"Ergenekon" Davası - Son Dakika
Güncel

"Ergenekon" Davası

"Ergenekon" Davası

Ergenekon Davasının bugünki duruşmasından, 23 tutuksuz sanığın esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmaları alındı.

20.06.2013 17:49  Güncelleme: 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ergenekon" davasında tutuksuz sanıkların esas hakkındaki savunmalarının alınmasına devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mütalaaya ilişkin beyanda bulunan emekli Albay İlyas Çınar, yıllarca denizaltında görev yaptığını belirterek, "Savaş, çatışma ve yangın gibi çeşitli badireler atlat, şerefinle emekli olduktan 11 yıl sonra gözaltına alın, sahte üretilen 51 numaralı CD ile ihanetle yargılan" dedi.

Çınar, beraatini istedi.

Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan, eski Alevi Bektaşi Federasyonu  Genel Başkanı Ali Balkız ve eski Genel Sekreter Kazım Genç'e suikast yapacakları iddia edilen S1 listesinde  ismi bulunan teğmen Cihan Arık da Şırnak'ta görev yaptığını ifade ederek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlandığını kaydeden Arık, şöyle konuştu:

"Var olmayan bir örgüte nasıl, ne zaman ve nerede üye olmuşum. Bir telefon konuşmasına dayanılarak örgüt üyeliğiyle suçlanmaktayım. Siz hiç kendisine emanet edilen Mehmetçiklerle vatan vazifesini icra eden terörist gördünüz mü? Ben nasıl olur da sözde eylemleri gerçekleştirecek kadar alçak ve hain olurum. Nasıl bir akıl tutulmasıdır bu? Adaleti gündüz fenerle sokaklarda dolaşarak mı arayacağız? Artık yapılan hataların düzeltilmesi, adaletin topallayarak olsa da gideceği yere er ya da geç varma zamanıdır."

S1 listesinde isimleri olan teğmen ve özel harekat polislerinin de aralarında bulunduğu 23 tutuksuz sanığın savunmasının alındığı duruşma yarına ertelendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ergenekon' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement