Ergenekon'da 19 Sanık Tahliye Oldu - Son Dakika
Güncel

Ergenekon'da 19 Sanık Tahliye Oldu

Ergenekon\'da 19 Sanık Tahliye Oldu

İstanbul 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi aralarında Tuncay Özkan, Yalçın Küçük ve Şener Eruygur'un da bulunduğu 19 kişi hakkında tahliye kararı verdi.

10.03.2014 16:21  Güncelleme: 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının, tutuklulukta azami sürenin 5 yıla inmesinin ve Ergenekon mahkemesinin gerekçeli kararını yazmamasına dair AYM'nin "hak ihlali kararının" ardından, Ergenekon Davası'nda ardı ardına tahliye haberleri geliyor.

ERGENEKON'DA 19 TAHLİYE

Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan sanıklar gazeteci Tuncay Özkan, Sedat Peker, emekli albay Levent Göktaş, avukat Kemal Kerinçsiz, Alpaslan Arslan, Dursun Çiçek, İbrahim Şahin, Şener Eruygur, Hasan Iğsız, Merdan Yanardağ, Alaaddin Sevim, Yalçın Küçük ve Mehmet Ali Çelebi için tahliye kararı çıktı. Ancak Çiçek Balyoz hükümlüsü olduğu için tahliye edilemeyecek. 

Yine bugün akşam saatlerinde Doğu Perinçek, Oktay Yıldırım, Atilla Uğur ve Muzaffer Tekin, Hikmet Çiçek ve Mehmet Demirtaş için tahliye kararı verildi. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Veli Küçük'ün ise tahliye talebinin reddine karar verdi.

TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLENLER

Veli Küçük, Bedri Gültekin, Erkan Önsel, Serdar Öztürk, Turhan Özlü, Hasan Ataman Yıldırım ve Levent Ersöz'ün tahliye talepleri ise reddedildi.

KERİNÇSİZ'E TAHLİYE ÇIKTI, YURT DIŞI YASAĞI KONDU

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasının önde gelen sanıklarından avukat Kemal Kerinçsiz için tahliye kararı verdi. İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nin uzun tutukluluk durumunu gerekçe göstererek Kerinçsiz hakkında tahliye kararı verdiği öğrenildi. Mahkeme, Kerinçsiz'e yurt dışı yasağı da koydu.

KERİNÇSİZ, ŞAHİN VE PEKER CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Ergenekon Davası kapsamında tutuklu olan avukat Kemal Kerinçsiz, İbrahim Şahin ve Sedat Peker Silivri Cezaevi'nden tahliye oldu. Kerinçsiz "Ergenekon tertibini fark eden tüm vatanseverlere selam olsun. Bu tertibin önemli ölçüde çökmesine kaktı verdiler" dedi.

DURSUN ÇİÇEK'E DE TAHLİYE EDİLDİ AMA...

İnternet Andıcı davasından hükümlü emekli albay Dursun Çiçek için de tahliye kararı verildi. Dursun Çiçek'in Balyoz Davası'nda kesinleşmiş cezası olduğu için tutukluluğu devam edecek.

ESKİ ÖZEL HAREKATÇI ŞAHİN'E DE TAHLİYE

1. Ağır Ceza Mahkemesi, eski özel harekatçı İbrahim Şahin için tahliye kararı verdi.

YALÇIN KÜÇÜK'E DE TAHLİYE

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon Davası kapsamında akademisyen Yalçın Küçük'ün tahliyesine karar verdi. Yalçın Küçük, diğer sanıklardan farklı olarak oy çokluğuyla tahliye edildi.

ALPARSLAN ASLAN TAHLİYE OLDU ANCAK ÇIKAMAYACAK

Mahkemenin Danıştay saldırısı faili Aslan'a yurtdışı yasağı koyduğu haftada üç gün polis merkezine gidip imza atacağı öne sürüldü. Ancak Arslan'ın hakimlere küfür ettiği gerekçesiyle 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle cezaevinden çıkamayacağı ortaya çıktı.

TUNCAY ÖZKAN CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Ergenekon davası sanıklarından gazeteci Tuncay Özkan, İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı.

Şu ana kadar tahliye edilen isimler şöyle:

- Prof. Dr. Yalçın Küçük
- Merdan Yanardağ
- Mehmet Ali Çelebi
- Hasan Iğsız
- Alaattin Sevim
- Şener Eruygur
- Tuncay Özkan
- Levent Göktaş
- Sedat Peker
- Kemal Kerinçsiz
- Emekli Albay Dursun Çiçek
- Danıştay saldırısı faili Alpaslan Arslan
- Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin
- Doğu Perinçek
- Oktay Yıldırım
- Atilla Uğur
- Muzaffer Tekin
- Hikmet Çiçek
- Mehmet Demirtaş

HAKLARINDA YARIN KARAR VERİLECEK

2. Ağır Ceza Mahkemesi, Tuncer Kılınç, Mehmet Eröz, Serdar Öztürk ve Aykut Metin Şükre'nin tahliye taleplerini yarın görüşecek.

KAPATILAN MAHKEME MEYDAN OKUDU

Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasında tahliye taleplerini değerlendirdi. Mahkeme heyeti, Veli Küçük, Levent Göktaş, Özkan Kurt, Yalçın Küçük, Kemal Kerinçsiz dahil 35 kişinin tahliye taleplerini reddetti. 13. Ağır Ceza Mahkemesi 'Yetki bizde tahliye yok' derken 21. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon davası sanıklarından gazeteci Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş için tahliye kararı verdi.

MAHKEME BAŞKANI: ÖYM'LERİN KALDIRILMASI ANAYASAYA AYKIRI

 Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) TBMM tarafından kaldırılmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu açıkladı. Özese, mahkemenin bu konu ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğunu söyledi.

"MAHKEMENİN KALDIRILMASI GÖREVİ HSYK'NIN"

Mahkeme, "Mahkemelerin kuruluş görevi TBMM'ye verilmişken, kaldırılması görevi HSYK tarafından verilebilir. TBMM'nin mahkemelerin kapatılması şeklindeki yasal düzenlemesi HSYK'ya verilen yetkinin gaspı niteliğindedir" açıklamasında bulundu.

"TEK YETKİLİ BİZİZ"

Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Silivri'de gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada mahkemenin Ergenekon davasında tahliye taleplerinin değerlendirilmesi konusunda tek yetkili olduğu belirtildi.

13. Ağır Ceza'nın 'hayır' dediği isimler:
Mustafa Levent Göktaş, Mehmet Fikri Karadağ, Özkan Kurt, Ulaş Özel, İsmail Sağır, Mehmet Demirtaş, Hasan Ataman Yıldırım, Levent Ersöz, Muzaffer Tekin, Sedat Peker, Boğaç Kaan Murathan, Semih Tufan Gülaltay, Veli Küçük, Fikret Emek, Kemal Kerinçsiz, Serdar Öztürk, Yalçın Küçük, Aykut Metin Şükre, Ergün Poyraz, İbrahim Şahin, Kemal Aydın, Doğu Perinçek, Mehmet Bedri Gültekin, Turhan Özlü, Erkan Önsel, Hikmet Çiçek, Mehmet Deniz Yıldırım, Hasan Atilla Uğur, Tuncay Özkan, Durmuş Ali Özoğlu, Memet Zekeriya Öztürk, İsmail Yıldız, Oktay Yıldırım. 

HUKUKÇU GÖRÜŞÜ

Mete Göktürk - Eski Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Savcısı: 
"Özel yetkili mahkemeler kalkınca bu davalar ağır ceza mahkemelerine devredildi. İki mahkemenin aynı suçlara farklı kararlar verebildiğini görüyoruz. Tam bir hukuk karmaşası hakim. Bu kararlara itiraz etmek hâlâ mümkün. Tahliye kararı verilenler çıkacaktır, asıl mağdur olanlar tahliye kararı verilmeyenler."

Yusuf Utku Tekayak - Ergenekon davasından 10 yıl hapis cezası alan Sedat Peker’in avukatı: 
"Özel yetkili mahkemeler kalkınca, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yetkisi kalmadı. Artık incelemeleri yapacak olan diğer mahkemeler. 13. Ağır Ceza hâlâ görevli olduğunu söyleyip tahliyeleri reddediyor; ama bunun çözümü başka bir mahkemeyle alakalı değil. Kararı Yargıtay verir. 13. Ağır Ceza’nın tahliyesini reddettiği kişiler de itiraz hakkını kullanmalı. Tutukluluk süresinin 5 yıla inmesiyle zaten 13. Ağır Ceza kendiliğinden tahliye kararı vermeliydi. Burada bir hukuksuzluk var. Anayasa’yı ihlâl ediyor."

İBRAHİM ŞAHİN KİMDİR?

Ergenekon operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan vekaleten eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin, Susurluk Davası'nın önemli sanıkları arasında yeraldı.

Adı Ömer Lütfü Topal cinayetine de karışan Şahin, Susurluk skandalının önemli isimlerinden Abdullah Çatlı'nın arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Yargılandığı Susurluk davasında 6 yıl hapis cezası alan Şahin, geçirdiği trafik kazası sonrası bilincini yitirdiği gerekçesiyle dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından cezası affedildi.

KEMAL KERİNÇSİZ KİMDİR?

22 Ocak 2008'de tutuklandı. 6 yıl 2 aydır tutuklu bulunuyor. Büyük Hukukçular Birliği'nin başkanlığını yapan Kerinçsiz, Hrant Dink, Orhan Pamuk, Elif Şafak gibi yazarlar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinden açtığı davalarla gündeme geldi. Açtığı bu davaların duruşmalarında, adliye önünde tanınan bazı yazarları protesto etti. Ergenekon davasında, silahlı terör örgütüne üye olma, T.C. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri bulundurma, çeşitli kişiler hakkında siyasî, felsefî veya dinî görüşlerine, ırkî kökenlerine, ahlâkî eğilimlerine, cinsel yaşamlarına, sağlık durumlarına veya sendikal bağlantılarına ilişkin fişlemeler yapma suçlamaları ile yargılanıyordu. 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verilmişti.

ALPARSLAN ARSLAN KİMDİR?

Alparslan Arslan kimdir, hangi suçlardan mahkum oldu? Arslan 17 Mayıs 2006’da Danıştay 2. Daire’ye, daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in ölümüne, daire başkan ve üyelerinin yaralanmasına neden olan silahlı saldırıyı düzenleyen suikastçıdır. Aynı zamanda Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu gibi isimlerle 5, 10 ve 11 Mayıs 2006 tarihlerinde Cumhuriyet gazetesini hedef alan el bombalı saldırıları da düzenleyen kişidir.




Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ergenekon'da 19 Sanık Tahliye Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • İŞÇİ: Onlar tahliye oldu, 6 yıl süren trilyonlarca mahkeme masraflarını halk ödedi ve hala ödüyor ....Çok yazık..! 109 1 Yanıtla
  • TEPKİLİ: TAYYİP AFFIYLA ÇIKTINIZ KIYMETİNİ BİLİN 0 0 Yanıtla
  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?
    01:09 Neden ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmalısınız?

    OpenAI tarafından geliştirilen ve Microsoft'a ait Copilot, en popüler yapay zeka sohbet botları arasında yer alıyor. Copilot, GPT-4'ü ücretsiz sunuyor, ücretsiz şekilde internete erişebiliyor, popüler hizmetlere entegre edildi, Copilot ile DALL-E ücretsiz ve Windows 10 üzerinden kullanılabilir.

  • Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları
    01:09 Murat Boz'un vivo V30 Teknoloji Testi Sonuçları

    SDN ekranlarının sevilen serisi Teknoloji Testi'nin bugünkü konuğu popüler şarkıcı Murat Boz oldu. Murat Boz, vivo V30'un tasarımını, kamerasını, pil ömrünü ve diğer özelliklerini beğendiğini söyledi. Ayrıca yapay zeka, sanal gerçeklik ve uzay teknolojileri gibi konulardaki görüşlerini de paylaştı. Videoda aksesuarlar ve yeni teknolojiler hakkında da sohbet edildi.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.


Advertisement