"Ergenekon" Davası - Son Dakika
Güncel

"Ergenekon" Davası

"Ergenekon" Davası

Ergenekon sanıkları eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Başbuğ ile emekli Orgeneral Tolon, 5'er günlük rapor sundu.

04.06.2013 11:41  Güncelleme: 06:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu, 66'sı tutuklu 275 sanıklı "Ergenekon" davasının 309. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 36 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara GATA Hastanesinde tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, CHP Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında yer aldığı tutuklu 30 sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, başka suçtan tutuklu yargılanan Yalçın Küçük ve Sami Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 6 tutuksuz sanık da hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, İlker Başbuğ ve Hurşit Tolon'un, Silivri Cevazevindeki hastanede görevli aile hekiminden dünden itibaren başlamak üzere 5'er günlük, emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın da 2 günlük yatak istirahati aldığını söyledi.

Yine tutuklu sanık Özkan Kurt'un da Gümüşsuyu Askeri Hastanesinden 5 günlük rapor aldığını ifade eden Özese, duruşmaya mazeret bildirerek katılmayan avukatlar hakkında alınan ara kararı açıkladı.

Perinçek'in avukatının mazereti de reddedildi

Buna göre mahkeme, geçtiğimiz hafta sonu evlenen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün avukatı Hüseyin Ersöz'ün mazeretini kabul etmedi. Mahkeme, esas hakkındaki savunması alınacak olan Ersöz'ün başka avukatları da bulunduğunu belirtti.

Yine, savunmaları alınmayan İlker Başbuğ ve Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Hasan Basri Özbey'in mazeretini de kabul etmeyen mahkeme, bu sanıkların da başka avukatları olduğunu, İlkay Sezer ve Hasan Basri Özbey katılmadan da savunma yapabileceklerini kaydetti. Mahkeme davanın geldiği aşama nedeniyle avukatların mazeretlerinin kabul edilmediğini vurguladı.

Kararın açıklanmasının ardından Başkan Özese, Yalçın Küçük'ün avukatı Hasan Fehmi Demir'in ameliyat olduğunu, 30 günlük rapor aldığını belirtti.

Yalçın Küçük de savunma için kendisinin hazır olduğunu belirterek, ancak avukatsız konuşamayacağını söyledi. Özese'nin aralarında Temren Küçük'ün de bulunduğu diğer avukatlarıyla ilişkisinin devam edip etmediğini, onların duruşmaya katılması durumunda savunma yapıp yapamayacağını sorduğu Küçük, "Bir tanesi eşim. Karımla ilişkim devam ediyor. İstanbul'da avukatlarım olduğu için Ankara'daki avukatlarım bu davaya gelmeyi düşünmüyor. Benim savunmam 15 dakikayı geçmeyecek. Mahkemeye veda konuşması şeklinde olacak. Esas savunmayı avukatlarım yapacak" dedi.

Duruşma, tutuksuz yargılanan Ferit İlsever'in esas hakkındaki savunmasını yapmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement