Ergenekon Davası'nda 280. Duruşma - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davası'nda 280. Duruşma

Ergenekon Davası'nın 280. duruşmasında avukatların ve sanıkların, evraklara ve tanık ifadelerine ilişkin beyanlarının alınması devam ediyor.

15.03.2013 12:15  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon Davası'nın 280. duruşmasında avukatların ve sanıkların, dosyada bulunan evraklara ve tanık ifadelerine ilişkin beyanlarının alınmasıyla devam ediyor. Sanık avukatlarından Ali Rıza Dizdar birbirine zıt insanların birarada yargılandığını belirterek, "Böyle illegal örgüt olmaz, ancak illegal çorba olur. Karışık çorba olur" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 67'si tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 280. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin içinde bulunan küçük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, gazeteci Tuncay Özkan, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 34 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 33 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese dosyada bulunan delillere ve tanık ifadelerine ilişkin avukat ve sanıkların beyanlarının alınmasına devam edileceğini belirtti.

"BÖYLE İLLEGAL ÖRGÜT OLMAZ, ANCAK İLLEGAL ÇORBA OLUR"

Davanın tutuklu sanıklarından Durmuş Ali Özoğlu'nun avukatı Ali Rıza Dizdar dosyada bulunan sanık ifadelerinin de delil olduğunu belirterek," Bu davada Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Yalçın Küçük, Doğu Perinçek, sosyal demokratlar, ülkücüler, milliyetçi sendika temsilcileri, JİTEM'ci olduğunu söyleyen Arif Doğan, askerler ve subaylar yargılanıyor. Birbirine zıt insanlar birarada yargılanıyor. Böyle illegal örgüt olmaz, ancak illegal çorba olur. Karışık çorba olur. Bir örgütün içinde aynı düşüncede, birlikte hareket insanlar olur benim bildiğim. Burada yanyana gelemeyecek insanlar var. Örgüt dediğinde dillerine bakacaksın. Ancak buradaki sanıkların dilleri birbiriyle uyuşmuyor. Burada suçluluğun olmadığını görüyorum" dedi.

Dava kapsamında dinlenen gizli tanıkların ifadelerinede değinen Dizdar, gizli tanık ifadelerinide kabul etmediğini söyledi. Toplumdaki herkesin irtica ve terör ile mücadele etmesi gerektiğini ifade eden Dizdar, "İrtica denilince sadece İslamiyet anlaşılmaması lazım. Budizm, Hrıstiyanlar var. Din nedeniyle insanları geri götürüyorlarsa mücadele edeceksiniz. İrtica ile mücadele etmek herkesin görevidir. Bu suç değil. Devrimi ve Atatürk'ü savunmak suç değil. Bu delillerle de sanıkları suçlamak mümkün değildir" diyerek sözlerini tamamladı.

"MÜVEKKİLİMİN, TEKİN VE KÜÇÜK İLE İLİŞKİSİ SOSYAL BOYUTTADIR"

Tutuklu sanık Sedat Peker'in avukatı Mehmet Doğurga, "1996 yılından beri Sedat Peker'in avukatlığını yapıyorum. Müvekkilim hakkında 14 dava açıldı. Fiil değil, Peker yargılandı. Peker 11 davadan beraat etti. Peker'in yargılandığı 14 dosya içindeki sanıklar arasında sadece bu davada tutuklu yargılanan Boğaç Kaan Murathan vardı. Ergenekon'daki diğer sanıklarla başka davalarda hiç yargılanmadı. Bu nedenle sanıklarla arasında herhangi bir örgütsel bağı yok. Murathan, Peker'in bel rahatsızlığı nedeniyle spor öğretmenliğini yapıyordu. Oradan tanıyor" diye konuştu. Peker'in, Veli Küçük ile tanıştığını hiç bir zaman inkar etmediklerini belirten Doğurga, "Baba dostudur. Sami Hoştan'ı da alemden tanıyor. Hoştan kumar oynar. İkisini aynı mekanda göremezsiniz. Hoştan'a alemden dolayı 'Ağabey' der. Bel ameliyatından dolayı hastanede yatan Peker'i, Muzaffer Tekin ziyaret etti. Ancak çok kalabalık olması nedeniyle görüşemediler. Veli Küçük geldiğinde ise Peker ayağa kalkmak istedi. Küçük, Peker hasta olduğu için izin vermedi. Peker'in, Tekin ve Küçük ile ilişkisi sosyal boyuttadır" dedi. Duruşma öğle arası verildi.

(BB) - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davası'nda 280. Duruşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 2024'te Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'nde Kuraklık Tehlikesi
    19:04 2024'te Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'nde Kuraklık Tehlikesi

    Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, Eskişehir'de yaşanan kuraklık tehlikesine dikkat çekerek, 2024 senesinin Türkiye'deki İç Anadolu Bölgesi'ndeki üreticiler için çok sıkıntılı olacağını belirtti. Çelikoğlu, yetersiz yağışlar nedeniyle üreticilerin tedirgin olduğunu ve bu durumun tüketiciye de fiyat anlamında sıkıntı yaratacağını ifade etti.

  • Gaziantep'te polisler kavga ihbarına gittiklerinde sürprizle karşılaştı
    19:03 Gaziantep'te polisler kavga ihbarına gittiklerinde sürprizle karşılaştı

    Nurdağı ilçesindeki bir apartmanda yaşayan Asya Akkaya, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla polis ekiplerine pasta ve çiçek buketleriyle sürpriz yaparak teşekkür etti.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı ile bir araya geldi
    18:58 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan İçişleri Bakanı ile bir araya geldi

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve beraberindeki heyet, Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri ile bir araya geldi. Taraflar, Gürcistan ile Türkiye arasındaki yakın ilişkilerin önemini vurgulayarak, işbirliğinin derinleşeceği umudunu dile getirdi.

  • Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Borcu 17 Milyar TL
    18:57 Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Borcu 17 Milyar TL

    Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, göreve başladığı ilk gün maaş ödemesinde zorlandıklarını ve kredi çekerek maaş ödemesi yaptıklarını açıkladı. Belediyenin toplam borcu ise 17 milyar 80 milyon 45 bin 700 TL olarak belirlendi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapmayı Planlıyor
    18:55 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapmayı Planlıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni dönem ilk meclis toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması önergesi, değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe komisyonu ile Esnaf Komisyonuna sevk edildi.

  • Hakan Makar Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi
    18:53 Hakan Makar Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi

    Artvin İl Genel Meclisi Başkanlığına Hakan Makar seçildi. İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda, encümen ve ihtisas komisyonlarına üye seçildi. Hakan Makar'ın İl Genel Meclisi Başkanlığa getirildiği toplantıda, Sosyal Denge Sözleşmesi imzalanması için Vali Cengiz Ünsal'a yetki verilmesi de oylanarak onaylandı.

  • CHP'liler Antalya'da teleferik kazası sonrası tutuklanan belediye başkanını protesto etti
    18:49 CHP'liler Antalya'da teleferik kazası sonrası tutuklanan belediye başkanını protesto etti

    CHP'liler, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasını protesto etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklanan belediye başkanını cezaevinde ziyaret etti ve basına açıklama yaptı. Protesto sırasında yaşanan arbede sonucunda bir kişi fenalaştı.

  • Perinçek: Türkiye, İran ve Azerbaycan aynı cephededir
    18:48 Perinçek: Türkiye, İran ve Azerbaycan aynı cephededir

    Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İran ve İsrail arasındaki ilişkilere dair basın açıklaması yaptı. Perinçek, Türkiye'nin İran ve Azerbaycan ile aynı cephede olduğunu belirterek, Rusya, Suriye, Irak, Filistin, Yemen ve diğer Batı Asya ülkelerinin de bu cepheyle birlikte olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail'in stratejik hedefinin Kürdistan adı altında ikinci bir İsrail devleti kurmak olduğunu söyleyen Perinçek, Türkiye'nin bölünmesinin bu ülkelerin bölünmesine bağlı olduğunu vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.
    18:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

  • Çorum'da 14 yaşındaki genç kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu
    18:46 Çorum'da 14 yaşındaki genç kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu

    Çorum'un Alaca İlçesi'nde 14 yaşındaki Berra G. adlı genç kız, öğle saatlerinde Çorum caddesi Sakarya orta okulunun önünde bulunan üst geçidinden atlayarak intihar etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık, polis ekipleri sevk edildi. Genç kızın intihar girişimi güvenlik kamerasına yansıdı ve polis ekipleri nedenini araştırıyor.

  • Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç turizmcilerle şarkı söyledi
    18:46 Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç turizmcilerle şarkı söyledi

    Kayseri'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, turizmcilerle birlikte şarkılar söyledi. Program İncesu ve Yeşilhisar ilçelerinde düzenlendi.

  • Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama
    18:43 Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen operasyonda 6 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 195 sentetik uyuşturucu ve 29 gram esrar ele geçirildi. 4 şüpheli tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Advertisement