göktaş ayrıca, fonun öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını ve daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'
    16:25 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümü eleştirdi.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı
    16:23 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi kullanan 3 zanlıdan ikisi yakalandı

    Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşandığı iddia edilen olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 3 zanlıdan ikisi yakalandı. Zanlılar, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamalarıyla karşı karşıya. Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edildi, diğer zanlının yakalanması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına talimat gönderildi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.


Advertisement