Erdoğan: Obama'yla Şehrin Koordinatlarını Dahi Belirledik Fakat Halen Ses Yok - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Obama'yla Şehrin Koordinatlarını Dahi Belirledik Fakat Halen Ses Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde, bu şehri kuralım. Bunu Sayın Obama ile de konuştuk, hatta koordinatlarını bile belirledik ama uygulamaya gelince hala ses yok." dedi.

04.03.2016 20:31  Güncelleme: 21:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen "Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni"nde konuştu. Erdoğan, İstanbul'da Yeşilay Zümrüdüanka ödül töreninde önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Yerel mimari ile biz Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'ye yakın bir bölgede bu şehri kuralım. Dolayısıyla Suriye'den çıkacak olanları orada iskan edebiliriz, Türkiye'dekileri de aynı şekilde orada iskan etme imkanımız olabilir. Bunu karşılıklı konuştuğumuz zaman 'haklısın' diyorlar. Bunu Sayın Obama ile de konuştuk, hatta koordinatlarını bile belirledik ama uygulamaya gelince hala ses yok. Mesele karar meselesi... Karar verici olmak, irade koymak bu... Maalesef bunu da koymayınca iş gecikiyor ve iş kapıya dayanınca da feryat başlıyor." dedi.

"BİZ MÜLTECİLERE KAPIMIZI KAPATMADIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün AB Konseyi Başkanı ziyaretimdeydi. Bakın, verseniz de vermeseniz de biz bu mültecilere kapımızı kapatmadık Batılılar gibi, açık tuttuk, yine açık tutacağız ama biraz da vicdan' dedik. 'Bunu beraber paylaşalım istiyoruz sizinle ama siz, 'Türkiye kapıları Batı'ya açıyor, oraya yönlendiriyor' gibi bir yanlışın içerisindesiniz, bakın bunu bırakın, gelin el ele verelim.' Ben size bir şey söylüyorum, formül nedir?

"SURİYE'DE 4 BİN 500 METRELİK BİR ŞEHİR KURALIM"

Suriye'nin kuzeyine biz bir şehir kuralım. Yaklaşık 4 bin 500 kilometrekarelik bir şehir kuralım ve bu şehirde biz alt yapısıyla, üst yapısıyla her şeyi uluslararası camia paylaşalım, biz biliyorsunuz inşaat sektöründe iyiyiz, başka ülkeler de buna girebilir. Yerel mimari ile biz Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'ye yakın bir bölgede bu şehri kuralım.

"SURİYE'DEN ÇIKACAKLARI ORADA İSKAN EDEBİLİRİZ"

Dolayısıyla Suriye'den çıkacak olanları orada iskan edebiliriz, Türkiye'dekileri de aynı şekilde orada iskan etme imkanımız olabilir. Bunu karşılıklı konuştuğumuz zaman 'haklısın' diyorlar.

"KOORDİNATLARI BİLE BELİRLEDİK AMA UYGULAMAYA GELİNCE HALA SES YOK"

Bunu Sayın Obama ile de konuştuk, hatta koordinatlarını bile belirledik ama uygulamaya gelince hala ses yok. Mesele karar meselesi... Karar verici olmak, irade koymak bu... Maalesef bunu da koymayınca iş gecikiyor ve iş kapıya dayanınca da feryat başlıyor." dedi.

"YARDIM EDENLER ARASINDA ÜÇÜNCÜYÜZ"

Erdoğan, insani yardım yapan ülkeler arasında Türkiye'nin dünyada ilk üçte olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Yardım eden ülkeler arasında biz 3. sıradayız. Fakat olayı milli gelire oranla değerlendirdiğiniz zaman, Türkiye 1. sırada. Çünkü biz onların baktığı gibi bakmıyoruz ki, sadece şu 5 senede, Suriye'den gelen mültecilere harcadığımız para 10 milyar dolar, sadece 5 senede. Bunun içerisinde ben STK'ların, belediyelerin yaptığı yardımları, bunları söylemiyorum, bunlar bütçeden çıkan paralar, bunu söylüyorum."

"BU SÖZÜ VERELİ 4 AY OLDU, HALA VERECEKLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mültecilere yardımlar hakkında, olaya homoekonomikus anlayışıyla bakmadıklarını ifade ederek, "Bizim medeniyetimizde, bizim değerler silsilemiz içerisinde olay farklı. 'Veren el alan elden hayırlıdır.' Bize Batı ne diyor? İşte size yılda 3 milyar avro vereceğiz. Bakınız bu sözü vereli 4 ay oldu, hala verecekler, hala verecekler" dedi.

"YEŞİLAYIMIZIN TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME MÜCADELESİNE DESTEK VERDİK"

Erdoğan, Yeşilayımızın toplumu bilinçlendirme mücadelesine destek verdiğini belirterek, "Gerek Başbakanlığım döneminde gerekse Cumhurbaşkanı olarak Yeşilayımızın toplumu bilinçlendirme, farkındalık oluşturma ve bağımlılığı önleme mücadelesine daima güçlü destek verdim, bundan sonra da vermeye devam edeceğim" dedi.

"SAĞLIKLI BİR NESİL İÇİN NE GEREKİRSE BİZ ONU YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alkol düzenlemesiyle ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Daha 2 yıl önce alkol düzenlemesinde koparılan gürültüyü eminim hepiniz çok iyi hatırlıyorsunuz. Ülkenin tamamı için hayırlı olduğu açık olan bu düzenleme, gazeteler, ekran yorumcuları ve kimi siyasetçiler tarafından günlerce yerden yere vuruldu. 'Alkol yasaklanıyor', 'özel hayatımız kısıtlanıyor', 'yaşam tarzımıza müdahale ediliyor' gibi tezviratlar yapıldı. Ana muhalefet partisi düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu. Kardeşlerim, bunlar insanımızı sevmiyor, bunlar insanımızın rahatsızlığında, hastalığında, bütünüyle vücudundaki olumsuz gelişmelerde kendilerine hayat arıyorlar. Biz ise diyoruz ki, 'biz insanımızı seviyoruz'. Sağlıklı bir nesil için ne gerekirse biz onu yapmaya çalışıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çağdaşlaşmayı alkol ve zararlı alışkanlıkları teşvik etmekle, tek tip yaşam tarzına sahip olmakla özdeş hale getirenler olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'un işgali sırasında gençlerin işgal güçleri tarafından alkol kullanmaya teşvik edildiğini gören bir avuç kahraman bağımlılıkla savaşmak için Yeşilay çatısı altında toplanmıştır. Tek parti döneminin jakobenleri Batılılaşma ve modernleşme adına alkol kullanımını teşvik etmişlerdir" dedi.

"EVLATLARIMIZIN GELECEKLERİNİN KARARTILMASINA MÜSAADE ETMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke olarak yeni bir dönemde, Yeni Türkiye'nin inşası sürecinde bulunulduğunu söyleyerek şu şekilde konuştu:

"Sırf kendi kör ideolojileri için nesilleri dahi feda etmekten çekinmeyen bu karanlık zihniyet zaman zaman hortlasa da hamdolsun eski etkinliğini büyük oranda yitirdi. Ancak müteyakkız olmamız, asla rehavete kapılmamamız gerekir. Evlatlarımızın geleceklerinin karartılmasına, alkol, uyuşturucu ve sigara gibi kötü alışkanlıkların esiri haline getirilmelerine asla fırsat vermemeliyiz"

Erdoğan: Obama\'yla Şehrin Koordinatlarını Dahi Belirledik Fakat Halen Ses Yok

Son Dakika Güncel Erdoğan: Obama'yla Şehrin Koordinatlarını Dahi Belirledik Fakat Halen Ses Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • Dersin: Yazık ALLAH dan dileğim hakkım öbür dünyada sorula. 0 0 Yanıtla
  • vatan: adam rumuzlu kardeşim kor musun sen 0 0 Yanıtla
  • Doğrucu Davut: pkk pyd bitti 0 0 Yanıtla
  • bordo bereli: sana ne suriyeden 0 0 Yanıtla
  • yuru be: ey alahimya bizim evimiz cok varda suriyeye sehir kurulcakmis.. 0 0 Yanıtla
  • trakya39 : Seni kimse saymıyor kaale almıyor 0 0 Yanıtla
  • Erkek: Koridor artık Pyd Ye ait anlamadı artık kıtlık çekiyorsunuz herhalde 0 0 Yanıtla
  • panteist: algı yönetimi yapıyor. 2023 halifeliğe hazırlıyor. 0 0 Yanıtla
  • BARBOSA: adam gibi adam dünya lideri recep tayyip erdoğan milletin adamı gerisi boş çok şükür türkiye emin ellerde 0 0 Yanıtla
  • İslam Alemi uyanık olmalı: kıvır kıvır nereye kadar Ey Avrupa 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.


Advertisement