Ergan, Uluslararası Dağ Kayağı Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika
Güncel

Ergan, Uluslararası Dağ Kayağı Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptı

Ergan, Uluslararası Dağ Kayağı Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptı

Birçok ülkede düzenlenen yarışmalardan biri olan ISMF (EU series) tescilli Dağ Kayağı Yarışmasına, Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi ev sahipliği yaptı.

06.02.2016 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birçok ülkede düzenlenen yarışmalardan biri olan ISMF (EU series) tescilli Dağ Kayağı Yarışmasına, Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi ev sahipliği yaptı.

Dağ kayağı alanında dünyanın birçok ülkesinde Uluslararası Dağ Kayağı Federasyonu ve ev sahibi ülkelerin ortaklaşa düzenlediği yarışma, bu sene Ergan Dağı Kayak Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye'de ilki 2013 yılında Erzincan'da düzenlenen Uluslararası Dağ Kayağı Yarışmalarının ikincisi yine Ergan Dağı Kayak Merkezinde yapıldı.

Toplamda 10 kilometrelik bir parkurda bin 200 metrelik bir irtifa farkının suni fok derileriyle, kayaklarla tırmanışı ve inişini içeren yarışmada 3 kategoride toplamda 35 sporcu yarıştı. Parkur boyunca kontrol noktalarında 12 hakem ve görevli yarışmanın sporcular açısından emniyetli bir şekilde gerçekleşmesini sağladı.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman yaptığı konuşmada, "Karlarla kaplı Ergan'ın eteğinde gönüllerin sıcaklığıyla buluştuk. Bugün, burada Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Şampiyonası'na ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tüm sporcularımızın şehrimizden ve kayak merkezimizden güzel anılarla ayrılmasını arzu ediyoruz. Her şehir kendi markasını oluşturmak ister. Biz de Ergan Dağı Kayak Merkezimizi nakış nakış işliyoruz. Kayak merkezimizin her geçen yıl daha modern bir görünüm kazanması için çalışıyoruz. Türkiye'nin en uzun kayak pistine sahibiz. Kayak merkezimiz farklı zorluk derecesine sahip birçok kayak pistinden oluşuyor. Kayak merkezimizin, daha elverişli şartlara kavuşması için çalışıyor, birçok ulusal ve uluslararası fuarda tanıtım etkinliklerine katılıyoruz. Bu zenginliğimizi inanıyorum ki yakın zamanda tüm dünyaya tanıtacağız. Yıllarca proje aşamasında kalan bu kayak tesisimizin tamamlanmasında büyük emekleri olan, kıymetli Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'a huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca dağcılık, avcılık, su sporları ve kış sporları gibi doğa turizminin şehrimizde yapılmasına öncülük eden meslektaşım merhum Valimiz Recep Yazıcıoğlu'nu rahmetle minnetle yad ediyorum. Munzur Dağları, dün türkülere, şiirlere ilham kaynağı olmuştu. Bugün farklı coğrafyalardan gelen misafirlerimizi bağrına bastı. Sporun kardeşliğe birliğe beraberliğe vesile olduğunu hepimizi iyi biliyoruz. İnanıyorum ki bu yarışma da güzel hasletlerin yeşermesine vesile olur" dedi.

Gerçekleştirilen yarışmada birinci olan Aykut Taşçı isimli sporcu da yaptığı konuşmada, "Bu yarışma daha önce de 2013 yılında Ergan Dağında yapılmıştı ona da katılmıştım ve dördüncü olmuştum ulusları alanda. Şimdi bu yarışma tekrar 2016 yılında Erzincan'da gerçekleşiyor. Biz de burada bu yarışmaya katılıp, ülkemizi ISMF'de yani yurtdışındaki yarışmalarda temsil etmek amaçlı hem de Ergan'ımızı dünyaya tanıtmak amacıyla bu yarışmayı yapıyoruz. Tek amacımız iki ya da bir yıl sonra gerçekleştirilecek olan Dünya Kupası ve Dünya Şampiyolarını burada Ergan da yapmayı amaçlıyoruz. Bugün hava gayet güzel kar yağışı gayet güzel. Tek sıkıntımız biraz sis var. Görüş acımızı zorlaştırıyor. Ama bunun dışında her şey gayet güzel" dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca şunları söyledi: "Erzincan'da Ergan Dağındaki Kayak Merkezinin temelinin atılmadan önceki hali ile bugüne kadar gelişinde Türkiye Dağcılık ve Kayak Federasyonu olarak var olduğumuzu takvimden görebiliriz. Burada hiçbir tesis yokken dönemin valisi Allah gani gani rahmet eylesin, Recep Bey ile bu bölgede kamp kurup gençlere dağcılık eğitimleri verdiğimizi hatırlıyorum. Daha sonraki yıllarda yine bu tesisin duyulabilmesi için temeli atıldığında Turizm Bakanlarımızın bölgeye intikali ve dağı görmek istemelerinde yine ayağımızda tur kayakları ile bu dağa tırmanışlar yaptığımızı ve bir şeyleri aktarmaya çalıştığımızı hatırlıyorum. En önemlisi de 2013 yılında yine burada Dünyada çok az yapılan uluslar arası bir organizasyonumuz gerçekleşti. Tabi biz ülkemize hizmet etmek için seçilmişiz. Dağcılık camiası bizi onun için seçiyor. Bizde bu hizmeti layıkı ile yerine getirmek için gayret ediyoruz. Sonuç 2013'te tam arzu ettiğimiz gibi olmadı. Yinede yılmadık yorulmadık. Bu sene Sayın Valimizin talepleri Belediyemizin, Rektörlüğümüzün sponsorluğunda bizden yine bir organizasyon talep edildi. Bizde bunu IMSF'ye yazdık. Erzincan daki bu işle görevli olan yönetim kurulu üyemiz ve diğer arkadaşlarımız gerçekten çok ciddi çalışmalar yaptılar. Bu yarışmanın sonunda tutulacak raporlarla birlikte 2018 yılında Erzincan da tüm Dağ Kayağı yarışmacılarımızın katılacağı bir Dünya Şampiyonası ayağının yapılması" dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise yaptığı konuşmada, "Bu dağ 30 yıllık bir süreç sonunda bu hale geldi. Buradan Dünyaya bir mesaj vereceğiz. Bu mesaj önemlidir. Burada yapılacak organizasyonun başarılı olması kazasız belasız geçmesi puanımızı artıracak ve inşallah bundan sonra Dünyadan buraya Kayak Merkezimize turist akmaya başlayacak" dedi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program yapılan konuşmalar ve Erzincan Belediyesi Mehteran Takımının sunduğu gösterinin ardından Erzincan Valisi Süleyman Kahraman'ın start tabancısını ateşlemesiyle yarışma başladı.

Gerçekleştirilen yarışma programına, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy il protokolü, sporcular ve izlemeye gelen vatandaşlar katıldı.

Yarışmanın ardından program Ergan Dağı Kayak Tesisleri'nde yapılan madalya töreni ile son buldu. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ergan, Uluslararası Dağ Kayağı Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement