"Ergenekon" Soruşturmasındaki Yeni Dava - Son Dakika
Politika

"Ergenekon" Soruşturmasındaki Yeni Dava

"Ergenekon" Soruşturmasındaki Yeni Dava

Funda Kılıçerli Kulaksız - "Ergenekon" soruşturması kapsamında İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında 7,5 ile 21 yıl arasında...

02.06.2012 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Funda Kılıçerli Kulaksız - "Ergenekon" soruşturması kapsamında İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında 7,5 ile 21 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle açılan davanın ilk duruşması 4 Haziran'da yapılacak.

Özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda 4 Haziran Pazartesi günü görülmesine başlanacak davanın iddianamesinde, sanıkların, "Ergenekon silahlı terör örgütünün" amaçları doğrultusunda "Ergenekon silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan yargılaması devam eden Doğu Perinçek'ten aldıkları örgütsel talimatlarla hareket ettikleri iddia ediliyor.

İşçi Partisi, Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi'nde görev yapan sanıkların, çalıştıkları kurumlarda örgütün amaçlarına uygun faaliyet yürüttükleri, ülkede kaos ortamı oluşturmaya çalıştıkları ileri sürülen iddianamede, Mehmet Perinçek, Turan Özlü, Mehmet Sabuncu, Bülent Baş, Özlem Usta, İlyas Gümrükçü, Ertuğrul Orta ve Bahadır Berk'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 ile 15'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

Mehmet Bozkurt'un "silahlı terör örgütüne üye olmak", "açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etmek", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" suçlarından 9 ile 21 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülen iddianamede, Zafer Şen'in de "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve

"açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etmek" suçlarından 8,5 ile 18 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İddianamede, Mehmet Bedri Gültekin, Erkan Önsel, Zahide Ruhsar Şenoğlu ve Caner Taşpınar'ın da "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" suçlarından 8 ile 18'er yıl arasında hapisle cezalandırılmaları da talep ediliyor.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Ergenekon' Soruşturmasındaki Yeni Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement