Eren'in Köyünde Hüzün - Son Dakika
Güncel

Eren'in Köyünde Hüzün

Eren\'in Köyünde Hüzün

Terör örgütü mensupları tarafından dün bir astsubay ile birlikte Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında şehit edilen 16 yaşındaki Eren Bülbül, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden babasının Köprüyanı mahallesindeki mezarının yanına defnedilecek.

12.08.2017 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü mensupları tarafından dün bir astsubay ile birlikte Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında şehit edilen 16 yaşındaki Eren Bülbül, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden babasının Köprüyanı mahallesindeki mezarının yanına defnedilecek.

Türkiye Eren'i önce Maçka ilçesinden gelen şehit haberi ile ardından da sosyal paylaşım sayfasında şehit olmadan 2 ay önce yaptığı 'Biride çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın' mesajı ile tanıdı. Bu mesajı ile Türkiye'de gündem olan Maçkalı Eren Bülbül'ün bu sözü bugün Türkiye'de en çok konuşulan konu oldu. 'Biride çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın' sözü gazetelerin manşetlerini, televizyonların ekranlarını ve sosyal medya kullanıcılarının da sayfalarını süsledi.

Babası Köprüyanı mahallesinin eski muhtarı olan Hasan Bülbül'ü geçtiğimiz yıl kaybeden ve 8'i kız olmak üzere 13 kardeş olan Eren Bülbül, Maçka İmam Hatip Lisesi öğrencisiydi. 2 gün önce Köprüyanı mahallesindeki evlerine annesi Ayşe Bülbül ve kardeşleri ile yaylada olduğu sırada terör örgütü mensupları camı kırarak içeri girmiş ve evden yiyecek çalmışlardı. Eren, bu ihbar üzerine bölgeye gelen güvenlik güçlerine mahalledeki evlerini göstermeye giderken hain pusuda Hataylı Jandarma astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede şehit oldu. 16 yaşında şehadet şerbeti içerek belki de şehrin en genç şehidi olan Eren Bülbül için mahallede babasının mezarının yanında mezar kazıldı, köydeki teröristlerin girerek erzak çaldığı evine ve ilçe merkezindeki bir çok binaya Türk bayrağı asıldı. Maçka Belediye binasına ise Eren'in fotoğrafının yer aldığı "Eren Bülbül Maçka seni unutmayacak. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun" yazılı afiş asıldı. Bülbül, bugün Maçka Merkez Camisi'nde ikindi namazı sonrasında son yolculuğuna uğurlanacak.

Köyde acı olayın yaşandığı yerde hala dünkü çatışmanın izleri görülürken, dayısı Ali Solak ve akrabası Murat Bülbül dün yaşadıkları o anları anlattı. Silah seslerini duyar duymaz tüfeğini alarak çatışmanın yaşandığı bölgeye gittiğini belirten Murat Bülbül "Çok acı bir olay yaşadık. Benim evim hemen aşağıda olay yerine yakın. Misafirlerim vardı kapıda sohbet ediyorduk. Buralarda daha önce terör söylentisi olduğundan dolayı asker polisin burada olduğunu zaten biliyorduk. Az sonra bir çatışma sesi geldi. O şahıslar yukarıdan aşağıya doğru tarama yaptılar. Benim evden olay yeri görünüyor. Baktım bir kişi buradan aşağıya doğru yuvarlanıyor. Ben hemen koştum sırta çıktım. Yardım çağrısında bulundum. Ambulans çağırmamızı istediler. Yaralıları taşıdık. Sivil arkadaş ben önce onu tanımadım sonra benim birader tanıdı. Aynı zamanda akrabamız olur Eren. Sırtımda ambulansa kadar taşıdım. Yol kötü olduğu için ambulans buraya geç ulaştı" dedi.

Öte yandan Özel Harekat Polisleri bölgede zırhlı araçlarla terör unsurlarını arama tarama çalışmalarını sürdürürken, çatışma sonrası şuana kadar herhangi bir sıcak temasın sağlanmadığı öğrenildi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eren'in Köyünde Hüzün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement