Ergenekon'daki Yeni Dava - Son Dakika
Güncel

Ergenekon'daki Yeni Dava

Ergenekon soruşturması kapsamında Mehmet Perinçek'in de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davada, avukat Nusret Senem'in Ergenekon Davası'nın sanığı olması nedeniyle avukat olarak bu davaya girmesi bir yıl süreyle yasaklandı.

07.06.2012 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon soruşturması kapsamında Mehmet Perinçek'in de aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davada, avukat Nusret Senem'in Ergenekon Davası'nın sanığı olması nedeniyle avukat olarak bu davaya girmesi bir yıl süreyle yasaklandı.

Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davanın 3. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Perinçek, İP Genel Başkan vekili Mehmet Bedri Gültekin, İP İstanbul İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü hazır bulundu. Ayrıca tutuksuz sanıklardan Zafer Şen, Özlem Usta ve Ertuğrul Orta da duruşmaya katıldı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Ergenekon Davası'nın tutuksuz sanığı Nusret Senem'in, avukat sıfatıyla duruşmaya katıldığını belirtti.

SAVCI DALKUŞ: DURUŞMALARDAN YASAKLANMA KARARI VERİLSİN

Duruşma savcısı Murat Dalkuş, sanık Mehmet Bedri Gültekin'in avukatı sıfatıyla duruşmaya katılan Nusret Senem'in Ergenekon Davası'nda sanık olarak yargılandığını ve bu davanın Ergenekon Davası ile birleştirme talebiyle açıldığını hatırlattı. Savcı Dalkuş her iki dava arasında hukuki ve fiili bağlantı bulunduğunu belirterek, Nusret Senem'in avukat olarak dosyadan yasaklama kararı verilmesini talep etti.

AVUKAT SENEM DOSYADAN BİR YIL YASAKLANDI

Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan Mahkeme Heyeti, yine kendi mahkemelerinin baktığı Ergenekon Davası'nda Nusret Senem'in Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığını ve davanın birleştirme talepli açıldığını hatırlattı. Mahkeme heyeti, Gültekin ile Senem'in aynı terör örgütüne üye olmak suçuyla yargılandığını belirterek, Senem'in avukat olarak bu davaya girmesini bir yıl süreyle yasaklanmasına karar verdi.

DURUŞMADA SANIK GÜLTEKİN SAVUNMA YAPIYOR

Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık İP Genel Başkanvekili Mehmet Bedri Gültekin, kendilerine bir çok bilgi, belge ve ses kaydının geldiğini ve bunu da halkın yararına olduğu için kamuoyuna açıkladıklarını söyledi. Gültekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat arasında 2004 yılında geçtiği iddia edilen telefon konuşmasının ses kayıtlarının internet ortamından kendilerine gönderildiğini söyledi. Ses kaydını yayınlamalarına ilişkin ise Gültekin, "Bu ses kaydı bana inernet üzerinden genel merkezin bilgisayarına geldi. Bunu yayınlamak gerekir miydi? Bence yayınlamamak suç olurdu. Ülke yararına olan bir eylem suç olmaz" dedi.

Gültekin, ses kayıtlarını kendilerine kimin gönderdiğini ise bilmediğini sözlerine ekledi.

"KOZİNOĞLU TERTİP SONUCU HAPSE ATILDI"

Sanık Gültekin, 1990'lı yıllarda Kaşif Kozinoğlu'nun gladyonun ordu içinde örgütlenen elemanlarından olduğuna ilişkin kendilerine bilgi geldiğini söyledi. O dönemde konuyla ilgili haberler yaptıklarını dile getiren Gültekin, "Kozinoğlu bir tertip sonucu hapse atıldı. Kozinoğlu 'derdimi kime anlatabilirim' diye düşünerek, düşüncelerini aydınlığa gönderdi" diye konuştu. Duruşmaya öğle arası verildi.

(BB) - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon'daki Yeni Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement