Eren: "Avrasya Akademi Önemli Bir Açığı Kapatacak" - Son Dakika
Güncel

Eren: "Avrasya Akademi Önemli Bir Açığı Kapatacak"

Eren: "Avrasya Akademi Önemli Bir Açığı Kapatacak"

Avrasya coğrafyası ile ülkemiz arasındaki kültürel ve siyasi bağları geliştirmek, bu alanda yurt içi ve yurt dışında çalışan STK'ların kapasitelerinin artırılmasına katkı sağlamak, bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmek isteyen akademisyen,...

04.10.2013 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrasya coğrafyası ile ülkemiz arasındaki kültürel ve siyasi bağları geliştirmek, bu alanda yurt içi ve yurt dışında çalışan STK'ların kapasitelerinin artırılmasına katkı sağlamak, bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmek isteyen akademisyen, lisansüstü ve doktora öğrencilerinin araştırma yapmasına, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmasına imkan sağlamak amacıyla Avrasya Akademi faaliyetlerine başlıyor.

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren, Akademi'nin kuruluşu ile ilgili bilgi verdi. Özellikle son yıllarda Avrasya olarak bilinen bölgede gerek coğrafi gerek siyasi açıdan önemli bir pozisyonda olan ülkemiz ile Balkanlar ve Kafkasya'dan başlayarak Orta Doğu'ya uzanan coğrafya içerisinde bulunan devletler arasında tarihten gelen kültürel ve siyasi bağlar bulunduğuna dikkat çekti.

Hikmet Eren, Avrasya Akademi'nin bölgedeki etkinliğimizin artarak devam etmesi, bu coğrafyada yaşanan gelişmelerin anlaşılıp takip edilebilmesi, ülkemizle bölge ülkelerinin bağlantıları ve yaşanan güncel sorunlarda çözüm önerileri geliştirilebilmesi için araştırma yapılması, STK'lar ve üniversiteler arasında kontak kurulması ve karşılıklı projeler geliştirilmesi açısından önemli bir açığı kapatacağını söyledi.

Avrasya Akademi ile Avrasya, Balkanlar, Kafkaslar ve Orta Doğu'ya uzanan coğrafyada ulusal ve uluslararası kongre, seminer, çalıştay, söyleşi, kurs, sergi gibi bilimsel ve kültürel etkinliklerin yapılmasına imkan sağlayacak bir ortam oluşturacaklarına ifade eden Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Akademi Koordinatörü Yeşim Özcan da, "Bölge ile ilgili araştırma yapmak isteyenlere imkan sağlayacak olan Avrasya Akademi, akademisyenler tarafından hazırlanacak yayın ve projelerle de karşılıklı toplum diyalogunun artırılması ve toplumsal bilincin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eren: 'Avrasya Akademi Önemli Bir Açığı Kapatacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement