Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Açıklaması

''Yeni kurulan Ergene ilçemizde, 35 okul, 456 öğretmen ve 9 bin 500 öğrenci ile eğitim öğretim yapıyoruz''

08.04.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, "Yeni kurulan Ergene ilçemizde, 35 okul, 456 öğretmen ve 9 bin 500 öğrenci ile eğitim öğretim yapıyoruz" dedi.

Erdem,  AA muhabirine açıklamasında, büyük şehirler yasası ile birlikte Marmaracık, Misinli, Ulaş ve Velimeşe beldelerinin birleştirilmesi sonucu oluşturulan Ergene ilçesinin 56 bin 782 nüfusa sahip büyük bir sanayi kenti olduğunu söyledi.

Ergene ilçesinde okuma yazma oranının yüzde 98,  kalan yüzde 2'lik kısmının da yaşlı ve özürlü nüfusa sahip olduğunu ifade eden Erdem, bundan dolayı ilçedeki okuma yazma oranının yüzde 100 olarak kabul edildiğini belirtti.

İlçede şu an itibariyle derslik ihtiyacının bulunmadığını anlatan Erdem, "İlçemizde şimdilik acil bir derslik ihtiyacımız bulunmuyor. Ancak, okullarımız çok bakımsız ve fiziki şartları kötü. Birçok okulumuzda acilen bakım, onarım ve tadilat çalışması yapılması gerekli. Bunun için de resmi müracaatlarımızı başlattık. Büyük şehirler yasası ile 4 belde birleştirilerek Ergene ilçesi kuruldu. Yeni kurulan Ergene ilçemizde, 35 okul, 456 öğretmen ve 9 bin 500 öğrenci ile eğitim öğretim yapıyoruz" dedi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement