Ergenekon Sanığı Emekli Orgeneral Kemal Yavuz Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Sanığı Emekli Orgeneral Kemal Yavuz Hayatını Kaybetti

Ergenekon Sanığı Emekli Orgeneral Kemal Yavuz Hayatını Kaybetti

Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan Emekli Orgeneral Kemal Yavuz hayatını kaybetti.

31.12.2013 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan Emekli Orgeneral Kemal Yavuz hayatını kaybetti. Yavuz'un cenazesi, Levent Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene, Yavuz'un eşi Melahat Yavuz, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, eski Harp Akademileri Komutanı Emekli Orgenaral Necati Özgen, Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Semahat Arsel'in yanısıra Yavuz'un arkadaşları katıldı. Törene, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) başta olmak üzere birçok kişi ve kurum adına çelenk gönderildi. Bunlar arasında İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in çelengi de vardı.

RAHATSIZDI VE GİTTİ

Yavuz'un eşi Melahat Yavuz, Söylenecek hiç bir şey yok ki. Rahatsızdı ve gitti. Daha iyi günler olsaydı da onları görüp, öyle gitseydi. Ama ben inanıyorum; orada huzurlu olacak dedi.

BİZ, SİYASETİN ÜSTÜNDEYİZ

Necati Özgen de, Biz, şerefimizi muhafaza etmek için insanlarız. Eğer ben de böyle bir ceza almış olsaydım herhalde tutukevinde ölürdüm. Çünkü tahammül edemem. İnsanı öldüren nedir, derttir. Şimdi açıklama yapılıyor; neymi Kumpasmış. Hile varmış yani. biz, hileyi kaldıramayız. Bütün içerideki orgenerallaer ölüyor. Kim alnına mermi sıkıyor, kimi kendini apartmandan atıro. Neden biliyor musunuz Şerefi, onuru için. Biz, siyasetin dışındayız, biz, siyasetin üstündeyiz. Ama rejimin de bekçisiyiz. Bakın, eğer Silahlı Kuvvetler eskisi gibi şöyle bir kenarda eskisi gibi otursaydı, bütün şu gördüğünüz olaylar olmazdı. Ne Suriye olayı olurdu, ne Ermenistan olayı olurdu, ne Kürt açılımı olurdu ne Irak meselesi ortaya gelirdi. Silahlı Kuvvetler sadece Atatürk gibi orada dursun, ben inasnıyorum, bu durumlar olmazdı. Ama Silahlı Kuvvetler bu duruma sokulduğu için de işte başımıza bu tür belalar gelmeye başladı diye konuştu.

TÜRK ORDUSUNUN ACISI BÜYÜKTÜR

Hüseyin Kıvrıkoğlu ise, 1965-1967 yılları arasında Kemal Yavuz ile Harp Akademisi'nde birlikte okuduklarını aktararak, Çok değerli bir komutandı gerçekten. O bakımdan Türk ordusunun acısı büyüktür dedi.

Yavuz'un cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzunda top arabasına konuldu. Top arabasının ilerleyişine askerler ile askeri bando eşlik etti. Cenaze daha sonra askeri cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Zincirlikuyu mezarlığına götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Sanığı Emekli Orgeneral Kemal Yavuz Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement