Ereğli'de İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

Ereğli\'de İstiklal Marşı\'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma Programı

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi ile Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabulünün 93. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy Anma günü etkinlikleri kapsamında Erdemir Kültür Merkezinde panel düzenlendi.

12.03.2014 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi ile Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabulünün 93. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy Anma günü etkinlikleri kapsamında Erdemir Kültür Merkezinde panel düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak katılan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Kaplan, İstiklal Marşı'nın bir umut destanı olduğunu söyledi.

Hak kavramının İstiklal Marşı'nın da tüm dizelerine ve ruhuna nüfuz eden kavram olduğunu ifade eden Kaplan, "İstiklal Marşı'nın hiçbir dizesinde umutsuzluk verecek bir ifade yoktur, aksine umudu hep diri tutan bir yaklaşım söz konusudur. İstiklal Marşı'ndaki bayrak, millet, vatan, vatan savunması, din ve benzeri kavramlar hep bu esasla işlenmiş ve sunulmuştur" dedi.

Etkinliğe, Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç ile davetyiyer katıldı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ereğli'de İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement