Erenköy Direnişi 54. Yıl Dönümünde Törenle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Erenköy Direnişi 54. Yıl Dönümünde Törenle Anıldı

Kıbrıs Türk mücadele tarihinde önemli bir yeri olan şanlı Erenköy direnişi ve direnişte şehit düşenleri anan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rumların artık bu adanın topraklarının bir tek tarafa ait olmadığı gerçeğini ve bu adanın ortak sahipliliği gerçeğini sindirmelerini,...

08.08.2018 21:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs Türk mücadele tarihinde önemli bir yeri olan şanlı Erenköy direnişi ve direnişte şehit düşenleri anan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rumların artık bu adanın topraklarının bir tek tarafa ait olmadığı gerçeğini ve bu adanın ortak sahipliliği gerçeğini sindirmelerini, doğalgaz rezervlerinde herkesin eşit hakkı olduğunu kabul etmeleri gerektiğini söyledi.

Erenköy direnişinin 54. yıl dönümü çerçevesinde düzenlenen anma töreninde çelenkler protokol sırasına göre Şehitler Anıtı'na sunuldu, saygı duruşu ve atışının ardından bayraklar İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi. Anma töreninde konuşma yapan Akıncı, "O gün hayatını seve seve, bu topraklarda özgür insanlar olarak yaşayabilmemiz için feda edenleri saygıyla anmak, gazilerimizi minnetle anmak için buradayız" dedi. Mustafa Akıncı Erenköy şehitlerine minnettarlığını sundu ve "Bizim bu topraklarda başı dik, alnı açık bir toplum olarak yaşayabilmemiz için canını seve seve feda eden şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Akıncı'dan Rumlara: "İçinize sindirin artık"

Konuşmasında Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne hitap eden Cumhurbaşkanı Akıncı, "Bu adada bir tek ulusa, bu adanın topraklarının bir tek tarafa ait olmadığı gerçeğini ve bu adanın ortak sahipliliği gerçeğini artık içinize sindirin ve geleceğe bu bakış açısıyla hep birlikte yürümenin yollarını bulalım" dedi. Akıncı, gelecek nesillerin huzur içinde yaşadığı kalıcı bir barış yaşanması için, hep beraber yürümek gerektiğinin altını çizdi.

Bu yapılmadığı takdirde yarın Kıbrıs'ta çok daha tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalma tehlikesi uyarısında da bulunan Cumhurbaşkanı Akıncı, konuşmasını şöyle tamamladı:

" Doğu Akdeniz'deki doğalgaz rezervleri yine bu toprakların iki eşit sahibi olan iki tarafa aittir. Bunu tıpkı 'Bu ada bir tek tarafa aittir, biz bunu Yunanistan'a bağlamak istiyoruz' diyerek bu adada yaşayanların başına açılan gailelerin bir benzeri denizlerde de yaşanabilir. Oradan da bu sıkıntılar büyüyebilir. Biz bunu istemiyoruz. Biz oradaki zenginliklerin ortaklaşa, akıl yolunda kullanılmasını isteriz. Herkesin refahına, huzuruna, barışına katkı yapmasını isteriz. O nedenle böylesine bir günde bu barış mesajının da ulaşmasını temenni ediyorum." - ERENKÖY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erenköy Direnişi 54. Yıl Dönümünde Törenle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement