Erdoğan, Sokrates ile Carventes'i Karıştırdı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Sokrates ile Carventes'i Karıştırdı

Erdoğan, Sokrates ile Carventes\'i Karıştırdı

Başbakan Erdoğan, parti grubunda enstitülerin önemine değinirken 'Cervantes Enstitüsü' yerine 'Sokrates Enstitüsü' ifadesini kullandı.

19.11.2013 15:15  Güncelleme: 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup konuşmasında Cervantes yerine yanlışlıkla Sokrates dedi. Cervantes, Sokrates'ten yaklaşık iki bin yıl sonra yaşamıştı.

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ'NÜN ÖNEMİ

Başbakan Erdoğan bugün Ak Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada gündeme dair önemli mesajlar verdi. Erdoğan TİKA aracılığı ile yurt dışında yapılan yatırımlardan örnekler verirken Yunus Emre Enstitüsü aracılığı ile yurt dışında binlerce kişiye Türkçe öğretildiğinden bahsetti.

SOKRATES'LE CARVENTES'İ KARIŞTIRDI

Erdoğan bu sırada Almanya ve İspanya'nın benzer enstitülerini örnek gösterirken yanlışlık yaptı. Başbakan, "Almanların Goethe Enstitüsü, İspanyolların Sokrates Enstitüsü var. Biz bunların karşısında Yunus Emre Enstitüsünü kurduk" dedi.

Ancak İspanya'nın yurt dışında İspanyolca dilini öğretmek için kurduğu enstitünün adı Sokrates değil Cervantes Enstitüsü olması gerekiyordu.

CERVANTES KİMDİR

Gerçek adı Miguel de Cervantes Saavedra olan ünlü yazar 1547 – 1616 yılları arasında yaşadı.
En ünlü eseri olan Don Kişot dünyanın en bilinen romanları arasında yer aldı. Denemeleri ve tiyatro eserleriyle de bilinen Cervantes ayrıca  İspanyol edebiyatında roman geleneğinin başlatıcısı olarak kabul edilir.

SOKRATES KİMDİR

Antik Yunan filozofu Sokrates MÖ 469-399 yılları arasında Atina'da yaşadı. Yunan felsefesinin kurucularından sayılan Sokrates'ın öğrencisi Platon dahil çok sayıda felsefeciyi  etkilediği kabul edilir. Kayıtlarda Sokrates tanrılara inanmadığı gerekçesiyle idama mahkum edildiği ve zehirlenerek öldürüldüğü belirtilir.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan, Sokrates ile Carventes'i Karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement