Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbili Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbili Açıklaması

Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbili Açıklaması

"Ehl i Beyt sevgisiyle dolup taşan insan çevresine hoşgörüyle bakar"

19.09.2013 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm İbili, "Ehl-i Beyt sevgisiyle dolup taşan insan çevresine hoşgörüyle bakar" dedi.

İbili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ehl-i Beyt sevgisinin güçlenmesinin toplumları birleştireceğini söyledi.

Türkeyi'yi dışarıdan yıkamayanların bunu içeriden denediğini belirten İbili, şunları kaydetti: "Ülkemizin çok zengin kaynakları var. Bütün toplum barış içerisinde yaşamış. Kimse kimsenin diline, dinine, rengine ve ırkına karışmadan bir toplum yapısı oluşturulmuş. Başkaları bunu kıskanmış. Bu devleti dışarıdan yıkamayan insanlar içeriden yıkmak istemişler" dedi.

Toplumdaki birlikteliğin gerekliliğini Hz. Peygamber ve Hz. Ali'nin sözleriyle pekiştiren İbili, Ehl-i Beyt sevgisinin de birlik ve beraberlikte önemli olduğunu ifade etti.

Aynı anne ve babadan dünyaya gelen insanların kardeş olduğunu anımsatan İbili, " Toplumumuzda Ehli- Beyt sevgisi olsa ayrışmalar olmayacak. Peygamber efendimiz iki şey emanet etmiş. Biri Kur'an-ı azimüşşan, biri de ehl-i beyti. Ahir zamana kadar bir birinden ayrılmazlar. Ehl-i Beyt sevgisiyle dolup taşan insan çevresine hoşgörüyle bakar. İnsanları ayrıştırmadan sevgiyle bakar. Hiç kimsenin bir birinden farkı yoktur. Hz. Ali efendimiz, 'İki çeşit insan vardır. Bir dinde kardeştir, bir yaratılışta eştir' diyor. Öyleyse insanların bir birinden farklı tarafı yoktur. Barış ve kardeşlikten söz etmeye gerek yok biz zaten kardeşiz" ifadelerini kullandı.

Dernek çalışmaları hakkında da bilgi veren İbili, dernek olarak siyasi olgu içerisinde olmadıklarını vurguladı.

Kahramanmaraş'ta bir cemevi yapmayı planladıklarını ve arsa konusunu da çözdüklerini kaydeden İbili, sözlerini şöyel tamamladı: "Toplumun değer yargılarını korumak adına farklı projeler yaptık. 10 aylık projede konferans, iftar yemeği, Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana ziyaretleri gibi geziler düzenledik. Ayrıştırmak değil, birleştirmek istedik. Amacımız, toplumun barış ve kardeşliğine katkı sunmaktır." - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbili Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement