Ergenekon Davası - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davası

Ergenekon davasının görülmesine, daha önce verilen beraat, görevsizlik ve düşme kararları sonrası kalan tutuksuz 211 sanık yönünden devam ediliyor.

07.09.2017 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon davasının görülmesine, daha önce verilen beraat, görevsizlik ve düşme kararları sonrası kalan tutuksuz 211 sanık yönünden devam ediliyor.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin bozma kararı sonrası İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülmeye başlanan ve bu mahkemenin 21 Haziran'da gerçekleşen duruşmada ayırma, beraat, görevsizlik ve düşme kararları vermesi sonrası kalan 211 sanık üzerinden devam eden Ergenekon davasının 3. duruşması gerçekleşiyor. Duruşmaya 18 tutuksuz sanık katıldı.

Tutuklu eski Ergenekon hakiminden süreçle ilgili bilgi edinme talebi

Mahkeme heyeti başkanı Metin Tamirci, dava dosyasına gelen belgeleri okudu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davası kapsamında tutuklu bulunan, önceki dönemler Ergenekon davasına bakan eski İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Hüsnü Çalmuk'un mahkemeye dilekçe gönderdiğini ifade etti.

Çalmuk'un bir sayfalık dilekçesinde, "Kapatılan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi olarak Ergenekon davası kararına katıldım. İmza sonrası dosya tebliği için İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesine HSYK kararı gereği devredilmesi gerekiyordu. Ancak İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi, bu dosyayı devir almadı. Sonuçta bu dosya İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesine devredilmiştir. Bu süreçle ilgili olarak bilgi edinme kanunu kapsamında bilgi edinmek istiyorum. Bu dosyanın devriyle ilgili olarak hakkımda dava ve soruşturma açılmıştır. Talebim doğrultusunda açıklayıcı cevap verilmesini talep ederim." şeklinde ifadeler kullandığı görüldü.

"Hakimler neredeyse mahkum olacak biz halen beraat bekliyoruz"

Başkan Tamirci, sanık ve sanık avukatlarının taleplerini alacağını söyledi. Sırasıyla söz alan tutuksuz sanık avukatları, duruşmaya gelme zorunluluğu ve yurt dışına çıkış yasaklarının kaldırılması, özlük haklarının iadesi, yargılamanın makul sürede bitirilmesi ve sanıklarla ilgili derhal beraat kararı verilmesi gibi taleplerde bulundu.

Söz alan eski Orgeneraller Hurşit Tolon ve Tuncer Kılınç'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın avukatı İlkay Sezer, derhal beraat kararı verilmesi gerektiğini savunarak, "Daha önce bu davaya bakan hakimler FETÖ suçundan tutuklu yargılanıyorlar. O hakimler mahkum olacak neredeyse ama biz daha beraat kararı alamadık. Derhal beraat kararı verilmelidir. En azından dosyalar tefrik edilmelidir." dedi.

Sanıklardan eski CHP Milletvekili Sinan Aygün'ün avukatı da müvekkilinin mal varlığı üzerine konulan ipoteğin kaldırılması ve silahının iade edilmesini talep etti.

Beyanda bulunan sanık Özkan Kurt ise eski savcı Zekeriya Öz'ü tehdit etmek suçundan tutuklandığını ve uzun bir süre tutuklu kaldığını belirterek, "Ona mektup yazmıştım. Terör örgütü üyesini tehdit etmek suç sayılamaz." dedi.

Duruşmaya, taleplerle ilgili hüküm kurulmak üzere bir süre ara verildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Sarıyer'de Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı
    14:51 İstanbul Sarıyer'de Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı

    İstanbul Sarıyer'de Ayazağa Mahallesi'nde bir kafede çıkan silahlı kavga güvenlik kamerasına yansıdı. Kavga sonucunda bir kişi hayatını kaybederken, bir kişi de yaralandı. Görüntülerde, uyuşturucu ticareti yaptığı için aranan Rawa Majid ile husumetlisi İsmail Abdo'nun örgüt üyeleri arasında çıkan tartışma ve silahlı çatışma yer alıyor.

  • Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi
    14:48 Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi

    Dünya Doğa Koruma Birliği'nin yayımladığı 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde yer alan dağ keçileri, Çemişgezek ilçe merkezine sürü halinde indi. Keçiler, caddede dolaşarak parkta otlandı ve insanlardan korkmadı. Vatandaşlar, keçileri cep telefonu kameralarıyla kayıt altına aldı.

  • Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlarla buluştu
    14:48 Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlarla buluştu

    Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Emre ve Sülübey Mahalleleri mitinginde vatandaşlarla buluştu. Başdeğirmen, yeni dönemde yapacağı projelerden bahsederek Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi'nin inşaatının 8 ay sonra biteceğini söyledi.

  • A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup Aday Kadrosu Belli Oldu
    14:47 A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup Aday Kadrosu Belli Oldu

    A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta İsviçre ve Macaristan ile yapacağı maçların aday kadrosunu açıkladı. İlk maçlarını 5 Nisan'da İsviçre ile deplasmanda oynayacak olan milli takım, ikinci maçını ise 9 Nisan'da Macaristan ile Pendik Stadı'nda oynayacak. Teknik direktör Necla Güngör Kıragası tarafından belirlenen aday kadroda birçok futbolcu yer alıyor.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde durdurulan otomobilde ruhsatsız silah ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı
    14:47 Adıyaman'ın Besni ilçesinde durdurulan otomobilde ruhsatsız silah ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı

    Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dumlupınar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde durdurdukları otomobilde yapılan aramada, bir adet ruhsatsız tabanca ile 8 adet fişek buldu. Otomobilde bulunan C.T. ve T.A. gözaltına alındı. C.T'ye yapılan alkol testinde alkollü olduğu tespit edildi ve sürücü belgesine 6 ay süreyle el konuldu.

  • İHH Kilis Şubesi Ramazan Dolayısıyla 200 Aileye Gıda Kolisi Dağıttı
    14:46 İHH Kilis Şubesi Ramazan Dolayısıyla 200 Aileye Gıda Kolisi Dağıttı

    İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Şubesi, ramazan dolayısıyla ihtiyaç sahibi 200 aileye gıda kolisi dağıttı. İHH yetkilileri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahipleri aileler, İHH sosyal hizmet merkezine gelerek kolileri teslim aldı. Yardımların ramazan boyunca süreceğini vurgulayan İHH Kilis Şubesi Lojistik Merkezi Sorumlusu Mehmet Katı, dezavantajlı ailelere öncelik vererek desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı
    14:45 Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı

    Yapımı tamamlanan Kütahya Şehir Hastanesi'nde hasta kabulüne başlandı. Polikliniklere başvuran hastalar muayene edildi ve görevliler hastaların yeni hastanede işlemlerini zorlanmadan yapmalarına yardımcı oldu. Vali Musa Işın ve protokol üyeleri hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Hastanenin resmi açılışının Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağı belirtildi. Hastane, 180 bin metrekare kapalı alana sahip olup 610 yatak kapasitesine sahiptir. İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç, hastanenin iki ayrı yerleşkeden oluştuğunu ve toplamda 122 poliklinik bulunduğunu açıkladı. Başhekim Hasan Emre Aydın ise hastanede 50'nin üzerinde poliklinikte hekimlerin çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

  • Kayseri'de Trafik Denetimlerinde Yüksek Ses ve Abartı Egzoz Kullananlara Cezalar Yağdı
    14:44 Kayseri'de Trafik Denetimlerinde Yüksek Ses ve Abartı Egzoz Kullananlara Cezalar Yağdı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan trafik denetimlerinde, 18 bin 898 araç denetlenirken; yüksek sesle müzik dinleyen ve abart egzoz kullanan araç sürücülerine ceza yağdı. Denetimlerde 18 araca abartı egzoz araç kullanmak, 9 araca yüksek sesle müzik dinlemek, 124 sürücüye sürücü belgesiz ve geçersiz araç kullanmak, 7 sürücüye alkollü araç kullanmak, 3 araca yönetmeliğe aykırı ışık kullanmak ve 3 sürücüye drift yapmak maddelerinden işlem yapıldı. Denetimlerin süreceği belirtildi.

  • Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
    14:44 Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti

    Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler Hekimler Odası Başkanı Mehmet Bostancı, 'Üzülerek yunuslara kurşun sıkıldığını görüyorum' dedi. Yunusların kıyıya vurmasının sebepleri ve müdahale yöntemleri hakkında bilgi verildi.


Advertisement