Erdoğan Toprak: Tsk, Kimsenin Paralı Askeri Olamaz - Son Dakika
Güncel

Erdoğan Toprak: Tsk, Kimsenin Paralı Askeri Olamaz

Chp Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, "Suudilerle ortak kara ve hava tatbikatlarına girişen, ilk kez NATO üyesi olmayan Suudi Arabistan'ın savaş uçaklarına İncirlik üssünü açan AKP iktidarı, Suudi Kralının İslam Ordusu'nda da ön safta yer alarak, Türkiye'yi tehlikeli bir maceraya sürüklemektedir.

03.03.2016 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, "Suudilerle ortak kara ve hava tatbikatlarına girişen, ilk kez NATO üyesi olmayan Suudi Arabistan'ın savaş uçaklarına İncirlik üssünü açan AKP iktidarı, Suudi Kralının İslam Ordusu'nda da ön safta yer alarak, Türkiye'yi tehlikeli bir maceraya sürüklemektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, bölgede ve dünyada tecrit oldukça, Suudi şemsiyesine sığınıyorlar. Milli Orduyu, Suudi Kralının 'paralı askeri' yapmak için çabalıyorlar. Aciz ve çaresiz halde geldikleri bu noktayı, tarihin hafızası not ediyor. TSK, kimsenin paralı askeri olamaz" " dedi.

Erdoğan Toprak, Aralık ve Ocak aylarında, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın peş peşe Riyad'ı ziyaret etmelerinden sonra, Türkiye'yi Suudi Arabistan'ın uydusu haline getirip, Suudilerin kuyruğuna takıldıklarını belirterek şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı ve Başbakan bu ziyaretlerden sonra, Suudilerin liderliğinde kurulduğu açıklanan İslam İttifakı'na Türkiye'yi dahil ettiler. Kralın sarayında savaş üniformasını ve postallarını giymiş Genelkurmay Başkanını resmi protokolde heyete dahil eden Başbakanın, Suudilere hangi sözleri verdiği, TSK'yı hangi taahhütlerin altına soktuğu, son bir haftada net bir şekilde ortaya çıktı. TSK, Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen ve bugüne kadar Ortadoğu'daki en büyük kara tatbikatı olduğu belirtilen askeri tatbikatta ön safta yer aldı. Suudilerin önderliğinde, TSK ile birlikte, 20 ülkenin askerleri İslam Ordusu olarak bu tatbikatları yürütüyorlar. Ardından AKP hükümeti, ilk kez, NATO üyesi olmayan, Suudi Arabistan'ın savaş uçaklarına, İncirlik üssünü açtı. Türk ve Suudi Hava Kuvvetleri, Konya'da ortak hava tatbikatları yürütüyorlar. NATO, Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesi sonrasında, Türkiye'ye destek açıklamasında mesafeli bir duruş sergiledi. Dışişleri Bakanının Suudilerle ortak, Suriye'de kara harekatı söylemi üzerine de, bazı NATO üyeleri Türkiye'nin NATO'ya güvenip, Suriye'de maceralara girişmemesi uyarısı yapıyorlar. Durum gösteriyor ki, NATO'da da yalnız kalan AKP iktidarı, şimdi Suudilerin peşine takılarak, yeni arayışlara yöneliyor. Soğuk savaş döneminde, bölgemizde NATO'nun uzantısı, anti-Sovyet askeri ittifakı CENTO (Central Treaty Organization-Merkezi Anlaşma Teşkilatı) benzeri bir yapılanmanın temelleri atılıyor."

Başbakan Davutoğlu'nun, 'Suriye'deki yönetim, bugün ülkenin tamamını kontrol edemiyorsa bu Türkiye sayesindedir' açıklamasıyla, Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşa müdahil olduğunu, destek verdiğini, silah ve militan desteği sağlandığını açıkça itiraf ettiğini kaydeden Toprak; "Başbakan, Halep'in, Azez'in Türkiye'nin desteğiyle savunulduğunu, Esad yönetimiyle, Türkiye'nin desteğiyle savaşıldığını açıklarken, IŞİD'e, El Nusra'ya ve diğer silahlı gruplara destek verildiğini, Türkiye'nin savaşın tarafı olduğunu da söylemiş oluyor. Üstelik bu desteğin süreceğini ifade ediyor. Bu açıklamalar sonrasında, Suudilerle bir anda hızlanan askeri yakınlaşma ve yoğunlaşma dünyanın dikkatini çekiyor. Yemen'de finansal destek sağladığı 10 ülkenin askerlerini, ordusunu kendisinin politikaları için savaştıran Suudi Arabistan, şimdi de TSK'yı, Suriye'deki, bölgedeki emelleri için kullanma peşinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, bölgede ve dünyada tecrit oldukça, Suudi şemsiyesine sığınıyorlar. Milli Orduyu, Suudi Kralının 'paralı askeri' yapmak için çabalıyorlar. Aciz ve çaresiz halde geldikleri bu noktayı, tarihin hafızası not ediyor. TSK, kimsenin paralı askeri olamaz" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan Toprak: Tsk, Kimsenin Paralı Askeri Olamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement