Erdoğan ve Fidan'dan 'Yasa Dışı Dinleme' Şikayeti - Son Dakika
Güncel

Erdoğan ve Fidan'dan 'Yasa Dışı Dinleme' Şikayeti

Selam Örgütü Soruşturması'nda telefonları dolaylı olarak dinlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MİT Müşteşarı Fidan soruşturmayı yürütenler hakkında şikayetçi oldu.

18.11.2014 14:51  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selam Örgütü Soruşturması kapsamında 'dolaylı' olarak dinlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan, savcılığa dilekçe göndererek şikayetçi oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yeniden inceleyip takipsizlik kararı verdiği dosya kapsamında 'doğrudan ve dolaylı' yoldan dinlenen isimlerin 'müşteki' şikayetçi sıfatıyla ifadesi alınıyor. İfade verenlere, dinleyen polislerden ve soruşturmayı yürüten savcılardan şikayetçi olup olmadıkları da soruluyor.

SORUŞTURMADA ÖNEMLİ GELİŞME

Terör büro savcısı İrfan Fidan tarafından yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme daha yaşandı. Savcı İrfan Fidan, telefon görüşmeleri dinlenen dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a yazı yazarak 'söz konusu soruşturma kapsamında telefon görüşmelerinin dinlemeye katıldığını, şikayetçi olup olmadıklarını' sordu.

ERDOĞAN DA FİDAN DA ŞİKAYETÇİ OLDU

Savcılığın, sorusuna hem Başbakanlık ve hem de MİT Müsteşarlığı'ndan cevap geldi. İki kurum da gönderdikleri dilekçe ile dinlemeleri yapan polis ve savcılık yetkililerinden şikayetçi olduklarını bildirdi.

DAVADA 'MÜŞTEKİ OLARAK YER ALACAKLAR

Şüpheli polislere açılacak davada Başbakanlık ve MİT Müsteşarlığı 'müşteki' olarak yer alacak.

BU İSİMLER DE ŞİKAYETÇİ OLABİLİR

Bazı bakanlar ve milletvekillerine de aynı soru yöneltildi. Danışmanı Furkan Torlak'ın telefonundan yaptığı görüşmeleri dinlenen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile telefon dinlelerine takılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski milletvekili Faruk Koca gibi isimlere de, savcılıktan aynı soru yöneltildi: 'Şikayetçi misiniz?' Savcı, bu isimlerden de cevap bekliyor.

17 ve 25 Aralık soruşturmalarının ardından 3 bine yakın ismin Selam Örgütü Soruşturması kapsamında dinlendiği ortaya çıkmıştı. Başsavcılık, Selam Örgütü Soruşturması'nı 'sözde terör örgütü soruştuması' olarak nitelendirdi. Soruşturma kapsamında danışmanları dinlemeye alınarak dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gibi isimlerin görüşmelerinin kayıt altına alındığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı olan ve o dönem Erdoğan tercümanlığını da yapan Sefer Turan'ın telefonundan Erdoğan'ın Filistin ve Somali Liderleri ile yaptığı görüşmelerin de dinlendiği kamuyona duyurulmuştu.

Erdoğan ve Fidan\'dan \'Yasa Dışı Dinleme\' Şikayeti
Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Erdoğan ve Fidan'dan 'Yasa Dışı Dinleme' Şikayeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • vatandaş: eee sen sat telefonu yabancıya ondan sonra işte böyle!. . 7 1 Yanıtla
  • F.U.: sevgili akpliler adli tıptan tapeler uygunluk raporu verildi yani tübitakın dediği gibi ekleme çıkarma yok alın size son dakıka 6 1 Yanıtla

Advertisement