Ereğli'de Uzun Mehmet Anıldı - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Uzun Mehmet Anıldı

Ereğli\'de Uzun Mehmet Anıldı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, Taşkömürünün bulunuşunun 183.yılı ve Uzun Mehmet'i Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

08.11.2012 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, Taşkömürünün bulunuşunun 183.yılı ve Uzun Mehmet'i Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kdz. Ereğli'de Taşkömürünün bulunuşunun 183. Yıldönümü Kestaneci Mahallesi'ndeki Uzun Mehmet Anıtı'nda düzenlenen bir törenle kutlandı. Törene Kdz. Ereğli Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Kurmay Kıdemli Albay Erkan Oral, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anıta çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, maden ocaklarında işçi açığı olduğunu ve Zonguldak'taki işsizlerin istihdam edilerek şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

Taşkömürünü ülke sanayisinin hizmetine sunabilmek için havzada 5 bin maden şehidi verdiklerini belirten Mutlu, "Bu şehitler, genç Cumhuriyetimiz ve aydınlık Türkiye'mizin bugünlere gelmesi için canlarını feda ederken, biz de Zonguldak halkı olarak TTK ve kömür ile özdeşleştik. Bu amaç doğrultusunda işçi açıklarının giderilmesi için çalışmalarımızı hızlı sürdürüyoruz. Kurulduğunda 5 milyon ton kapasiteli kurulan TTK üzülerek ifade ediyoruz ki 2 milyon ton üretim yapamaz duruma getirilmiştir. En büyük sebebi de işçi açıklarının had safhaya ulaşmasıdır. Biz bulunduğumuz tüm kulvarlarda TTK'nın yaşaması bölgemizin gelişmeye ve ülke ekonomisine katkı sağlayabilmesi için acilen TTK'ya işçi alınması gerektiğini bu sayede bölgedeki işsiz gençlerin istihdam edileceğini söylemeye devam ediyoruz. Biz maden işçileri olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışarak üretmeye devam edeceğiz. Madencilik ülkenin en zor mesleği buna rağmen bu mesleği yaşatmak zorundayız. Taşkömürü hala dünya sanayisi için vazgeçilmez bir enerji kaynağıdır" dedi.

Kdz. Ereğli

Belediye Başkanı Halil Posbıyık da yaptığı konuşmada Uzun Mehmet tarafından bulunan karaelmas sayesinde bugün Ereğli ve Zonguldak ekonomisinin çok güçlü olduğunu söyledi.

TTK Genel Müdürü ile GMİS Genel Başkanının törene katılmamasını da eleştiren Posbıyık,"Eğer taş kömüründen bugün ekmek yiyorlarsa, TTK Genel Müdürü ile GMİS Genel Başkanı'nın da Kestaneci Mahallesi'ndeki Uzun Mehmet Anıtı'na hiç değilse yılda bir gün zahmet edip gelmeleri lazım" dedi.

Konuşmaların ardından Uzun Mehmet'i anma ve kömürün bulunuşunun 183. yılı nedeniyle ilköğretim okulları ve liseler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Uzun Mehmet Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement