Ergenekon Davasının Temyiz Duruşması Yargıtay'da Görülüyor - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davasının Temyiz Duruşması Yargıtay'da Görülüyor

Yargıtay 16. Ceza Dairesince, 275 sanıklı ve 66 sanik hakkında duruşmalı inceleme kararı verilen Ergenekon davasının temyiz incelemesinin ilk duruşması devam ediyor.

06.10.2015 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay 16. Ceza Dairesince, 275 sanıklı ve 66 sanik hakkında duruşmalı inceleme kararı verilen Ergenekon davasının temyiz incelemesinin ilk duruşması devam ediyor.

Yargıtay Konferans Salonunda görülen duruşmaya, İlker Başbuğ, Hursit Tolon, Yalçın Küçük, Dursun Çiçek, Doğu Perinçek, Mustafa Balbay, Levent Ersöz, ve diğer sanıklar, sanık yakınları ve avukatlar katılırken Alparslan Aslan tutuklu olduğu için duruşmaya katılamadı. Ayrıca Mehmet Haberal, Sedat Peker ve bazı sanıklar da duruşmaya katılmadı. Duruşma süresince 66 sanık hakkında duruşmalı inceleme kararı verilirken bu süreçte 4 kişi hayatını kaybettiği için 62 sanık hakkında duruşmalı inceleme kararı var.

Duruşma Başkanı Eyüp Yeşil'in alfabetik sıraya göre yoklama almasının ardından raportör üyenin hazırladığı rapor okundu. Daha sonra ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tebliğnamesi okundu. Duruşma pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri görülmeye devam edecek.

Doğu Perinçek ifadesinde, şunları söyledi:

"Bu iddianameyi inceledikten sonra bir örgütün kurulduğunu göremiyoruz. Örgüt yok, líder yok, kurucu yok, faaliyet yok. Peki örgüt nasıl oluyor. Bu dava esastan yanlıştır. Dosyaya konan delillerin hepsi uydurmadir. Kim uydurmustur? ABD' nin devletimizin içine yerleştirdigi F. örgütü. Yargıtay'a benim güvenim sonsuzdur. Bu örgüt iddiasını anlamamız lazım. Okyanus ötesinde ki küresel güç ABD, Türkiyeyi bölme ve vatanımızi parçalama gibi suçu işlemek için hedef almışlardır. Bu dava tamamen Türkiye Cumhuriyetine karşı bir davadir. Şuan da Mehmetçik sizden adil bir karar beklemektedir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davasının Temyiz Duruşması Yargıtay'da Görülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement