Ereğli'de Sıcak Asfalt Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Sıcak Asfalt Çalışmaları Sürüyor

Ereğli\'de Sıcak Asfalt Çalışmaları Sürüyor

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi, Büyükşehir Yasasıyla mahalle statüsüne geçen Zengen Mahallesinde ilk kez sıcak asfalt çalışması başlattı.

12.08.2016 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi, Büyükşehir Yasasıyla mahalle statüsüne geçen Zengen Mahallesinde ilk kez sıcak asfalt çalışması başlattı.

Ereğli Belediyesi, Büyükşehir Yasasıyla mahalle statüsüne geçen Zengen Mahallesi'nde sıcak asfalt çalışması gerçekleştiriyor. Yaklaşık 4.5 kilometrelik yol güzergahına 2 bin tonun üzerinde sıcak asfalt serimi yapılıyor.

Zengen Mahallesinin Ereğli merkeze en uzak mahallelerinden biri olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, uzun yıllar belediye olarak kalmalarına rağmen hizmet alamadıklarını ifade ettiler. Büyükşehir Yasasıyla belde statüsünden mahalle statüsüne geçtiklerini kaydeden mahalle sakinleri, bu süreçte bağlandıkları Ereğli Belediyesinden birçok hizmetin mahalleye kazandırıldığını belirttiler. Yeni Yasayla birlikte altyapıdan üst yapıya birçok hizmeti Zengen'de görmekten mutlu olduklarını kaydeden vatandaşlar, Belediye Başkanı Özkan Özgüven'e hizmetlerin gelmesinde gösterdiği duyarlılığa teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, yaklaşık 40 yıldır belediye olarak kalan Zengen'in bunca yıl birikmiş ve çözüm bekleyen sorunlarına el attıklarını söyledi.

Zengen'de geçtiğimiz yıllarda başlatılan altyapı çalışmalarının tamamlandığını sözlerine ekleyen Başkan Özgüven, "Zengen Mahallemiz uzun yıllardır ötelenen sorunlarla yüz yüze bırakılmış. Merkeze en uzak mahalleler arasında yer alan Zengen'i şehrimizin aynası olacak şekilde hizmetlerle buluşturmak istiyoruz. Çünkü Niğde, Aksaray gibi illerle sınır olan Zengen Ereğli'nin penceresidir. Altyapı sorunu çözülen Zengen'de üstyapı çalışmalarımız devam ediyor. Mahallenin girişinden merkeze kadar olan yaklaşık 4.5 kilometrelik yol ekiplerimiz tarafından sıcak asfaltla kaplanıyor. Mahalle sakinlerimizin de hayır duası ve takdirlerini aldığımız bu hizmetin Zengen'e ve Ereğli'mize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Sıcak Asfalt Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement