"Ergenekon Davası"Nda Karar - Son Dakika
Güncel

"Ergenekon Davası"Nda Karar

"Darbeye teşebbüs etmek" ve Danıştay saldırısında öldürülen Mustafa Yücel Özbilgin'e yönelik "tasarlayarak kasten öldürme suçuna azmettirme" suçlarından ayrı ayrı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan tutuklu sanıklardan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, "Ergenekon" davası kapsamında bir sanığa verilen en yüksek ceza olan 117 yıl 10 aylık hapis cezasına da mahkum edildi "Darbeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, diğer suçlardan da toplam 34 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldı.

06.08.2013 04:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ergenekon Davası"nda, "darbeye teşebbüs etmek" ve Danıştay saldırısında öldürülen Mustafa Yücel Özbilgin'e yönelik "tasarlayarak kasten öldürme suçuna azmettirme" suçlarından, ayrı ayrı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan tutuklu sanıklardan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin,  "Ergenekon" davası kapsamında bir sanığa verilen en yüksek ceza olan 117 yıl 10 aylık hapis cezasına da mahkum edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti,  emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in, "darbeye teşebbüs etmek" ve Danıştay saldırısında öldürülen Mustafa Yücel Özbilgin'e yönelik "tasarlayarak kasten öldürme suçuna azmettirme" suçlarından ayrı ayrı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Muzaffer Tekin'in, Danıştay üyeleri Mustafa Birden, Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ve Ahmet Çobanoğlu'na yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirmek" suçlarından ayrı ayrı 20'şer yıl, farklı tarihlerde "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma" suçlarından 18 yıl 7 ay, farklı tarihlerde Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik el bombalı saldırı eylemine yönelik "mala zarar verme" suçundan 2 yıl, "yasaklanan bilgileri temin" suçundan 5 yıl, "verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçime" suçundan 1 yıl,"6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan 1 yıl, "örgütün korkutucu gücünden faydalanarak silahla tehdit etmek" suçundan 4 yıl 6 ay, "kişisel verileri kaydetmek" suçundan 3 yıl ve "verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme" suçundan da 3 yıl olmak üzere toplam, 117 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasını kararlaştıran heyet, bu sanıkla ilgili herhangi bir takdiri indirim de uygulamadı.

Alparslan Arslan

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Alparslan Arslan'ın da, "darbeye teşebbüs etmek" ve Danıştay saldırısında öldürülen Mustafa Yücel Özbilgin'e yönelik "tasarlayarak kasten öldürme" suçlarından ayrı ayrı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verirken, bu sanığın Danıştay üyeleri Mustafa Birden, Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ve Ahmet Çobanoğlu'na yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs etmek" suçlarından ayrı ayrı 20'şer yıl, "tehlikeli maddeleri izisiz olarak bulundurma" suçundan 5 yıl 3 ay,  farklı tarihlerde Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik el bombalı saldırı eylemine yönelik "mala zarar verme" suçundan 2 yıl ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçundan da 3 yıl olmak üzere, toplam 90 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Alparslan Arslan, Danıştay saldırısı eylemine yönelik "mala zarar verme" suçlarından ise, kesin ve inandırıcı delil elde edilememesi gerekçeleriyle beraat etti.

Doğu Perinçek-

Heyet, tutuklu sanıklardan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek için, "darbeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngörürken, "yasaklanan bilgileri temin etmek" suçlarından 12 yıl 10 ay, "verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme" suçlarından 15 yıl 8 ay, "yasaklanan bilgileri temin etmek" suçundan 1 yıl 4 ay ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçlarından da 4 yıl 6 ay olmak üzere, toplam 34 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Perinçek, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombalı saldırı eylemlerine yönelik suçlamalardan ise, bu suçlara ilişkin talimat verme veya hakimiyet alanındaki örgüt üyeleri tarafından işlendiğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Sevgi Erenerol

Tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol'u da, "darbeye teşebbüs etmek" suçundan, duruşmadaki iyi halini göz önüne alarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine müebbet hapis cezasına çarptıran heyet, bu sanığın "verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme" suçlarından 4 yıl 7 ay ve "yasaklanan bilgileri temin etmek" suçundan da 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Erenerol, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombalı saldırı eylemlerine yönelik suçlamalardan ise, bu suçlara ilişkin talimat verme veya hakimiyet alanındaki örgüt üyeleri tarafından işlendiğinin sabit  olmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Mustafa Özbek

Mahkeme heyeti, davanın tutuksuz sanıklarından eski Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in, "darbeye teşebbüs etmek" suçundan, duruşmadaki iyi halini göz önüne alarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar vererek, bu sanığın "verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme" suçundan da 2 yıl 2 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı.

İbrahim Şahin

Davanın tutuklu sanıklarından eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'i de, "darbeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran heyet, bu sanığın cezasını işlediği suçla ilgili olarak davaranışlarını yönlendirme yeteneğinin azalmış olduğu gerekçesiyle önce 25 yıl hapis cezasına, 1/6 oranında iyi hal indirimiyle de 20 yıl 10 ay hapis cezasına çevirdi.

"Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma" suçundan 9 yıl 3 ay, "6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan 12 yıl 6 ay, "devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme" suçundan 2 yıl 7 ay, "yasaklanan bilgileri temin etme" suçundan 1 yıl 1 ay ve "verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme" suçundan da 2 yıl 1 ay hapis cezası öngürülen Şahin'in toplamda 48 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmedildi.

Mahkeme heyetince, suçlarından dolayı sanıklara çeşitli oranlarda hapis cezası verildi. Ağırlaştırılmış mübbet ve müebbet hapis cezaları dışında en yüksek hapis cezası 117 yıl 10 ay ile emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'e verilirken, 10 aylık en düşük hapis cezası da tutuksuz sanıklardan Asım Demir'e verildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ergenekon Davası'Nda Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement